۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۵
کد خبر: ۲۳۰۵۸۲
آیت الله جوادی آملی:

حوزه‌های علمیه روی تفکر کلان تمرکز کنند/ هویت نظام و جامعه در گرو پیوستگی و استقلال حوزه‌ها است

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله جوادی آملی در دیدار اعضای جامعه مدرسین حوزه ها را به تفکر در سطح کلان و جامع راهنمایی کرد و گفت: تمرکز حوزه ها به تفکر کلان باعث می شود که ما روی هویت جامعه و نظام تمرکز کنیم و خلأ حوزه نجف را جبران و رسالت اصلی خود را ادامه دهد.
آيت الله جوادي آملي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله جوادی آملی از مراجع تقلید امروز در دیدار اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه به تبیین مسائل علمی قابل توجه حوزه های علمیه پرداخت.
 
حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره  به سخن پیامبر(ص) که فرمود«انا و علی ابوا هذه الامه»امت را فرزندان اهل بیت(ع) دانست و گفت: ما فرزندان اهل بیت(ع) هستیم و باید به دنبال خون بهای آنها باشیم.
 
وی با توجه به این که ما خود را فرزندان ائمه اطهار(ع) می دانیم و به دنبال خون بهای آنها هستیم، اظهار داشت: برای رسیدن به این هدف و احقاق حقوق اهل بیت (ع) و ماندن بر حرفی که مبنی بر گرفتن حق است باید تلاش را مضاعف کنیم که پای حرفمان بمانیم.
 
این مرجع عالیقدر احقاق حقوق اهل بیت(ع) را در گرو تقویت حوزه های علمیه دانست و افزود: حوزه های علمیه باید توجه داشته باشند به وسیله تقویت قدرت علمی و اجرایی راه ائمه اطهار(ع) را ادامه داده و از پایمال شدن حق آنها جلوگیری کنند.
 
آیت الله جوادی آملی تقویت حوزه های علمیه را در گرو توجه به حدیث«إِنَّمَا الْعِلْمُ ثَلَاثَةٌ آیَةٌ مُحْکَمَةٌ أَوْ فَرِیضَةٌ عَادِلَةٌ أَوْ سُنَّةٌ قَائِمَةٌ» خواند و تصریح کرد: باید بدانیم هر سه قسم علم تنها توجه به فقه و اصول نیست بلکه منظور از «آیة محکمه» یعنی اصول، فریضه عادله فقه و سنت قائمه اخلاق است؛ بنابراین باید به هر سه معنا توجه شود.
 
وی در ادامه پایه های اصلی حوزه های علمیه را نجف دانست و گفت: اگر خروجی نجف از حوزه ها گرفته شود متون آموزشی از بین می رود و متاسفانه در جاهای دیگر با وجود امکانات فراوان تلاشی برای ایجاد یک مکان علمی به محکمی و پایه های نجف ایجاد نشده اشت.
 
مفسر برجسته قرآن کریم مهم ترین پیشرفت حوزه نجف را فعالیت‌های قوی و مدیریت درست سید مرتضی بیان کرد و ابراز داشت: مدیریت و تلاش دقیق سید مرتضی به اندازه ای بود که با برنامه منظم باعث تقویت حوزه نجف شد که به عنوان پایه های حوزه ها ماندگار شد.
 
این مرجع تقلید پیشرفت حوزه های علمیه و ماندگاری یک راه درست را نیازمند برنامه ریزی دقیق بیان کرد و افزود: حوزه ای علمیه نخست باید توجه کنند پایه های اصلی و علمی خود حوزه را قوی کنند و بعد به ادامه راه جامعه بپردازند تا به این وسیله از ضعیف شدن خود جلوگیری کند و باعث پیشبرد جامعه شود.
 
وی حوزه های علمیه را به پیوستگی و استقلال توصیه و تأکید کرد: اگر حوزه علمیه گسسته و یا وابسطه باشد در آینده باعث وجود مراجع و علمای گسسته می شود و این گسستگی و وابستگی آینده حوزه ها را از بین می برد و از بین رفتن حوزه ها باعث گسستگی در جامعه می‌شود.
 
حضرت آیت الله جوادی آملی حوزه ها را به تفکر در سطح کلان و جامع راهنمایی کرد و گفت: تمرکز حوزه ها به تفکر کلان باعث می شود که ما روی هویت جامعه و نظام تمرکز کنیم و خلأ حوزه نجف را جبران و رسالت اصلی خود را ادامه دهد.
 

گفتنی است، در پایان این دیدار یکی از اعضای جامعه مدرسین به بیان فعالیت های حوزه های علمیه پرداخت و از تشکیل انجمن فقه اصول و فقه را برای ایجاد یک تلاش جدید در عرصه علمی حوزه خبر داد و برای برگزاری نشستی علمی در همین زمینه از حضرت آیت الله جوادی آملی دعوت به عمل آورد./1322/پ201/س

ارسال نظرات