تشرف جمعی از روحانیان اهل تسنن به حرم رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام فاخر گیلانی، عالم اهل سنت وجود بارگاه منور رضوی را مرکزی برای گسترش وحدت و یکپارچگی میان مسلمانان کشورها دانست و بر اهمیت و ضرورت ترویج الگوگیری از سیره پیامبر اکرم (ص)، فرزندان و اصحاب آن حضرت تاکید ورزید.
وی در حاشیه این تشرف اظهار کرد: حرم مطهر رضوی محلی برای اجتماع همه دوستداران اهلبیت(ع) به ویژه حضرت رضا(ع) اعم از شیعه و سنی است.
این عالم اهل سنت که همراه گروهی از روحانیان اهل سنت به حرم مطهر رضوی مشرف شده بود، گفت: اعلام همبستگی با آرمانهای امام و رهبری و تاکید بر ضرورت اتحاد و یکپارچگی ممالک اسلام پیرامون حفظ وحدت، حول محور قرآن و نبی اکرم (ص) از اهداف تشرف این گروه به حرم مطهر رضوی در این ایام ذکر کرد.
این روحانی اهل سنت، حرم حضرات معصومین(ع) را بهترین بستر برای انسجام و وحدت هر چه بیشتر شیعیان و اهل تسنن عنوان کرد و افزود: در این اماکن مقدس شیعه و سنی معنا ندارد و هدف زمینهسازی برای شکوفایی و گسترش علوم و دانشهای اسلامی است.
وی با اشاره به عشق و ارادت همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی به حضرت رضا(ع) اظهار داشت: حرم مطهر رضوی سالانه پذیرای میلیونها عاشق و دلباختهای است که از راههای دور و نزدیک خود را به این حریم ملکوتی میرسانند تا از فیوضات معنوی این بارگاه ملکوتی بهرهمند شوند.
این عالم اهل سنت تصریح کرد: انوار درخشان شخصیت و دانش حضرت رضا(ع)، نه تنها مکتب شیعه را نورانی کرده، بلکه سایر فرق و مذاهب اهل سنت را نیز فراگرفته است و آن حضرت در میان اهل سنت از جایگاه ارزشمند علمی و معنوی ویژهای برخودار هستند.
این زائر حرم مطهر رضوی در حاشیه بازدید از مرکز همایشها و نمایشگاههای آستان قدس رضوی ابراز کرد: تازگی، تنوع و جذابیت فعالیتهای فرهنگی آستان قدس رضوی بسیار در خور تحسین و برای سایر ملل تاثیرگذار است.
وی در خصوص بازدید از دستاوردهای آستان قدس رضوی عنوان کرد: خلاصه و چکیده فعالیتهای فرهنگی و اقتصادی آستان قدس رضوی در این مجموعه بسیار زیبا و حساب شده پوشش داده شده و در معرض دید عموم قرار گرفته که در نوع خود بی نظیر است.
گیلانی، با ابراز خرسندی از حضور خود در نمایشگاه آستان قدس رضوی عنوان کرد: مجموعه آستان قدس رضوی در ترویج و استحکام تفکر مسلمانان در منطقه نقش بسیار موثری دارد.
غرفه قرآن های حرم مطهر بی نظیر است
دلان زاده یکی از علمای اهل سنت، در حاشیه تشرف به حرم مطهر رضوی با بیان این که مجموعه آستان قدس رضوی یکی از مجهزترین مکانهای مذهبی در سطح جهان است، افزود: اتحاد اهل سنت و شیعه باید به صورت جدی پیگیری شود و مسلمانان جهان برای برقراری ارتباط محکم و ناگسستنی بین این دو مذهب باید همیشه و در تمام طول سال برای رسیدن به وحدت تلاش کنند.
وی حرم ثامن الحجج(ع) را مرکزی برای حفظ اتحاد مسلمانان شیعه و سنی دانست و گفت: اتحاد شیعه و سنی موجب برقراری آرامش و امنیت در جوامع اسلامی میشود و در صورت عدم دلان زاده افزود: با هیئت همراه از موزههای قرآن، هدایای مقام معظم رهبری، بنیاد پژوهشهای اسلامی، اماکن متبرکه رضوی و مرکز نمایشگاهها و همایشهای آستان قدس رضوی بازدید کردیم.
