هیچ مکتبی همچون شیعه مبتنی بر عقل نیست

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجتالاسلام ابوذر بختیاری، کارشناس و مبلغ حوزوی، پنجشنبه شب در مراسم عزاداری امام حسین(ع) با اشاره به ویژگیهای مکتب تشیع در برابر سایر ادیان گفت: مکتب تشیع و شیعه با عقل انسان سازگاری دارد، بر اساس آموزههای مکتب تشیع هر چیزی را که عقل بگوید، شرع نیز آن را تأیید میکند.
وی افزود: هیچ مکتبی همچون شیعه بر عقل تکیه نمیکند، آموزههای ادیان دیگر و مکاتب دیگر نیز دارای نقصها دارد، برخی از این نحلههای فکر نه تنها مشکلاتشان عقلی نیست، بلکه برخی از سخنان و تفکراتشان خندهدار و تعجبآور است.
کارشناس و مبلغ حوزوی خاطرنشان کرد: برخی از احکام و تفکرات وهابیت به طنز میماند، به عنوان مثال در عربستان وهابیها در رانندگیهایشان کمربند ایمنی نمیبندند و استدلالشان این است که کمربند ایمنی در صورت تصادف مانع مرگ انسان و مشیت الهی میشود.
وی با اشاره به اینکه وهابیت میگوید یک کمربند میتواند مانع تحقق اراده الهی شود، اظهار کرد: اگر خداوند اراده کند که فردی از دنیا برود و تصادفی رخ دهد اما کمربند ایمنی جلوی مرگ آن فرد را بگیرد، قدرت اراده الهی زیر سؤال میرود.
حجتالاسلام بختیاری ابراز کرد: در مسافرتی که به هند داشتم، گروهی از افراد را دیدم که بی هیچ لباسی زندگی میکردند، ابتدا تعجب کردم و گمان کردم که آنها مردمی فقیر هستند، اما راهنمای سفر به ما گفت که این مردم سیکها هستند که بدون لباس بودن از اعتقادات آنان است.
وی به نمونهای دیگر از آموزههای سیکها اشاره کرد و گفت: دختران سیک در کنار در معبد سیکها، موهای خود را بر روی زمین قرار میدهند تا بزرگ سیکها در هنگام رفتن به معبد پا بر روی موی آنان بگذارد و بر این اعتقاد هستند که هر کس که پای آن بزرگ بر روی مویش قرار بگیرد، خوشبخت میشود.
کارشناس و مبلغ حوزوی به برخی از آموزههای بهائیت نیز اشاره کرد و ادامه داد: همه احکام و آموزههای تشیع با عقل سلیم مطابقت دارد، البته متأسفانه ما این آموزهها را خراب کردهایم، به عنوان مثال در هنگام زیارت امام رضا(ع) اعتقاد داریم که ایشان صدای ما را میشنوند اما برای رسیدن به ضریح مردم را هل میدهیم.
وی ادامه داد: وجود اهلبیت(ع) نیز از ویژگیهای مکتب تشیع است، میان نظرات ائمه(ع) هیچ اختلافی وجود ندارد، به عنوان مثال در حدیث سلسلةالذهب، امام رضا(ع) از پدران خود این حدیث را نقل میکند و نظر همه راویان این حدیث با یکدیگرا ختلافی ندارد./914/پ202/ب6