۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۰
کد خبر: ۲۲۷۵۴۶
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر:

امر به معروف و نهی از منکر فرا قوه‌ای است/ نمی‌خواهیم به هیچ وجه زیر نظر دولت باشیم

خبرگزاری رسا ـ دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور با بیان این‌که به هیچ نحو نمی‌خواهیم ستاد احیا یک تشکیلات دولتی شود و مجلس نیز در این زمینه کمک می‌کند، گفت: امر به معروف و نهی از منکر فرا قوایی است، نمی‌توان آن را به یک قوه وصل کرد، چرا که به مشکل بر می‌خوریم.
حجت الاسلام پور زرگر دبير ستاد امر به معروف و نهي از منکر کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام سید احمد زرگر، دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی کشور در گفت‌وگو ویژه خبری شبکه خبر به بررسی نقاط قوت و ضعف قوانین مربوط به امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و گفت: این قوانین از سال 72 در دستور کار قرار گرفته است که جمعا 22 سال می‌شود، ولی در برخی از موارد شرایط کشور به گونه‌ای بود که به هیچ وجه مطرح کردن آنها مصلحت نبود، ولی از دولت هفتم تا دهم به مدت 16 سال در دستور کار قرار گرفت که در کمسیون‌های مختلف بررسی شد.

 

خاتمی می گفت قوانین امر به معروف و نهی از منکر بماند برای دولت بعدی

وی افزود: قوانینی که در دولت هفتم و هشتم بیان شده بود به دلیل به درد نخور بودن از دستور کار کمیسیون لوایحه دولت خارج شد و چیزی که ستاد احیا تهیه کرده بود در دستور کار قرار گرفت؛ در این مدت نیز 16 کمیسیون‌ برگزار شد، خود دولت نیز دو جلسه تشکیل داد، ولی رییس دولت وقت نوشت بماند برای دولت بعد، وقتی دولت نهم و دهم استقرار پیدا کرد، گزارشی خدمت رییس جمهور محترم ارائه شد و ایشان نیز دستور داد که این قوانین مجددا در کمیسیون فرهنگی دولت مطرح شود و به ستاد 3 ماه زمان داد تا آنها را مورد بررسی قرار دهد.

 

حجت‌الاسلام زرگر با بیان این‌که تاکنون دو هزار 120 نفر ساعت کار برای بررسی قوانین مربوط به امر به معروف و نهی از منکر صورت گرفته است، بیان داشت: وقتی طرح‌ها آماده شد و دولت‌ تصویب کرد، بیش از دو سال طول کشید تا این طرح‌ها به مجلس برود، در اواخر کار دولت دهم نیز با هماهنگی آیت‌الله جنتی قوانین به عنوان طرح وارد مجلس شد، طرحی که اکنون در مجلس است در دولت‌های قبل بررسی شده است.

 

حدود و چارچوب وظایف آمران به معروف و ناهیان از منکر کاملا مشخص شده است

وی یادآور شد: این طرح در لایحه‌های مختلف تصویب شد و با رأی 93 نفر از نمایندگان وارد مجلس شد و با رأی 173 نفر از نمایندگان یک فوریت آن تصویب شد. اکنون نیز در مجلس مطرح بوده و هفت ماده آن تصویب شده است.

 

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور با بیان این‌که تمام مجموعه نظام به دنبال پیاده کردن اصل هشتم قانون اساسی هستند، اظهار داشت: در ذیل این ماده حدود، شرایط و قوانین بیان شده است.

 

وی تصریح کرد: در اسلام احکام فردی و اجتماعی داریم، احکام فردی نیاز به حدود دارد ولی اگر فردی نسبت به آنها بی اعتنا باشد آسیب زیادی به جامعه نمی‌خورد، ولی اگر نسبت به احکام اجتماعی چارچوبی وجود نداشته باشد به جامعه بسیار آسیب می‌رسد، در این زمینه باید حتما چارچوب و قوانینی وجود داشته باشد تا انسانها بتوانند وظایف خود را انجام دهند.

 

می خواهیم حضور مردم در این دو فریضه پر رنگ تر باشد

حجت‌الاسلام زرگر عنوان کرد: به نظر بنده 22 سال کار کارشناسی برای این قوانین بسیار زیاد است، ولی افرادی که این طرح را آماده کرده‌اند خود متولی این کار بوده و مشکلات، نقص‌ها را مورد بررسی قرار داده‌اند.

 

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور با اشاره به وظیفه مردم در قبال دولت نسبت به امر به معروف و نهی از منکر بر حضور پررنگ مردم در این دو فریضه تأکید کرد و اظهار داشت: بند اصل هشتم وظیفه مردم نسبت به مردم، مردم نسبت به دولت و دولت نسبت به مردم را بیان می‌کند، از این‌‌رو دو سوم وظیفه برای مردم است.