این زائر حرم رضوی موزههای آستان قدس رضوی را منحصر به فرد دانست و گفت: من موزههای زیادی در شهرهای مختلف ایران دیدهام اما هیچ کدام از آنها قابل مقایسه با موزههای آستان قدس رضوی نیست.
این روحانی سنی با بیان اینکه نمونه قرآنهای موجود درموزه آستان قدس رضوی در هیج جای دنیا یافت نمیشود گفت: این قرآنها عظمت و فرهنگ اسلام را به دنیا نشان میدهد.
وی در حاشیه بازدید از مجموعه دستاوردهای آستان قدس رضوی تصریح کرد: آستان قدس رضوی یکی از مجهزترین مکانهای مذهبی در جهان است و وجود موزههای مختلف و غنی، مراکز بهداشتی و درمانی و سهولت رفت و آمد به این مکان مقدس از ویژگیهایی است که حریم ملکوتی حضرت امام رضا (ع) را از سایر اماکن مذهبی جهان متمایز میکند.
دلانزاده، وسعت صحنهای حرم مطهر رضوی را باشکوه دانست و گفت: حرم مطهر رضوی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، پیشرفتهای قابل قبولی داشته که نشان از توجه و مدیریت موفق این مجموعه درجهت خدمترسانی به زائران و مجاوران بارگاه منور علیبن موسی الرضا(ع) است.
وی با اشاره به اینکه کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی مجموعهای بسیار غنی از معارف اهل بیت (ع) است، افزود: در این کتابخانه بیش از دو میلیون جلد کتاب در زمینه علوم اسلامی موجود است که وجود این کتابها در نشر علوم دینی بسیار موثر است.
وحدت رمز تعالی و پیشرفت ملتهای مسلمان جهان است
یک روحانی اهل تسنن گفت: وحدت کلید عزت و رمز تعالی و پیشرفت ملتهای مسلمان در تمامی عرصههاست.
در بازدید جمعی از علمای اهل تسنن از اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی، ماموستا افلاطون فتاحی، گفت: وحدت بین دو مذهب شیعه و سنی به معنی کنار گذاشتن اختلافات و تکیه بر مشترکات است و بر همه مسلمانان واجب است تا از اختلافات و تفرقه در مسائل جهان اسلام بپرهیزند و همسو و همجهت با یکدیگر حرکت کنند.
وی با بیان اینکه اختلافات عقیدتی مانع وحدت مسلمانان در برابر دشمنان نیست، اظهار داشت: اتحاد بین شیعه و سنی به معنای دست برداشتن از اصول و اعتقادات خویش نیست بلکه در عین وجود اختلافات باید زمینه تعامل و جهتگیری یکسان در تمامی مسائل را ایجاد کرد.
این روحانی اهل تسنن گفت: دشمنان اسلام همواره در حال دسیسهچینی هستند و دست از توطئه برنمیدارند و همیشه درصدند تا بین مذاهب اسلامی اختلاف ایجاد کنند و به آنان ضربه بزنند.
وی افزود: تفرقه افکنان هرگز در این امر موفق نمیشوند چرا که به برکت استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و با مدیریت مدبرانه مقام معظم رهبری بیش از پیش شاهد تقویت همدلی و برادری بین پیروان مذاهب مختلف اسلامی در کشور و زندگی مسالمت آمیز آنان هستیم.
فتاحی اضافه کرد: مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت و ارزش وحدت بین مسلمانان جهان تاکید داشته و آن را امری ضروری میدانند.
وی عنوان کرد: ما در هفته وحدت به مشهد مقدس مشرف شدهایم تا جشن وحدت و همدلی را با برادران شیعه در کنار بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) برگزار کنیم و در سایه همین وحدت و همدلی توطئههای دشمنان را نقش بر آب کنیم.
این گروه 70 نفره روحانیان و علمای اهل تسنن آذربایجان غربی پس از زیارت بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) از بنیاد پژوهشهای اسلامی، کتابخانه و موزه مرکزی آستان قدس رضوی بازدید کردند./1308/د101/ب4