۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۰
کد خبر: ۲۳۷۱۹۲
خردادماه 94؛

افتتاح ساختمان جدید مرکز فقهی ائمه اطهار در افغانستان

خبرگزاری رسا ـ مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در افغانستان گفت: ساختمان جدید مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) کابل خردادماه 94 افتتاح می‌شود.
حجت‌الاسلام مظفري رييس مرکز فقهي ائمه اطهار افغانستان مرکز فقهي ائمه اطهار کابل مرکز فقهي ائمه اطهار کابل مرکز فقهي ائمه اطهار کابل

حجت‌الاسلام سید عباس مظفری، مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در افغانستان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به تشریح برنامه‌ها و فعالیت‌های علمی و آموزشی این مرکز پرداخت.


وی با بیان این‌که شعبه کابل مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با عنایت امام زمان(عج) و با دستور و اشراف مرحوم حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی در پائیز سال 83 فعالیت علمی خود را آغاز کرد، اظهار داشت: در آن سال آزمونی از سوی حوزه علمیه برگزار شد و حدود 40 نفر طلبه گزینش و مشغول به تحصیل در این مرکز شدند.


مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در افغانستان با اشاره به این‌که در سال 91 و با عنایات و توجه آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی زمینی به مساحت 600 متر مربع احداث و مسجد و مدرسه مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در غرب کابل خریداری شد، افزود: پس از آن کار ساخت و ساز این مرکز آغاز شد و این ساختمان اکنون در 5 طبقه و با زیربنای 2500 متر مربع به پایان رسیده است.


تحصیل صد طلبه در مرکز فقهی ائمه اطهار کابل


حجت‌الاسلام مظفری ادامه داد:‌ امروز پس از گذشت 10 سال،‌ مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در کابل یکی از مراکز موفق و تراز اول دینی، حوزوی و علمی در کشور افغانستان به شمار می‌رود که منشأ آثار و برکات فراوانی است.


مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در افغانستان از تحصیل حدود صد طلبه در این مرکز خبر داد و گفت: این طلاب دروس تخصصی، اصول فقه، شرح لمعه و درس خارج را نزد پنج نفر از اساتید با تجربه افغانستان تحصیل می‌کنند.


برگزاری درس خارج در مرکز فقهی ائمه اطهار کابل


حجت‌الاسلام مظفری با اشاره به دائر بودن دروس خارج  در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، بیان کرد: دروس خارج فقه و اصول از سال 1390 در این مرکز علمی آغاز شد که مورد توجه طلاب و علاقه‌مندان داخل و خارج از این مرکز علمی قرار گرفت.


وی ادامه داد: طلاب رسمی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در مقطع درس خارج افزون بر شرکت الزامی در تمامی دروس مربوطه تحت نظر استاتید ناظر و راهنما تقریرات مرتبط با درس را تحقیق، مباحثه و ارائه می‌کنند.


مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در افغانستان افزود: دروس سطح نیز هر روز تحت عنوان فعالیت‌های کلاسی و به طور نا معین به نوبت از طلاب پرسیده می‌شود و آزمون کتبی سه ماهه و 6 ماهه از همه درس‌ها نیز برگزار می‌شود.


حجت‌الاسلام مظفری با بیان این‌که سال گذشته یک دوره کلاس منبع شناسی فریقین و پاسخ به شبهات از سوی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در کابل برگزار شد، خاطرنشان کرد: این دوره آموزشی مورد استقبال طلاب داخل و خارج این مرکز قرار گرفت.


وی برگزاری دوره تجوید سطح یک را از دیگر برنامه‌های آموزشی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در کابل دانست و ابراز کرد: درس اخلاق نیز پنج شنبه هر هفته از سوی اساتید مبرز اخلاق به طلاب این مرکز ارائه می‌شود.


اهتمام مرکز فقهی به فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی


مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در افغانستان در ادامه، فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی صورت گرفته در این مرکز را مورد توجه قرار داد و گفت: برگزاری محافل و مجالس مذهبی در اعیاد و وفیات ائمه معصومان(ع) و برگزاری مراسم سالگرد مرحوم حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی از جمله این برنامه‌ها است که با استقبال علما، طلاب و اقشار مختلف مردم رو به رو می‌شود.


حجت‌الاسلام مظفری برگزاری کلاس‌های تجوید، عقائد و اخلاق برای دانش آموزان و دانشجویان را از دیگر برنامه‌های مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در کابل برای علاقه‌مندان برشمرد.


وی بیان کرد: یکی از فعالیت‌های فرهنگی گسترده و مهم مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در کابل  توزیع رایگان هزاران جلد کتاب دینی و مذهبی در چندین ولایت افغانستان و برگزاری مسابفات کتابخوانی است که مورد استقبال جوانان و شیفتگان معارف اسلامی قرار گرفته است.


حجت‌الاسلام مظفری همچنین با اشاره به فعالیت‌های علمی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در مزار شریف، گفت: این مرکز علمی و حوزوی با حمایت های مادی و معنوی آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی در سال 92 فعالیت خود را آغاز و با برگزاری آزمون ورودی حدود 30 طلبه را گزینش کرد که مشغول تحصیل هستند.


کمبود استاد مشکل جدی حوزه‌های علمیه افغانستان


وی ادامه داد: طلاب شعبه مزار شریف مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) که دروس مقدمات تا پایان شرح لمعه و اصول فقه را با موفقیت پشت سر بگذارند می‌توانند برای ادامه تحصیل در سطوح بالاتر و نیز دروس خارج،‌ در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) شبعه کابل مشغول به تحصیل شوند.


مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در افغانستان در ادامه یکی از مشکلات علمی و آموزشی در افغانستان را کمبود استاد ذکر کرد و گفت: به خاطر فضای موجود در افغانستان اساتید حوزه علمیه قم و مشهد نمی‌توانند به راحتی در این کشور تدریس کنند.


وی در پایان از افتتاح رسمی ساختمان جدید مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)‌ کابل در خرداد ماه سال 94 خبر داد و گفت: علمای بزرگ افغانستان از شاگردان مرحوم حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی هستند و در این مراسم از مقام علمی و شخصیت این مرجع تقلید تجلیل خواهد شد./927/ت301/س

ارسال نظرات