۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۴
کد خبر: ۲۳۱۰۲۹
مسؤول انجمن تاریخ پژوهان حوزه:

حوزه علمیه در آموزش کاربردی امر به معروف به جامعه کوتاهی نکند

خبرگزاری رسا ـ حجت‏الاسلام اصل نژاد با اشاره به برخی آسیب‏های ترک امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: از دلایل ترک امر به معروف و نهی از منکر عدم شناخت اقشار مختلف مردم از تکالیف خود هست که این ایراد در واقع به حوزه علمیه و روحانیون بر می‏گردد که در آموزش این اصل به مردم کم کاری کرده است.
حجت‌الاسلام سيد حسن اصل نژاد، مدير اداره قرآن و حديث مجتمع آموزش عالي فقه

حجت‏الاسلام حسن اصل نژاد، مسؤول انجمن تاریخ پژوهان حوزه عملیه قم، در گفت‏وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا درباه امر به معروف و نهی از منکر گفت: اصل امر به معروف و نهی از منکر از جایگاه و نقش بسیار مهمی در اعتقادات اسلامی، آیات و روایات دارد تا جایی که امام علی (ع) نشان سلامت جامعه را زنده بودن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه می‏داند.

 

وی در ادامه افزود: این امر به قدری ارزشمند است که از وظایف پیامبر اعظم(ص) اجرای این اصل در جامعه است و در منابع شیعی و مناجات‏ بعد از اقرار به اقامه صلاه و عدل از سوی اهل بیت(ع) اقامه امر به معروف و نهی از منکر نیز مورد شهادت مسلمان واقع می‏شود.

 

مدیر اداره قرآن و حدیث آموزش عالی فقه با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: این اصل مهم اعتقادی اصلی اجتماعی فردی است که باید در همه شؤون جامعه از آن استفاده شود به عنوان مثال امور اقتصادی، سیاسی و حتی علمی کشور نیز نیاز به امر و نهی در معروف و منکر دارد تا به کمال نهایی نزدیک شود.

 

وی ترک امر به معروف و نهی از منکر را علت فراموش شدن هنجار‏ها در جامعه دانست و ابراز داشت: اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ترک شود بدون تردید هنجارها جای خود را به ناهنجاری‏ها می‏دهد و فرهنگ بومی اسلامی مردم به طور کلی محو خواهد شد.

 

حجت‏الاسلام اصل نژاد رهبر معظم انقلاب را پیشتاز امر به معروف و نهی از منکر دانست و خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب در جایگاه خود به طور منظم از امر به معروف و نهی از منکر استفاده کردند که در مواقعی کشور را همین عمل ایشان به جلو پیش برد است.

 

وی با اشاره به برخی آسیب‏های ترک امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: از دلایل ترک امر به معروف و نهی از منکر عدم شناخت اقشار مختلف مردم از تکالیف خود هست که این ایراد در واقع به حوزه علمیه و روحانیون بر می‏گردد که در آموزش این اصل به مردم کم کاری کرده است.

 

مسؤول انجمن تاریخ پژوهان حوزه علمیه قم رسانه ملی را هم بی‏تقصیر از ایجاد ترس در اعمال امر به معروف و نهی از منکر ندانست و خاطرنشان کرد : رسانه‏ها و تلویزیون در تبلیغ این اصل به هیچ عنوان نکوشیده در حالی که در برخی موارد ضد تبلیغ هم از آنها دیده شده، در مسأله ‏اسید پاشی نیز رسانه‏ها یک اتفاق و مشکل فردی را در راستای اهداف مخالفان این اصل به تصویر کشیدند./1329/ت302/س

ارسال نظرات