ازدواجی که بر پایه دوستی خیابانی باشد نتیجه خوبی نخواهد داشت
![حجت الاسلام محمدرضا برادران](/Original/1393/10/07/IMAGE635553902720581927.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام مهدی برادران، کارشناس رسانه ملی، شامگاه امروز در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) بابیان اینکه امروزه گفتوگوهای قبل از ازدواج در خانواده و در محیط های دانشگاهی بسیار شایع شده است، افزود: این مسأله اگر بهقصد آشنایی و شناخت و بهدور از افراط باشد مشکلی ندارد.
وی بابیان اینکه در این گفتوگوها باید حریمها رعایت شود و هر سخنی بر زبان جاری نشود، تصریح کرد: در گفتوگوهای قبل از ازدواج باید از گفتن حرفهایی که موجب وابستگی میشود پرهیز شود؛ زیرا حرفهای عاشقانه چراغ عقل را خاموش کرده و موجب گمراهی فکر و عدم شناخت درست انسان از طرف مقابل میشود.
استاد حوزه علمیه قم بابیان اینکه رعایت نکردن حریمها در گفتوگوهای قبل از ازدواج موجب بیاعتمادی طرفین به یکدیگر میشود، ادامه داد: کسانی که حریمها را رعایت نمیکنند در زندگی مشترک کارهای پیش از ازدواج یکدیگر را به رخ هم کشیده که این موضوع موجب بیثباتی زندگی مشترک میشود.
وی افزود: رعایت حریمها در گفتوگوهای قبل از ازدواج اعتماد طرفین را به یکدیگر افزایش داده و موجب ثبات زندگی مشترک میشود.
کارشناس رسانه ملی با اشاره به اینکه دوستیهای خیابانی اگر به ازدواج منجر شود نتیجه خوبی نخواهد داشت، ادامه داد: ازدواجهای ناشی از دوستیهای خیابانی به دلیل بیاعتمادی طرفین به یکدیگر بیثبات بوده و طرفین نسبت به یکدیگر مشکوک بوده و نمیتوانند به هم اعتماد کنند.
حجتالاسلام برادران تصریح کرد: از آنجاییکه ازدواجهای مبتنی بر دوستیهای خیابانی با عدم همراهی خانواده روبهرو است؛ فرزندان چنین خانوادههایی حداقل تا چند سال اول مورد پذیرش پدربزرگ و مادربزرگ خود نیستند و از نعمت محبت آنها محروم هستند.
وی ادامه داد: متأسفانه یکی از رفتارهایی که در جامعه ما شایع شده چشمچرانی است که این موضوع در بعضی از افراد به بیماری تبدیلشده و حتی با ازدواج هم از بین نمیرود که چنین افرادی باید برای درمان خود باید به یک عالم مراجعه کنند.
سخنران حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) تصریح کرد: یکی دیگر از عادتها بد در جامعه این است که عدهای از زنان و مردان به حدی در کار هم تجسس میکنند که نگاههای یکدیگر را نیز کنترل میکنند که این کار در اسلام و آیات قرآن کریم شایسته نبوده و بهشدت نهی شده و گناه کبیره محسوب میشود.
حجتالاسلام برادران با اشاره به اینکه هدف انسان از ازدواج این است که در کنار همسر و فرزندانش به تکامل شخصیتی از نظر مادی و معنوی برسد، یادآور شد: اگر همسر انسان در این مورد شخص ایده آلی نبود، ولی جلوی دینداری ما و عمل به دستورات دینی را نگرفت؛ میتوان با او زندگی کرد و لازم نیست که زندگی را بر خود و همسر خود سخت بگیریم و یکدیگر را در تنگنا بگذاریم زیرا هرکسی مسؤول اعمال خویش است./837/پ202/ف