عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان عنوان کرد؛
عاشورا و مهدویت شیعه را از انحراف حفظ میکند
خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان به تبیین ارتباط عاشورا و مهدویت پرداخت و ابراز داشت: عاشورا ریشه در ظلم ستیزی دارد و مهدویت نیز بحث عدالت خواهی و آرمانگرایی را پیش می کشد و این دو باعث می شود شیعه خسته و مأیوس نشده و همیشه منتظر باشد.

اسماعیل حسینی اجداد، عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به تبیین ارتباط عاشورا و مهدویت پرداخت و ابراز داشت: یکی از مشترکات عاشورا و مهدویت اشتراک شرایط زمانه این دو است چرا که در دوران واقعه کربلا مردم دارای بی بصیرتی تام و فساد اخلاقی، اجتماعی و سیاسی بودند و تنها مسیر بقای اسلام و حفظ از انحراف شهادت امام حسین(ع) و یارانشان بودند.
وی با اشاره به حدیث «شاء الله أن یراک قتیلا» آن را در راستای مشخص شدن تنها راه احیای اسلام برشمرد و افزود: یکی از نظریه پردازان آمریکایی رمز بقای تشیع و عدم انحراف آن را مربوط به دو بال مهدویت و عاشورا دانسته که بحث عاشورا، بنیان ظلم ستیزی دارد و مهدویت نیز بحث عدالت خواهی و آرمانگرایی را پیش می کشد و این دو باعث می شود شیعه خسته و مأیوس نشده و همیشه منتظر باشد.
این استاد دانشگاه با بیان این که پرچم سرخ نصب شده بر قبه امام حسین(ع) روزی به دست امام مهدی(عج) خواهد رسید و انتقام خون حضرت را خواهد گرفت، افزود: فلسفه پرچم سرخ در نزد عرب این است که اگر کسی نمی توانست انتقام خون کسی را بگیرد یک پرچم سرخی بر روی قبر می گذاشتند تا وقتی که ولی دم به خون خواهی خون ریخته شده به پا خیزد.
وی توجه به تلاش های دشمنان برای منحرف کردن این دو بال ارزشمند شیعه را حائز اهمیت دانست و افزود: برخی از این تلاش ها از قبیل قمه زنی و بدحجابی زنان در هیأت ها از سوی سایت های ضد اسلام تبلیغ می شود، و از طرف دیگر گروه هایی همچون عرفان های کاذب و نوظهور نیز در راستای مهدویت انحراف ایجاد کرده اند؛ دشمن با انجام این کارها در صدد تهی کردن تشیع از مهدویت و عاشورا است تا بتواند با شیعه مبارزه کند.
این پژوهش گر مهدویت افزود: در سیر تاریخی حکومت ها دیده می شود که اکثر حکّام به سمت ظلم و فساد پیش می روند تا آن جا که خود بشر بفهمد که راهی جز عدالت وجود ندارد و این همان است که امام حسین(ع) در 14 قرن پیش با تقدیم جان خود و بهترین عزیزان و یاران بر آن تأکید کردند.
وی عاشورا را هدایتگر مکتب های بشری در آخر زمان دانست و خاطرنشان کرد: ظلم و ظالم در اصل نظام دنیایی فناپذیر است بنابراین مردم با الگو قرار دادن مسیر عاشورایی می توانند ریشه ظلم را بکنند و نباید در پیمودن این راه از خود خستگی نشان دهند.
عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان با تأکید بر این که مسؤولان در ترویج امر به معروف و نهی از منکر نقش اساسی دارند، ابراز داشت: از امیر مؤمنان حدیث «آلة الرئاسة سعة الصدر» به دست ما رسیده که متأسفانه بعضی از مسؤولان تحمل پذیری شان کم است و حزبی از یکدیگر دفاع می کنند همچنان که در قرآن آمده «کُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَیْهِمْ فَرِحُونَ» معنای آن کورکورانه دفاع و انتقاد کردن است و با این کارها این فریضه نهادینه نمی شود.
وی افزود: یکی از کسانی که در راه امر به معروف و نهی از منکر جان خود را فدا کرد ابوذر است که در مقابل حکومت اموی و فسادهای آن ها نصیحت کرد و در نتیجه به «ربذه» تبعید شد بعضی ها می گویند که ابوذر زیاده روی کرده است درحالی که امیر مؤمنان(ع) وقتی او را تبعید کردند به بدرقه او رفتند و این نشان از درستی کار او دارد.
حسینی اجداد، عدم ضمانت اجرایی برای آمرین به معروف و را مانع ترویج فریضه امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد و اظهار داشت: خیلی از مردم به خاطر ترس از انجام این فریضه سر باز می زنند به همین دلیل باید یک ضمانتی برای این افراد وجود داشته باشد.
وی از دیگر موانع ترویج این فریضه را منافع طلبی افراد دانست و افزود: در زمان جنگ وقتی چیزی بین مردم توزیع می شد تا شب تموم نمی شد اما امروز اگر به رایگان چیزی توزیع شود موجب دعوا هم می شود، بنابراین اگر منافع طلبی مردم کمرنگ شود به طور اطمینان باعث رشد این فریضه خواهد شد./921/ت302/ف
ارسال نظرات