دومین دوره آفاق اندیشه به کار خود پایان داد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دومین دوره آفاق اندیشه که طی روزهای پنجشنبه 30 بهمنماه و جمعه 1 اسفندماه از سوی دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم در مجتمع آموزشی امام علی(ع) برگزار شده بود، عصر امروز طی مراسمی با سخنرانی رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و مسؤول دبیرخانه کانونهای فرهنگی مساجد استان قم به کار خود خاتمه داد.
این دوره آموزشی که فعالان فرهنگی و کادر کانونهای مساجد را دور هم آورده بود، چهار همایش علمی را برگزار کرد که در آن اساتیدی همچون آیت الله حائری شیرازی و حجج اسلام والمسلمین ماندگاری، میرباقری، پناهیان و سالک به ایراد سخن پرداختند.
«مسجد طراز اسلامی»، «چالشهای عصر رسانه»، «سبک زندگی اسلامی» و «فرهنگ، فرصتها و تهدیدها» عناوین همایشهای این دوره آموزشی بودند.
همچنین در این دوره آموزشی 45 واحد درس در قالب 5 کلاس برای 9 گروه فرهنگی برگزار شد که بیش از 6 هزار ساعت آموزش با 21 موضوع کارشناسی شده را در خود جای داد.
در مجموع کلاسهای این دوره، اساتید برجستهای همچون حجج اسلام والمسلمین رجبی، لطفیان، کهوند، وافی، حقیقت، اجرائی، تقوی، همتیان و نوری به طرح مبحث پرداختند.
از جمله موضوعات کلاسهای این دوره آموزشی میتوان به عناوین «الگوی تعالی، اقتصاد و فرهنگ، برنامه ریزی و قالبهای فرهنگی، شیوههای ارتقای فعالیتهای قرآنی، اصول و ارزشهای حاکم بر فعالیتهای فرهنگی، اردو و محتوای معرفتی، روش جذاب سازی برنامههای فرهنگی، هیأت و محافل خانگی، نقش کانون در تحقق مسجد طراز اسلامی و طرح برنامه نویسی اشاره کرد.
شایان ذکر است، حجتالاسلام والمسلمین محمد مهدی ماندگاری، عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا در «همایش مسجد طراز اسلامی» با بیان اینکه مسجد در طراز اسلامی سه جایگاه دارد و فعالان فرهنگی نسبت به این جایگاهها پنج وظیفه دارند، گفت: مسجدی باید پایگاهی برای پیشگیری از آسیبها، درمان بیماریهای روحی و کنترل بیماریهای غیر قابل درمان باشد.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم، در این همایش (مسجد تراز اسلامی) با بیان اینکه مساجد باید محور تربیت انسان تراز تمدن اسلامی باشند، گفت: محور اصلی دین نظام ولایت است اما مسجد نهادی است که در خدمت نظام حقه و معصومین است و همه نیازمندیها را میتواند حول بندگی خدا شکل دهد.
حجتالاسلام عبدالهی، مسؤول مؤسسه فرهنگی زمانه نیز در «همایش چالشهای عصر رسانه» با بیان اینکه جنگ نرم مجموعه اقدامات دشمن در راستای تغییر ارزشها و باورها و افکار و رفتار جامعه است، به تشریح فعالیتهای ضد ارزشی تهاجم فرهنگی غرب و راهکارهای مقابله با آنها پرداخت.
حجتالاسلام علیرضا پناهیان، مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه هنر تهران در «همایش سبک زندگی اسلامی» از مسجد به عنوان مکانی برای ترویج سبک زندگی و مرکز آموزش و یادگیری آداب اسلامی در تمام وجوه زندگی نام برد و گفت: مساجد باید جزئیات سبک زندگی مردم را تغییر داده و آن را بر اساس مبانی اسلامی اصلاح کنند.
حجتالاسلام احمد سالک کاشانی رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در «همایش فرهنگ، فرصتها و تهدیدها» با اشاره به موضوعاتی همچون مشخصههای جنگ نرم و راههای مقابله با آن، آسیبهای فرهنگی نهادهای دولتی، علل داخلی و خارجی تحقق نیافتن اقتصاد مقاومتی، انتخابات پیشرو و خطر تصاحب مجلس به دست سازشکاران و نیز فعالیتهای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: تهاجم فرهنگی از زمان اصلاح طلبان و با صحه گذاشتن داخلیها بر آن به عنوان یک تعامل فرهنگی، وارد جامعه شد.
آیتالله محی الدین حائری شیرازی، نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری در «ویژه برنامه اصول و ارزشهای حاکم بر فعالیتهای فرهنگی» این دوره آموزشی در بیاناتی به تبیین شیوههای اساسی برای انجام کار فرهنگی پرداخت و گفت: اگر اصل محبت را تعطیل کنی تا با حواشی نجس نشود، کاری نکردهاید. تمام رزمندهها سرمایهشان، محبت و عشقشان به امام بود؛ البته الان هم عشقشان به رهبر معظم انقلاب است؛ این محبت است که کار میکند، شما ناچارید وارد عالم محبت شوید اما اول باید ظرفیت سازی کنید.
گفتنی است، حجتالاسلام سعید روحانی، مسؤول دبیرخانه کانونهای فرهنگی مساجد استان قم در اختتامیه دومین دوره آفاق اندیشه با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بارها ابراز نگرانی در خصوص مسائل فرهنگی کرده است، اظهار داشت: کسی تا بحال به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و نگرانیهای ایشان لبیک نگفته است و وظیفه فعالان فرهنگی باید در راستای رفع معضلات فرهنگی جامعه باشد./997/پ201/ف