۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۳
کد خبر: ۲۲۲۹۴۹

رشته اخلاق و قرآن در جامعةالمصطفی راه‌اندازی شد

خبرگزاری رسا ـ عضو گروه تفسیر مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) از ایجاد رشته تخصصی «اخلاق و قرآن» در جامعةالمصطفی العالمیه(ص) در مقطع کارشناسی ارشد خبر داد.
حجت‌الاسلام عباس الهي، عضو گروه تفسير مجتمع آموزش عالي امام خميني(ره)

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع‌رسانی جامعةالمصطفی، حجت‌الاسلام عباس الهی، عضو گروه تفسیر مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) گفت: رشته «اخلاق و قرآن» در مقطع کارشناسی ارشد در شورای آموزش جامعةالمصفی(ص) در روز 23 شهریور سال جاری مصوب شده است و در آینده‌ای نزدیک دانش‌پژوه خواهد پذیرفت.

 

وی افزود: در این رشته که دانشجویان مقطع کارشناسی علوم قرآن و حدیث و اخلاق می‌توانند آن را انتخاب کنند 26 واحد درسی تخصصی ارائه و شش واحد پایان‌نامه نیز در نظر گرفته می‌شود.

 

حجت‌الاسلام الهی با بیان این‌که قرآن کریم هدف از بعثت انبیا به ویژه پیامبر اعظم(ص) را تزکیه نفوس عنوان کرده و در سوره جمعه و دیگر سوره‌ها نیز بر آن تأکید کرده است، از این رو جامعةالمصطفی به عنوان حوزه‌ بین‌المللی لازم بود موضوع اخلاق و قرآن را در دستور کار بگذارد.

 

عضو گروه تفسیر مدرسه عالی قرآن مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) تصریح کرد: قرآن مهم‌ترین منبع برای استخراج آموزه‌های دینی و اخلاقی است و از آنجایی که جامعةالمصطفی(ص) نهادی علمی و دینی است، ضروری است تا از طریق توسعه اخلاق به توسعه علمی و ترویج دین در عرصه جهان اسلام و فضای بین‌المللی بپردازد.

 

حجت‌الاسلام الهی با بیان این‌که اختصاص نام این رشته به اخلاق و قرآن منحصرکردن مبانی اخلاقی در قرآن نیست و قطعا از روایات نیز بهره خواهیم گرفت، گفت: مدیران جامعةالمصطفی(ص) از سال 1388 موضوع اخلاق را از ضروری‌ترین رشته‌ها در جامعةالمصطفی(ص) و به خصوص با وضعیت فضای بین‌الملل می‌دانستند. از این رو رشته اخلاق سال‌ها تدریس شده و می‌شود، اما لازم بود تا این موضوع از منظر قرآن به عنوان کتاب مشترک مسلمانان مورد توجه قرار گیرد.

 

وی افزود: تربیت پژوهشگر میان‌رشته‌ای قرآن و اخلاق از مهم‌ترین اهداف تأسیس این رشته است که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز چندسالی است بر مباحث اسلامی‌سازی علوم انسانی و مباحث میان‌رشته‌ای تأکید فرموده‌اند.

 

حجت‌الاسلام الهی، تربیت مدرس برای رشته کارشناسی، شناخت عمیق تحصیلی و تطبیقی مباحث اخلاق، ایجاد توانایی استفاده از فنون تخصصی رشته اخلاق و ایجاد توانایی تبلیغ اخلاق قرآنی با استفاده از منابع علمی و جهت‌دهی به مبانی علوم انسانی در این عرصه را از اهداف راه‌اندازی رشته اخلاق و قرآن عنوان کرد.

 

عضو هیأت علمی جامعةالمصطفی(ص) با توجه به سیاست‌های ایجاد این رشته تصریح کرد: توجه به مبانی قرآنی در اخلاق، روش‌شناسی و ابزار تحقیق، اهتمام به نوآوری و تولید فکر در علم اخلاق، توجه به دیدگاه تقریبی بین‌المذاهب از جمله سیاست‌های درنظر گرفته شده در تأسیس این رشته بوده است.

 

وی در خاتمه عنوان کرد: مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) از مجتمع‌های وابسته به جامعةالمصطفی(ص) است که مدرسه عالی قرآن و حدیث نیز یکی از بخش‌های آن به شمار می‌رود و هم‌اکنون 500 دانش‌پژوه در این مدرسه و در رشته‌های مختلف مشغول تحصیل هستند.

 

حجت‌الاسلام الهی اهتمام به مباحث میان‌رشته‌ای را از جمله اهداف راه‌اندازی این مدرسه برشمرد و تصریح کرد: در این مدرسه رشته‌های مختلف علوم و قرآن مانند روان‌شناسی، جامعه شناسی، تربیت و ... با محوریت قرآن تدریس می‌شود./907/د101/ی

ارسال نظرات