اظهارات متفاوت معاون رسانه ملی درباره فضای مجازی
لطف الله سیاهکلی، معاون رسانه های مجازی سازمان صدا و سیما در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، فضای مجازی را یک ابزار و فرصت دانست و اظهار داشت: فضای مجازی کارکرد مثبت و منفی دارد و حتی کارکرد مثبت آن بیشتر از منفی است و همانگونه که برای فهم و درک رادیو و تلویزیون نیاز به سواد است تا مردم بتوانند بهره بگیرند؛ سواد رسانه ای مردم نیز باید در مورد فضای مجازی افزایش پیدا کند.
سیاهکلی افزود: ما در کشورمان فضای مجازی نداریم بلکه اینترنت داریم و اینترنت مساوی با فضای مجازی نیست و یک سرویس از میلیونها سرویس فضای مجازی است که باید فضای مجازی را راه بیاندازیم و البته مطالبه ما از وزیر فناوری اطلاعات نیز راهاندازی فضای مجازی در کشور است.
وی تصریح کرد: اگر فضای مجازی راه بیفتد باید درباره شبکه های اجتماعی گامهای اساسی برداریم که امروز شبکه های اجتماعی قویترین اقدامات را در ربایش و جذب مخاطب دارند.
وی فضای مجازی را فرصتی استثنایی خواند و تصریح کرد: ما در کشورمان هنوز یک شبکه اجتماعی نداریم و طبیعی است شبکههای اجتماعی که در جهان راه میافتد جوانان ما را به سمت خودشان بکشانند که این شبکهها با خدمات و سرویس دهی طبق افکار خودشان، جامعه را از امکانات موجود بهرمند میکنند.
وی یادآور شد: وقتی در کشور هنوز از تلفن پول میگیریم چه توقعی داریم که مردم سراغ سایتهایی همچون وات ساپ و وایبر نروند؛ اگر سرویس داخلی ایجاد کنیم و از طریق آن به مردم خدمات ارائه کنیم مردم ما نیز بینش خوبی دارند و درست انتخاب خواهند کرد که اگر آموزش داده شود و عیبهای فضای مجازی گفته شود از آسیبهای آن فاصله میگیرند.
سیاهکلی تأکید کرد: آحاد جامعه اسلامی دلسوز فرزندان خویش هستند و به طور قطع حاضر نخواهند شد که فرزندانشان در فضاهای مجازی دشمن وارد شوند و به بیراهه کشیده شوند.
معاون رسانه های مجازی سازمان صدا وسیما با توجه به آسیبهای فضای مجازی گفت: اقدام ایجابی بسیار بهتر از اقدامات سلبی است؛ اقدامات سلبی باید سرجای خودش قرار داشته باشد اما درصد کمتری را باید به آنها اختصاص داد و باید روی موبایل کار کنیم؛ آخرین سیستم عاملهای موبایل را راهاندازی کنیم که این فنآوریها می تواند خدمات بسیار بالایی را به مردم ارائه کند.
سیاهکلی، راهاندازی فضای مجازی را ضروری دانست و تأکید کرد: رسانه ها، خبرگزاریها و روزنامهها باید از وزیر مطالبه فضای مجازی را درخواست کنند و هنگامی که زیر ساختها فراهم شد مرحله بعد و اصل موضوع محتوا است که باید در اختیار صاحبان محتوا مثل حوزههای علمیه و دانشگاهها قرار داشته باشد.
وی با توجه به گرایش حوزههای علمیه به فضای مجازی و نقش اساسی آن در مسائل دینی و اعتقادی، ابراز کرد: روحانیان در فضای مجازی برای نخستین بار در امور علمی، تجربی جلوتر و قویتر از علوم تجربی دانشگاهها گام برمیدارند که باید از حوزویان بهتر بهره گرفت تا مانع از این شوند که جوانان از سایتهای مسموم بیگانه، اطلاعات، اخبار، دانش و حتی دینداری را بگیرند.
معاون رسانه های مجازی سازمان صدا وسیما خاطرنشان کرد: با توجه به محتوای بسیار بالای حوزههای علمیه باید این محتوا ساماندهی شده و دیجیتال شود و در فضای مجازی قرار بگیرد تا خوراک لازم فکری جوانان که نیاز دارند تأمین شود./908/ت302/ی