باید هزینههای بخش دولتی مدیریت شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، فرهاد رهبر، رییس سابق دانشگاه تهران، امشب در برنامه «اقتصاد ایران» شبکه پنج صدا و سیما، به بیانات امام خمینی(ره) درباره اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) فرمودند «این جنگ، تحریمهای اقتصادی و اخراج کارشناسان اقتصادی، تحفهای الهی بود که ما از آن غافل بودیم؛ برای این که محاصره اقتصادی به این معنا است که مایحتاج ما را نمیدهند؛ وقتی مایحتاج ما را ندهند خودمان به سراغش میرویم؛ ممکن است 10 سالی زحمت بکشیم؛ اما نتیجهاش این است که بعد از 10 سال خودمان هستیم».
رییس سابق دانشگاه تهران اظهار داشت: اقتدار جمهوری اسلامی به استقلال در همه عرصهها بهویژه اقتصاد بستگی دارد و اقتدار اقتصادی به اقتدار علمی نیاز دارد.
وی با اشاره به امنیت غذایی در ژاپن ابراز داشت: ژاپن جزیرهای در میان آب است که به دلیل سیل، طوفان و سونامی، هر لحظه احتمال قطع ارتباطش با دنیا وجود دارد از این رو ژاپنیها برای تولید صنعتی، دریا را خشک میکنند اما زمین کشاورزی خود را تغییر کاربری نمیدهند و مواد غذاییشان را در داخل کشورشان تهیه میکنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، اقتصاد مقاومتی را بومی دانست و تأکید کرد: اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی، تدافعی، محاصره شده و قطع ارتباط با دنیای بین الملل نیست بلکه آسیبها را شناسایی و برای آنها برنامه ریزی کرده و تهدیدها را به فرصت تبدیل میکند.
وی عزم و اراده ملی را از نخستین ملزومات اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: از دستاوردهای کنگره اقتصاد مقاومتی، اجماع نخبگان کشور است که با همت قوای سهگانه، عزم و اراده ملی در جامعه نیز گسترش پیدا خواهد کرد.
رهبر به بیانات رهبر معظم انقلاب در تبریز اشاره کرد و افزود: ایشان در بیاناتشان اقتصاد کشور را گرفتار دو معضل دانستند که نخست؛ بسیار دولتی است و در مرحله دوم متکی به نفت است.
وی با انتقاد از اختصاص اکثر بودجه کشور به بخش دولتی تصریح کرد: بودجه کل کشور در سال 94 ،850 هزار میلیارد تومان برآورد شده که 250 هزار میلیارد تومان آن بودجه عمومی و 650 هزار میلیارد تومان آن نیز بودجه شرکتهای دولتی است و این آمار نشان میدهد که سهم کمی از اقتصاد، مردمی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: خصوصی سازی سالهای اخیر نوعی واگذاری از دولت به دولت بوده است به طور مثال بخشهای دولتی به شرکتهای تأمین اجتماعی یا بخشهای دیگر واگذار شده است که خود آنها به شکلی دولتی هستند.
وی یادآور شد: هزینهها در بخش دولتی و اسرافهای که در برگزاری همایشهای بیفایده انجام میشود باید مدیریت شود چنان که مطلع شدم در سازمانی برای عدم برگشت بودجه مازاد، تمام سیستمهایش را نوسازی کرده است.
رییس سابق دانشگاه تهران مدیریت منابع ارزی را در کشور ضعیف خواند و تصریح کرد: افزایش قیمت ارز باعث افزایش قیمتهای دیگر میشود اما در همین 9 ماهه اخیر، 2 میلیارد دلار خودرو وارد کشور شده است که حاکی از ضعف کنترل قیمت ارز است از این رو باید در سیاستهای تجاری بازنگری شود.
رهبر در پایان افزود: افزایش بهرهوری و حمایت از تولید داخلی باید در صدر کارها قرار گیرد./908/پ202/ج