پاسخ به شبهات غدیر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید محمدعلی غروی در مراسم عید سعید غدیر که صبح امروز بیست و یکم مهرماه در مهدیه تهران برگزار شد گفت: غدیرخم، عید ولایت، عید امامت است امروز عیدی است که باید به هر انسان آزادهای تبریک گفت چون تشکیل حکومت خدا و پیامبر(ص) و حکومت مردم بر مردم است و این حکومت بسیار زیبا روز پیمان مردم با خدا است.
وی با بیان اینکه مسأله غدیر خم یکی از مسایلی است که امروز در شبکههای مجازی و ماهوارهای مورد هجمه قرار میگیرد گفت: یک مسأله این است که می گویند حضرت پیامبر(ص) در روز غدیر به مردم گفت؛ مردم علی مرد خوبی است، او را دوست داشته باشید، البته اینها نمیتوانند اصل واقعه غدیر را رد کنند چون این حدیث به حد تواتر رسیده است، مرحوم علامه امینی 110 نفر از صحابه و 84 نفر از تابعین را نام برده است که شاهد واقعه غدیر بوده اند.
حجت الاسلام غروی گفت: به خاطر همین سندها نمی توانند غدیر را رد کنند لذا وقتی به مدینه بروید همین وهابیها دفترچه فارسی به شما میدهند که داخلش نوشته در روز غدیر حضرت پیامبر(ص) مردم را جمع کرده که بگوید علی(ع) را دوست داشته باشید، چقدر این حرف بی اساسی است.
وی با اشاره به اینکه غدیر منطقهای بسیار بد آب و هوا و بدمسیر است، گفت:یک بار ما با ماشینی که ردیاب داشت رفتیم تا آن منطقه را از نزدیک ببینیم و چندین بار راه را گم کردیم تا توانستیم آنجا را پیدا کنیم آنقدر بدمسیر است و هوای بسیار گرمی دارد.
این استاد حوزه علمیه افزود: حالا شما تصور کنید در این آب و هوا که 80هزار نفر همراه حضرت بودند و ایشان بخواهند برایشان خطبه خوانند، صبر کردند عدهای که به سمت یمن رفته بودند برگردند. عدهای که هنوز نرسیدهاند، برسند و عدهای که جلوتر رفته بودند برگردند، از جهاز شتران منبری درست کردند حضرت بالای منبر رفتند و در جایی که بلندگو نبود و برای هر گروه کسی رو گذاشته بودند که سخنان حضرت را به گوششان برساند، برای مردم صحبت کردند. در تاریخ است که واقعه غدیر سه روز طول کشید، آیا به نظر شما عاقلانه است که حضرت پیامبر(ص) فقط برای گفتن اینکه مردم علی(ع) را دوست داشته باشید؟
وی با اشاره به اینکه حضرت پیامبر(ص) بارها این از حضرت علی(ع) تعریف کرده بودند افزود: مگر حضرت بارها «انا مدینه العلم و علی بابها» را نفرموده بودند؟ مگر بارها نفرموده بودند: ای علی، تو برادر من دنیا و آخرتی، مگر بارها نفرموده بودند «علی از من است و من از علی» بنابراین آن روز برای گفتن اینکه علی(ع)را دوست بدارید، نبوده است.
حجت الاسلام غروی گفت: مسأله دوم این است که «آیا اینکه حضرت پیامبر(ص) پسرعموی خود را انتخاب کرده است، نوعی فامیل بازی و پارتی بازی نیست؟»، نویسنده کتاب «آنگاه که هدایت شدم» که پیش از این سنی بوده و بعدها شیعه شده این سوال را جواب داده است، می گوید: روزی با خودم فکر کردم که آیا می شود پیامبر برای خودش جانشین انتخاب نکند؟ مگر شاه برای خود وزیر انتخاب نمیکند؟ مگر وقتی یک قاضی می خواهد به مسافرت برود درخواست جانشین برای خود نمیکند؟ بعد با خودم فکر کردم چه فردی باید انتخاب شود؟ افرادی از بزرگان به نظر آمد ولی بعضی سابقه بت پرستی داشتند که علی(ع)نداشت، بعضی ها در گذشته شراب خوار بودند که علی(ع) اهل این کار نبود، پدر علی(ع) شخصیت برجستهای داشت که برهمگان آشکار است و مادری که برای به دنیا آمدن ایشان به خانه کعبه رفت، شجاعت، قهرمانی در جنگ و علم علی(ع) زبانزد خاص و عام بود.
وی افزود: خود اهل تسنن در یک کتاب 800 آیه جمع آوری کردند که همه در شأن امیرمومنان(ع) است، پس با این تفاسیر چه کسی را می توان با امیرمومنان(ع) مقایسه کرد.
این استاد حوزه در پایان اشاره داشت: در این روز بزرگ و عید سعید آقایان با همسرشان مهربانتر باشند. به کودکان خود عیدی بدهند تا کودکان عیدغدیر را دوست داشته باشند./95913/پ203/ص