هراس از قدرتهای کاذب در شخصیت «مسلم بن عقیل» جایی نداشت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد، استاد حوزه علمیه قم پیش از ظهر امروز در مراسم روز اول محرم مسجد حضرت امیرالمؤنین(ع)که با حضور حضرت آیت الله مکارم شیرازی برگزار شد، با تأکید بر شجعات و دلیری مسلم بن عقیل، اظهار داشت: وقتی انسان تکیه گاهش خدا باشد این چنین قوت قلب پیدا میکند.
وی افزود: عبیدالله بن زیاد از مسلم پرسید چرا به کوفه آمدی در پاسخ گفت تو و پدرت انسانهای شایسته را کشتید و به جای این که مردم را به قرآن و دین دعوت کنید رسوم ستمگران را زنده کردید، ما آمدهایم در مقابل کارهای شما مردم را دعوت به عدل کنیم و حکم کتاب خدا را زنده کنیم.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: انسانهای پلید و خبیث وقتی نمیتوانند در برابر استدلال حرف بزنند شروع به فحاشی میکنند؛ ابن زیاد نیز امام حسین(ع) و مسلم را دشمنام داد؛ وقتی مسلم دید با چنین فردی نمیتوان سخن گفت، سرش را پایین انداخت و تا لحظه شهادت به ذکر و تسبیح خدا مشغول بود، اولیای خدا این گونهاند.
حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد با اشاره به جایگاه و عظمت شخصیت مسلم بن عقیل، گفت: او کسی است که امام حسین(ع)برایش گریه کرد چراکه مظلومانه به شهادت رسید؛ بنابراین ما نیز باید به تأسی از امام(ع) برایش گریه کنیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود به تبیین ضرورت برگزاری مراسمات صحیح و با شکوه برای اباعبدالله(ع) پرداخت و بیان کرد: باید این عزاداریها به گونهای باشد که مورد رضایت خدا قرار گیرد؛ سیره معصومین این بوده که در این مجالس حضور پیدا میکردند، اقامه عزا کرده و با اخلاص اشک میریختند و معمولا این مراسمها با شعر و بیان شرح حال شهدای کربلا بوده است.
استاد حوزه علمیه قم برگزاری مراسم عزای سیدالشهدا(ع)را جزئی از شعائر دین دانست و گفت: ترویج امام حسین(ع) ترویج دین است؛ بنابراین باید این فرهنگ را حفظ کنیم؛ امام خمینی(ره)نیز به حق فرمود که این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد با اشاره آثار و برکات اقامه عزای امام حسین(ع)ابراز داشت: در روزنامهها و اخبار رسانههای مختلف می توانید ببینید وقتی که ایام محرم و صفر فرا میرسد موجی ایجاد میشود در در سایه آن آمار کارهای ناشایسته پایین میآید.
وی در بیان روایتی از امام رضا(ع)گفت: حضرت میفرماید وقتی هلال ماه محرم مشاهده میشد دیگر کسی پدرم را خندان نمیدید؛ این وظیفه ما است که حرمت این ماه را نگه داریم و مانند ائمه اطهار(ع)اقامه عزا کنیم.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره فلسفه عزاداری برای امام حسین(ع)خاطرنشان کرد: آن حضرت با قیام خود اسلام را بیمه کرد؛ بنی امیه میخواستند اساس دین را از میان بردارند و حضرت طومار آنها را درهم پیچید و به کارشان خاتمه داد.
حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد افزود: در کتاب تاریخ طبری آمده است که در جنگ مسلمانان با رومیها که تا زمان خلیفه سوم به طول انجامید، هرگاه مسلمانان غالب میشدند، بنی امیه ناراحت میشدند و هرگاه رومیها غلبه میکردند آنها خوشحال میشدند؛ همین نقل تاریخی نشان میدهد که آنها چه هدف شومی را دنبال میکردند.
وی با اشاره به بخشی از جنایات آل امیه، گفت: عبدالملک مروان یک سال پس از یزید روی کار آمد و از سال 66 تا 86 هجری حکومت میکرد؛ استاندارانش همه سفاک و خونریز بودند و ابن اثیر میگوید برای جهنم رفتن او یکی از گناهانش کافی است و آن قدرت دادن به حجاج ابن یوسف ثقفی است که در تاریخ آمده که چه جنایتهایی را مرتکب شده است.
استاد حوزه علمیه قم به تشریح روایتی از امام رضا(ع)که ریّان بن شبیب آن را نقل کرده است، پرداخت و ابراز داشت: در این روایت حضرت یادی از حضرت یحیی(ع)میکند و میفرماید امروز روزی است که حضرت زکریا(ع) در محراب بود و فرشتگان به او بشارت یحیی(ع)را دادند؛ علت این امر شاید شباهتهایی است که میان آن حضرت و امام حسین(ع)وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد افزود: امام سجاد(ع) میفرماید از آغاز سفر تا کربلا منزلی نبود که پدرم در آن یادی از حضرت یحیی نکند و میفرمود از نشانههای بی اعتباری دنیا این است که سر مبارک او را از بدن جدا کردند.
وی به شباهتهایی که در زندگی امام حسین(ع) و حضرت یحیی(ع) وجود دارد اشاره کرد و گفت: هر دوی این بزرگواران در شش ماهگی به دنیا آمدند، هر دو شهید شدند، هر دو را سر از بدن مطهرشان جدا کردند و هنگام شهادت هر دوی آنها آسمان در عزایشان خون گریه کرد.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به بخش دیگری از این روایت امام رضا(ع)، گفت: حضرت توصیهای به ابن شبیب فرمودند و خوب است که ما در جامعه و خانه خود این مسأله را رعایت کنیم؛ فرمود در شادیهای ما شاد و در عزای ما محزون باش و سپس فرمود با ولایت ما ملازمت کن؛ چرا که اگر کسی سنگی را دوست داشته باشد با همان محشور میشود.
حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد همچنین به روایتی از پیامبر(ص)پرداخت و اظهار داشت: این روایت در صحیح مسلم که از کتابهای معتبر اهل تسنن نیز نقل شده است؛ حضرت میفرماید هرکس محبوبش حسین(ع)شد، خدا محبوش خواهد شد؛ دلیلش این است که امام حسین(ع)جدای از خدا نیست، او ثارالله است، همه چیز خود را در طبق اخلاص گذاشت و تقدیم به پیشگاه الهی کرد./928/