۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۷
کد خبر: ۲۴۳۵۵۹
حجت‌الاسلام والمسلمین ری‌ شهری:

سیره زندگی اهل بیت متناسب عصر حاضر الگوسازی شود

خبرگزاری رسا ـ تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نخستین مرحله از پژوهش‌های سبک زندگی اسلامی را اثبات و تحلیل صحیح سیره زندگی اهل‌بیت(ع) ارزیابی کرد و گفت: سیره زندگی اهل بیت(ع) باید متناسب عصر حاضر الگوسازی شود.
حجت الاسلام و المسلمين محمد محمدي ري شهري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدی ری ‌شهری تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در همایش علمی پژوهشی سبک زندگی اهل‌بیت(ع) که پیش از ظهر امروز در محل مرکز همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی شهر قم برگزار شد، گفت: تبیین شیوه زندگی کردن، یکی از مهم‌ترین مسائل مورد نیاز جامعه اسلامی است.

 

وی در ادامه با بیان این‌که اصلی‌ترین مبحث در رابطه با موضوع شیوه زندگی، بحث الگو سازی از سبک زندگی اهل‌بیت(ع) است، افزود: فلسفه انقلاب اسلامی نیز رسیدن به الگوی پیشرفت بر اساس سبک زندگی اهل‌بیت(ع) است.

 

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اظهار داشت: برای نزدیک شدن به هدف انقلاب، انجام پژوهش‌های مربوطه است که در این رابطه کارش را شروع کردیم و در اوایل سال آینده، سیره خاتم الانبیا(ص) با بهترین سبک زندگی در هفت جلد منتشر می‌شود.

 

وی با بیان این‌که سبک زندگی اهل‌بیت(ع) برگرفته از سبک زندگی پیامبر اکرم(ص) است، گفت: اثبات سیره زندگی اهل‌بیت(ع) نخستین مرحله از پژوهش‌های سبک زندگی اسلامی است و پس از آن باید این سیره، به صورت صحیح و دقیق تحلیل شود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ری‌ شهری با بیان این‌که لازمه اثبات سیره اهل‌بیت(ع) نیازمند وثوق سندی و یا وثوق صدوری است، ابراز کرد: در مرحله وثوق سندی، باید نسبت رفتاری خاص به اهل‌بیت(ع) را با وثاقت صحه بگذاریم و در مرحله وثوق صدوری، صادر شدن رفتاری از اهل‌بیت معصومین(ع) را ثابت می‌کند.

 

وی تأکید کرد: در وثوق صدوری باید قرائتی موجود باشد که بر اساس آن، علم به صدور رفتاری از اهل‌بیت معصومین(ع) پیدا کنیم؛ قرائتی که رفتارها را اثبات می‌کنند، نیازمند تحلیلی هستیم تا رفتارهای ائمه اطهار(ع) به صورت دقیق فهمیده شود تا سیره اهل‌بیت(ع) را نتیجه دهد.

 

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اضافه کرد: برخی از قرائتی که رفتارهای منتسب به اهل‌بیت(ع) را ثابت می‌کند، گردآوری خانواده حدیث است چراکه هر حدیث و گفتاری، یک خانواده برگرفته از منابع و گزارشات مختلف دارد.

 

وی تأکید کرد: در انتساب رفتارها به اهل‌بیت معصومین(ع) باید آن رفتارها بر قرآن عرضه شود تا تعارضی وجود نداشته باشد؛ همچنین می‌بایست در رفتارهای منتسب به ائمه اطهار(ع) اصول‌هایی را جاری کرد  که عدالت ورزی، ادب در برخورد با دیگران، رفتار نیکو، ساده زیستی، اقتصاد و میانه روی، نظم، مداومت، پرهیز از تکلف برخی از اصول حاکم بر سیره اهل‌بیت(ع) است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ری‌ شهری عنوان کرد: برای الگو سازی از سیره اهل‌بیت(ع) باید بر این نکته توجه داشت که رفتار و پوشش و گویش اهل‌بیت(ع) هیچ‌گاه منکر نبوده و در فرهنگ جامعه آن روز، امر زشتی تلقی نمی‌شده است.

 

وی تصریح کرد: از قضایای شخصی نمی‌توان الگوسازی کرد بلکه برای گرفتن سیره اهل‌بیت(ع) باید قضایای حقیقی را مورد توجه قرار داد؛ همچنین رفتار و گفتار نباید متناقض باهم باشند.

 

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) یادآور شد: دیگر قرائتی که می‌تواند به ما کمک کند، استفاده از فهم فقهای گذشته است که در شناخت کردار اهل‌بیت(ع) بسیار اثرگذار است.

 

وی خاطرنشان کرد: پس از این مرحله که شناخت رفتارهای اهل‌بیت(ع) است، باید از سیره ائمه اطهار(ع) برای عصر حاضر الگو سازی کرد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ری‌ شهری با بیان این‌که برای الگو سازی نمی‌توان همانند 1400 سال پیش رفتار کرد، گفت: اصول سیره پیامبر اکرم(ص) و اهل‌بیت معصومین(ع) باید شناخته شود و در شرایط امروز، الگو سازی شود./997/پ202/ی

ارسال نظرات