تأکید رهبر انقلاب بر تربیت مفسر در حوزه علمیه قم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، استاد تفسیر قرآن کریم، در نخستین جلسه آموزش تفسیر قرآن کریم روحانیان و مبلغان که در مؤسسه دارالحدیث قم انجام شد، به اهمیت تشکیل آموزش تفسیر قرآن کریم در حوزههای علمیه اشاره کرد و گفت: در جلسهای که با حضور مقام معظم رهبری برگزار شد، ایشان فرمودند که لازم است استادان تفسیر همانند قرائتی در حوزههای علمیه زیاد شوند و شما آموزشها و مهارتهای تفسیر قرآن کریم برای روحانیان و طلاب برگزار کنید و لازم است که این امر از حوزه علمیه قم انجام شود.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی بیان کرد: بنابراین دغدغه مقام معظم رهبری، حجت الاسلام والمسلمین ری شهری برای برگزاری کلاسهای آموزش تفسیر در قم اقدامات لازم را انجام دادند و امروز نخستین جلسه آموزش تفسیر برگزار میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت فراگیری دروس حوزه علمیه اشاره کرد و گفت: روحانیان نباید برای استخدام در مراکز دولتی و برای دستیابی به نظریات علمی دروس حوزه را آموزش ببیند؛ بلکه برای به دست آوردن رضایت خدا این دروس را مطالعه کنند.
استاد تفسیر قرآن کریم بیان کرد: روحانیان آموزشها و مهارتهای تبلیغی لازم را آموزش ببینند؛ تنها با مطالعه دروس حوزوی نمیتوان مهارتهای لازم تبلیغی را کسب کرد.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی اظهار داشت: اگر روحانیان و حوزویان تفسیر قرآن کریم را برای مردم بیان نکنند؛ این امر سبب میشود که افرادی که در دانشگاه درس خوانده و با علوم اسلامی غریبه هستند، تفسیر قرآن کریم را بیان و برداشتهای ذهنشان را برای مردم بازگو کنند.
استاد تفسیر قرآن کریم افزود: برخیها به جای این که تفسیر آیات قرآن کریم را بیان کنند؛ علوم، تاریخ، چگونگی نگارش و حواشی قرآن را در جلسات تفسیر ارائه میدهند.
وی ابراز کرد: روحانیان در بیان تفسیر قرآن کریم مصداقهای جدید و مثالهای به روز آیات قرآن کریم را بیان کنند و این مسأله تفسیر به رأی نیست بلکه برای آشنایی بیشتر مردم با مفاهیم قرآنی است.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی بیان کرد: در سخنرانیها و منبرها نباید همیشه از ابراز گریاندن و عزاداری استفاده شود؛ بلکه آموزش روشهای شادی حلال و خنداندن مردم سبب میشود که مخاطبان بیشتر از مسائل دینی و اسلامی استقبال کنند./998/پ202/ب4