فرهنگ اسلام در جهان امروز دچار دوگانگی هویتی شده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، میثم توکلی بینا، عضو هیأت علمی انجمن حکمت و فلسفه در دومین پیش نشست «همایش ملی نقد اعتزال نو؛ متون دینی، رویکرد ادبی یا قدسی» گفت: پیشرفت، گسترش اسلام در جهان و بازگشت به دوران شکوه اسلامی دغدغه مسلمانان امروز شده است، علمای اسلام برای ارتقای، اعتلای فرهنگ اسلام در دنیا مدرن امروز تلاش میکنند.
عضو هیأت علمی انجمن حکمت و فلسفه ابراز کرد: فرهنگ اسلام در جهان امروز دچار دوگانگی هویتی شده است: افرادی همانند رژه گاردی از فرهنگ غربروی گردان شده وبه فرهنگ اسلامی روی آورده است ولی برخی مسلمانان از فرهنگ و دین اسلامی روی گردانده و به فرهنگ غرب پناه بردهاند.
وی بیان کرد: اعتقاد مذهب نو متعزلانه این است که برای این که زیبایها و نکات ادبیاتی متون کتابهای امانی پی ببریم باید جنبه الهی و قدسی بودن آن لحاظ نشود.
توکلی بینا اظهار کرد: دانشگاه الازهر مصر و دانشگاه ادبیات لبنان متون قرآن کریم ر ا بدون جنبه معنوی بررسی میکند و بسیاری از مسیحیان و دیگر ادیان در این جلسات شرکت می کنند تا شگفتیهای ادبی این کتاب روشن شود.
عضو هیأت علمی انجمن حکمت و فلسفه افزود: در مکتب نومعتزلانه قداستی که برای قرآن کریم قائل بودهاند از بین رفته است و متن قرآن را راز و رمز عادی پیامبر اکرم(ص) با خداوند میدادند.
وی با بیان این که در بررسی ادبی قرآن کریم باید به جنبه معنوی الهی و آسمانی آن توجه داشت، گفت: مکتب نومعتزلانه به متن و ادبیات کتابهای آسمانی توجه کرده و به سادگی قدسی بودن این متون را کنار گذاشته و آن را به عنوان متن عادی و ادبی مورد بررسی و پژوهش قرار داده است.
توکلی بینا در بخش دیگر از سخنانش بیان کرد: برا ی رسیدن به اشتراکات بین ادیان و ملل نباید هویتهای فرهنگی و ا جتماعی ملل و اقوام را کنار گذاشت بلکه برای رسیدن به اشتراکات بین مذاهب و ادیان با حفظ هویتهای مختلف مهم است و با پاک کردن مرزها هویتی و رسیدن به اشتراکات پیشرفت حاصل نمیشود.
عضو هیأت علمی انجمن حکمت و فلسفه در پایان سخنانش با بیان این که قانونهای خداوند در کتاب های آسمانی بیان شده و باید در زندگی بشریت جاری شود گفت: بررسی ادبی قرآن کریم بدون در نظر گرفتن جنبه قدسی و الهی مخالف عرف است و این امر سبب از دست رفتن حمایت از گروه بسیاری از متدیان از مکتب نومعتزلانه میشود./998/پ202/ب6