۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۷
کد خبر: ۲۴۸۲۲۸
استاد دانشگاه بیرجند:

نماز مسیر بندگی را هموار می کند

خبرگزاری رسا ـ مدیر گروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند بابیان این‌که پیمودن مسیر بندگی با نماز هموار می‌شود، گفت: فلسفه نماز بندگی خداوند است.
نماز

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند، حجت‌الاسلام محمدهادی شهاب، مدیر گروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند، ظهر امروز در جمع طلاب و دین‌پژوهان حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی گفت: داشتن بنیه دینی قوی موجب می‌شود خرده‌ریزهای گناه مثل کف آب در جامعه از بین رود.

 

وی، ذکر زیاد خدا را مهم‌ترین وسیله ارتباط باخدا عنوان کرد و افزود: ذکر خدا به‌وسیله نماز انسان را به تعالی می‌رساند.

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تفاوت سایر اعمال با نماز گفت: سایر اعمال ازجمله حج تعبدی است اما در نماز اضافه بر تعبد، بندگی هم وجود دارد.

 

وی فرق نماز با عبادت‌هایی مانند زکات، خمس، روزه جهاد را در این دانست که این‌گونه عبادت‌ها برای افراد خاص و در زمان خاصی است اما نماز همیشگی و برای تمام افراد اعم از زن و مرد، فقیر و غنی، سالم و بیمار است.

 

حجت‌الاسلام شهاب بابیان دلیل این‌که نماز ستون دین شده است، ادامه داد: بعضی از واجبات امتحان الهی است مشقت و سختی دارد اما نماز تنها عبادتی است که مشقت مالی و جانی ندارد.

 

وی با اشاره به این‌که در شبانه‌روز 17 رکعت نماز می‌خوانیم، اظهار کرد: مسیری که انسان در دنیا و آخرت طی می‌کند با نماز هموار می‌شود.

 

استاد حوزه و دانشگاه آسان‌ترین عبادت را نماز دانست و گفت: باوجوداین که نماز آسان‌ترین عبادات است اما گاهی برای انسان به دلیل آلوده شدن به گناه کبیره عملی بسیار سخت و دشوار می‌شود.

 

وی بابیان این‌که نماز سراپا بندگی است، افزود: برای تمام عبادات می‌شود فلسفه احکام نوشت برای نماز نمی‌توان فلسفه نوشت، نماز تنها بندگی است.

 

حجت‌الاسلام شهاب ادامه داد: فلسفه و حکمت عبادات راندانیم و انجامش دهیم هنر است نه این‌که فلسفه آن را بدانیم انجامش دهیم.

 

وی افزود: هنر بندگی این است که عبادتی را که خدا برای ما واجب کرده است انجام دهیم.

 

استاد حوزه و دانشگاه داشتن روحیه بندگی را باعث تعالی و رشد روحی دانست و گفت: وقتی انسان به‌جایی برسد که همه‌چیزش برای خدا باشد، احساس آرامش می‌کند.

 

حجت‌الاسلام شهاب با بیان این که نماز اراده و روحیه خضوع و خشوع را در انسان تقویت می‌کند، ادامه داد: همه گرفتاری ما این است که جایی که باید تواضع داشته باشیم نداریم به همین خاطر نماز موجب ایجاد تواضع و خشوع در مقابل معبود در انسان می‌شود.

 

وی افزود: نماز برای این است که انسان به این درک و شعور برسد که یاغی نیست و باید در مقابل خالق خودسر تعظیم و خشوع فرود آورد.

 

استاد حوزه و دانشگاه بابیان این‌که نماز مهم‌ترین دستور و عمود خیمه دین است، افزود: کسی که نماز را ترک می‌کند خود را در معرض سلطه شیطان قرار داده و حاکم نفس و روح انسان شیطان است؛ به همین دلیل انس با نماز به‌ویژه از کودکی تا بزرگ‌سالی از اهمیت ریشه‌ای در تربیت و شکل‌گیری شخصیت فرد برخوردار است.

 

وی با اشاره به این‌که کاری که برای نماز صورت گیرد ماندگار می‌شود، گفت: افراد اگر به این نیت که به‌جایی برسند اقامه نماز کنند خداوند هر چیزی را که بخواهند در دنیا و آخرت به آن‌ها می‌دهد./968/پ202/ب5

 

ارسال نظرات