۱۱ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۳:۲۸
کد خبر: ۲۴۳۸
آیت الله جوادی آملی:

آزاد اندیشی از برکات خدایی است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله جوادی آملی در آیین سالگرد شهید مطهری تاکید کرد: مطهری قبل از نوشتن، اول فکر و تجزیه و تحلیل می‌کرد و در نهایت نوشته او کتاب علمی و جهانی می‌شد.
آزاد اندیشی از برکات خدایی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله عبدالله جوادی آملی در مراسم سی‌امین سالگرد شهادت استاد مطهری که در قم برگزار شد گفت:آنچه مربوط به حکمت مطهر‌ مطهری است ما چه حوزوی یا دانشگاهی باید این اصول و فصول را رعایت کنیم؛ که چه بخوانیم و چه جور بخوانیم و با چه دل مایه‌ای سفر کنیم.

وی افزود: مطهری چون شاگرد اسلام و امام بود، ضمن اینکه ما را به فراگیری علم و دانش دعوت می‌کرد به ما فرمود چه ‌بخواهیم و چه بخوانیم.

این استاد علوم عقلی حوزه علمیه قم با بیان این که بخشی از علوم مربوط به اعتقادات و جهان‏بینی، فقه واخلاق است و بخش‌های دیگر زیر مجموعه این علوم قرار دارند،‌اظهار داشت: امام علی و سایر ائمه فرمودند: اگر کسی وارد تجارت شود اما فقیه نباشد به ربا می‌افتد، همچنین کسی که بدون فقه وارد سیاست شود به چاه می‌افتد، این دستور تنها ‌مخصوص پیغمبر نیست، برای همه است.

وی ادامه داد: بدانید کسی که دارای جوامع کلم است و‌ علم آن گذرا نیست؛ می داند هیچ کاری بدون فقه به سرانجام نخواهد رسید و اگر به جایی برسد، آن راه چاه است.

آیت الله جوادی آملی با بیان این که شهید مطهری بخش از عمرش را به فقه و اصول،‌ اخلاق و اعتقادات و جهان بینی گذراند،‌ اظهار داشت: حکمای ما در این عصر غالبا در یک حوزه قلم می‌زنند؛ اما مطهری همچون علامه طباطبايي که المیزان می‌نوشت، او نيز کتاب‌هاي پربار علمي داشت و هم کودکان را با نوشتن هدایت می‌کرد و برای قالب نوجوانان کتاب دارند، تنها یک قلم در زمینه محدود نداشت.

وی با بیان این که هر علمی دارای معنایی است و در علم استعاره‌ای عالم مالک علم و منفعت خود نیست و در علم اجاره‌ای عالم مستاجر حوزه و دانشگاه است و کسی که وامدار است هرگز عالم نخواهد بود، تاکید کرد: آن کسی عالم است که مالک علم باشد و اهل اجاره، وام ، رهن و دین نباشد و مطهری چنین بود.

امام جمعه موفت قم تصریح کرد: مطهری قبل از نوشتن، اول فکر و تجزیه و تحلیل می‌کرد و وقتی دست به کتاب می‌برد خیلی‌ها را پس می‌زد و نمی‌پذیرفت و در نهایت نوشته او کتاب علمی و جهانی می‌شد.

وی افزود: شهید مطهری فهمید چه بخواند، چطور بخواند و چطور عمل کند؛ زیرا برخی جمال‌ها و کمال‌ها جزو عطایای الهی است و آزاد اندیشی از برکات خدایی است و آزاد بودن، دست و پای مطلب را باز می‌گذارد و با تلاش و کوشش است که آزاداندیشی افزوده می‌شود؛ اما بخش اصلی آن هبه الهی است که مطهری چنین بود.

این استاد نمونه حوزه علمیه قم گفت: مطهری علم الوراثه بود نه علم الدارسه، علم مطهری ارثی بود و ماندنی، چون اگر کسی برای رضای خدا در آن چه که علم داشت عمل کند،‌ خداوند آنچه نمی‌دانست را ارث او می‌کند.

وی اظهار داشت: برخی مجتهد و خودکفا هستند اما خود کفایی در آخرت خیلی مهم است که افراد کمی آن را خواهند داشت و مطهری با سرمایه اصلی خود رفت.
 
آیت الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور رییس سازمان صدا و سیما در این مراسم و تجلیل از این شخصیت بزرگ حوزه گفت: اگر در صدا و سیما آهنگ و یا تصویر یا چیزی مشکل دار باشد نمی‌توان با آن انوار الهی را به گوش مردم رساند،‌ زیرا هرگز هدف و سیله را توجیه نمی‌کند. ما وقتی به مقصد خواهیم رسید که راه طیب و طاهر داشته باشیم.

وی تاکید کرد: با برطرف شدن کمبودهای اصلی صدا و سیما، ما نیز بهتر به اهداف الهی خود خواهیم رسید.
 
ارسال نظرات