دست زدن بدون وضو به نام اهل بیت حرام است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام افتخاری، استاد حوزه و دانشگاه شب چهارشنبه در مسجد مقدس جمکران گفت: امام حسین(ع) دارای ویژگیهایی هستند که سایر ائمه اطهار(ع) ندارند، البته این به معنای تفاوت میان مقام اهلبیت(ع) نیست.
وی افزود: حرم سیدالشهدا(ع) دارای احکام مشترک و ویژهای است، برای نمونه از احکام مشترک آن میتوان به حرمت ورود جنب به حرم یا نجس کردن آن اشاره کرد؛ اگر نجاستی در مسجد یا حرم اهلبیت(ع) ریخته شود باید افراد فورا آن را آب کشیده و تطهیر کنند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه ثواب نماز خواندن در حرم اهلبیت(ع) از نماز فرادی در مسجد بیشتر است، اظهار داشت: البته ثواب نماز جماعت مسجد نسبت به نماز فرادای حرم ائمه اطهار(ع) بیشتر است؛ مسجد الحرام و مسجد النبی نیز از این موضوع استثنا بوده و دارای ثواب ویژهای هستند.
وی تصریح کرد: حرم امام حسین(ع) یک ویژگی خاصی دارد که حرم دیگر اهلبیت(ع) این ویژگی را ندارند، همانند اینکه فرد میتواند نماز خود را در حرم حسین بن علی(ع) کامل و شکسته بخواند، در مدینه، مکه و کوفه نیز فرد مختار است که نماز خود را کامل یا شکسته بخواند، البته گفته شده شکسته خواندن بهتر است.
حجتالاسلام افتخاری با بیان اینکه بدون طهارت نمیتوان به نام اهلبیت(ع) دست زد، بیان داشت: بدن فرد نباید بدون وضو یا غسل با نام ائمه اطهار(ع) همانند آیات قرآن تماس بگیرد؛ برخی پلاکهایی دارند که نام خدا، پیامبر(ص) و امام(ع) بروی آن نوشته شده و برگردن خود میاندازند، این افراد باید توجه داشته باشند که این پلاکها بدون وضو به بدنشان نخورد چرا که حرام است.
وی یادآور شد: افراد برای اینکه گرفتار حرام نشوند میتوانند از چسبهای شیشهای یا لاکهای بی رنگ بروی پلاکها زده و آن را بر گردن خود بیندازد تا در صورت تماس با بدن گناه نباشد؛ گاهی بر روی پیراهنهای مشکی نام امام حسین(ع) و یا دیگر اهلبیت(ع) نوشته شده است که فرد نباید به این نامها بدون وضو دست بزند یا حداقل مانعی ایجاد کند تا دست فرد مستقیم با نام اهلبیت(ع) تماس برقرار نکند.
استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: برخی نیز انگشترهایی دارند که بروی آن نام اهلبیت(ع) نوشته شده است که دست زدن به این نوشتهها بدون وضو حرام است؛ فرد در این صورت یا باید وضو بگیرد و یا اینکه چسب و یا لاک بی رنگ بروی نوشته بچسباند تا دست فرد به صورت مستقیم با آیات قرآن یا نام اهلبیت() تماس نداشته باشد.
وی افزود: همچنین بر روی پارچههای که نام امام حسین(ع) نوشته شده است فرد نباید به مکانهای که نام امام(ع) نوشته شده است بدن وضو دست بزند؛ کاشی کارها نیز نباید بدون وضو به کاشیهای که نام خدا، پیامبر(ص) و اهلبیت(ع) نوشته شده دست بزنند، در این صورت باید یا از دستکش و یا دیگر موارد استفاده کنند.
حجتالاسلام افتخاری گفت: همچنین تماس مستقیم بدن بدون وضو به نام اهلبیت(ع) که بر روی تابلو فرش بافته شده حرام است، همچنین بر مهرهای که نام اهلبیت(ع) بر روی آن نوشته شده نباید بدون وضو دست زد.
وی یادآور شد: همچنین برخی غذاهای نذری میپزند که نام اهلبیت(ع) را بر روی آن نوشته شده است، فرد قبل از خوردن این غذا یا باید وضو بگیرد و یا نام اهلبیت(ع) را محو کند سپس غذا را بخورد.
استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: گاهی در کتابها، مجلات، اطلاعیهها، جزوات و پارچهها نام اهلبیت(ع) نوشته شده است که نباید اینها را زیر دست و پا انداخت و یا بدون وضو دست زد؛ برای از بین بردن کاغذها باید آنها را بازیافت کرد، ولی پارچهها را میتوان در خاک دفع کرد، اگر آلودگی محیط زیست ایجاد نمیکند میتوان کاغذهایی که نامه مقدس بر روی آن است را به آب روان انداخت.
وی تأکید کرد: برخی از نهادها و ارگانها دارای دستگاه کاغذ خورد کن هستند که کاغذ را ریز ریز میکند، در این صورت اگر هیچ حرفی از نام مقدس باقی نماند اشکالی ندارد، ولی اگر اجزای نامهای مقدس باقی بماند اشکال دارد که باید آنها را نیز محو کرد./993/پ202/ی