کارشناس عرفانهای نوظهور:
دعوت به خود مهمترین نشانه عرفانهای دروغین است
خبرگزاری رسا ـ کارشناس عرفانهای نوظهور به بیان علل گرایش به فرقههای عرفانی دروغین پرداخت و اظهار داشت: یکی از نشانههای این گونه افراد دعوت کردن به خود است، در حالی که عالمان حقیقی و مصلحان جامعه همواره دعوت به دین خدا و رسولان الهی میکنند.
حجت الاسلام سیدهادی سیدوکیلی، کارشناس عرفان های نوظهور، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به بیان علل گرایش به فرقه های عرفانی دروغین پرداخت و اظهار داشت: افرادی دچار جذب به این فرقه ها می شوند که از فضای تعقّل دینی به دور هستند و به شدت احساس محورند و این احساسات، موجب سوء استفاده فرقه ها از افراد می شود.
وی عدم ارتباط با روحانیت و عالمان دینی را دومین عامل گرایش افراد به این فرقه ها دانست و ابراز داشت: عاملان انحراف و مروّجان گروه های عرفانی کاذب به مخاطبان خود توصیه می کنند که از نزدیکی به عالمان دینی پرهیز کنند، بنابراین حضور عالمان دینی می تواند به مقابله با این فرقه ها کمک شایانی بکند.
کارشناس عرفان های نوظهور با بیان این که سومین عامل جذب به این فرقه ها، وجود آسیب های، اخلاقی، اجتماعی در افراد است، افزود: برخی افراد در خانواده خود محبت زیادی را احساس نمی کنند و همسرانی که در میان خود ارتباط محبت آمیزی ندارند و افرادی که از جامعه خود طرد شده اند این گونه افراد دنبال آرامش هستند و به خاطر این که نمی توانند از راه صحیح، آرامش را به دست آورند جذب فرقه های عرفانی دروغین می شوند.
وی افزود: معنویت و آرامشی که در فرقه های نوظهور، موجب جذب افراد سست می شود، غیرواقعی و اقناع ظاهری است ولی چون زود بازده است این افراد احساس می کنند که راه درستی در پیش گرفته اند اما باید توجه داشت که این آرامش کاذب، در دراز مدت انسان را از راه حق و آرامش حقیقی دورتر می کند.
حجت الاسلام وکیلی با بیان این که جوانانی که از کمبود محبت در خانواده ها رنج می برند بیشتر به سمت فرقه های عرفان کاذب کشیده می شوند، ابراز داشت: جوانان با کمی محبت از این فرقه ها جذب آن ها می شوند و این گرایش، موجب دوری از محبت واقعی که در اجتماع وجود دارد می شود در حالی که اگر این جوانان سعی در کسب فضایل الهی، انسانی باشند در صورت دوام و واقعی بودن می توانند محبت اجتماع را جلب کنند.
وی در ادامه با بیان نشانه های رفتاری فرقه دارهایی که دیگران را جذب می کنند، گفت: یکی از نشانه های این گونه افراد دعوت کردن به خود است، درحالی که عالمان حقیقی و مصلحان جامعه به جای دعوت به خود، دعوت به دین خدا و رسولان الهی می کنند همچنان که در قرآن، سوره یس برای معرفی کردن یک اصلاح گر در جامعه این گونه بیان می کند « یا قوم اتبعوا المرسلین» که به مؤمن آل یاسین معروف است.
کارشناس عرفان های نوظهور افزود: با توجه به این آیه، مؤمن آل یاسین نگفت که از من تبعیت کنید بلکه به پیروی از فرستادگان الهی دعوت کرده است بنابراین هرگاه دیده شود کسی به جای دعوت به دین و رسولان الهی به خود دعوت می کند یکی از مهمترین نشانه های انحراف است.
وی با بیان این که از دیگر نشانه های این فرقه ها، توصیه مخاطبان خود به دوری گزیدن از فضای تعقل و عالمان دینی است راه پیشگیری از فرقه های عرفانی را گسترش دانش عمومی جامعه و فضایل انسانی دانست و ابراز داشت: باید جوانان را به کسب فضایل انسانی سوق داد و به جای حاکمیت احساسات، عقلانیت اخلاقی در جامعه را گسترش داد و عمده آن، اخلاق، تعقّل و محبت است که از راه های انبیاء است می توان از این فرقه ها جلوگیری کرد.
حجت الاسلام وکیلی راه مبارزه با این فرقه ها را گسترش حضور و نفوذ عالمان دینی دانست و خاطرنشان کرد: عالمان دین شناس براساس اصول و تفکر دینی اخلاق را در جامعه محور کنند و توصیه به جوانان می کنم که با اتصال به عالمان دینی اطلاعات خود را بالا ببرند و با بالا بردن علم خود از بسیاری از این انحرافات جلوگیری می شود./921/ت302/ف
ارسال نظرات