 

وی افزود: بسیار عنایت داشتیم که این تشکیلات(ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر) بسیار دولتی نباشد، البته تشکیلات مردمی کمک دولت را لازم دارند ولی این کمک‌ها در قانون پررنگ دیده نشده است، چیزی که مورد توجه قرار گرفته نقش مردم است.

 

حجت‌الاسلام زرگر خاطرنشان کرد: در قوانین خود امر به معروف و نهی از منکر تعریف شده است، امر به معروف و نهی از منکر حکم اجتماعی است که تعامل میان دو انسان است،‌ در تعامل انسان‌ها باید حدود و وظایف مشخص شود که وظیفه آمر به معروف و امر شونده چیست.

 

مسؤولان حق ندارند برای آمر به معروف مانع ایجاد کنند

وی یادآور شد: در ماده 6 و 2 قانون آمده «آمر به معروف نمی‌تواند متعرض حیثیت، جان، مال، مسکن، شغل، حریم خصوصی و حقوق اشخاص شود، همچنین آمر نمی‌تواند به اعمال مجرمانه همانند توهین، افترا، ضرب و جرح و ‌قتل مبادرت کند و در صورت ارتکاب مجازات می‌شود».

 

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور درباره وظیفه مسؤولان نسبت به آمر به معروف و ناهی از منکر اظهار داشت: مردم و مسؤولان حق ندارند در برابر آمر به معروف، ناهی از منکر و کسی که نصیحت می‌کند مانع ایجاد کنند، این یکی از خلأها شدید بود که در قانون چیزی درباره آن بیان نشده بود و آن را در قوانین جدید بیان کردیم.

 

حجت‌الاسلام زرگر با بیان این‌که تاکنون قوانین تصویبی در کشور ضمانت اجرایی نداشته و تنها ضمانت اجرایی بالا دستی داشت که دولت تکلیف می‌کرد، گفت: در این قوانین ما 4 قانون محکم برای ستاد مرکزی، ستادهای استانی و شهرستانی برای اجرایی کردن قوانین تصویب کرده‌ایم.

 

بیش از 704 عضو در شورای دستگاه های اجرایی عضو داریم

 وی افزود: براساس آمار اکنون قریب به 31 استان، 367 شهرستان دارای ستاد امر به معروف و نهی از منکر هستند، در دستگاه اجرایی نیز 3114 شورای امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد که تعداد اعضای آن 704 هزار 648 نفر است، اکنون بستر آماده است و به همین دلیل بود که مجلس در انتها به این نتیجه رسید که همین ستاد را باید تقویت کند.

 

نمی خواهیم به هیچ وجه زیر نظر دولت باشیم

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: به هیچ نحو نمی‌خواهیم ستاد احیا یک تشکیلات دولتی شود و مجلس نیز در این زمینه کمک می‌کند، مجلس اکنون به میدان آمده و کارها را پیش می‌برد.

 

وی یادآور شد: فکر می‌کنیم امر به معروف و نهی از منکر فرا قوایی است، نمی‌توان آن را به یک قوه وصل کرد، چرا که به مشکلات بر می‌خوریم.

 

حجت‌الاسلام زرگر درباره تعداد اعضای ستاد مرکزی احیای امر به معروف و نهی از منکر نیز خاطرنشان کرد: بحث‌های مختلفی درباره تعداد اعضای ستاد صورت گرفته است و ما به این نتیجه رسیده‌ایم که اگر اعضا زیاد باشد تصمیم گیری سخت می‌شود، از این‌رو به سمت این موضوع رفتیم که تعداد اعضای ستاد در حدی باشد که بتوان آن را جمع کرده و قدرت تصمیم گیری قوی باشد؛ تعدادی نیز همانند وزرا به سبب زیر مجموعه‌های که در ستاد دارند حضور پیدا کرده‌اند.

 

برگزاری راهپیمایی برای امر به معروف و نهی از منکر در استان های کشور

وی درباره حضور نماینده قوه قضائیه در ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر نیز اظهار داشت: در این باره جلسات زیادی برگزار شد و تصمیم این شد که نماینده قوه قضائیه که از سوی خود ریأست محترم قوه انتخاب می‌شود، در جلسه کمیته ویژه که پس از بررسی طرح‌های مختلفی صورت می‌گیرد حضور پیدا کند و حق اختیار داشته و آن چیزی که لازم است را بیان کند، البته اکنون اگر مجلس تصمیم بگیرد که اعضا بیشتر شود ما حرفی نداریم.

 

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر نیز بیان داشت: این هفته از فردا شروع می‌شود و در سراسر کشور برنامه‌های راهپیمایی درباره امر به معروف و نهی از منکر از میعادگاه‌های نماز جمعه خواهیم داشت، در هر روز 5 استان همایش مفصلی درباره امر به معروف و نهی از منکر برگزار می‌کنند./993/پ201/ج

ارسال نظرات