رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه قم:
دولت مردان خود را بی نیاز از حوزه های علمیه می دانند
خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه قم گفت: متأسفانه دولت مردان خود را بی نیاز از حوزه های علمیه تلقی کردند و نخواستند در برابر حوزه این تواضع را داشته باشند که راهنمایی های سازنده ای از حوزه طلب کنند.
حجت الاسلام عباس رفعتی رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، اندیشه های امام خمینی(ره) را تبلور یافته در رابطه با فقه حکومت عنوان کرد و گفت: هر چند امام خمینی (ره) در ابواب مختلفی متخصص بودند اما در اداره جامعه و نظریه فقه سیاسی با عنوان ولایت مطلقه فقیه دارای تبحر و تبلور بیشتری بودند.
رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه قم ادامه داد: متأسفانه با وجود گذشت سی و شش سال از پیروزی انقلاب اسلامی و برپایی نظام سیاسی بر مبنای نظریه ولایت فقیه حضرت امام، هنوز حوزه های علمیه در فقه حکومتی پژوهش لازم و کار بایسته علمی مورد توقع را انجام ندادند.
حجت الاسلام رفعتی افزود: اساتید قوی، محققان و پژوهشگران باید برای تأمین نیاز جامعه و نظام تلاش کنند؛ از انحاء پشتیبانی حوزه از نظام می توان از پشتیبانی های تئوری و علمی یاد کرد که با ترویج نظریه ولایت فقیه، فقه سیاسی، فقه الحکومه و فقه الاداره تحقق می یابد.
وی اظهار داشت: باید در دروس پایه های تحصیلی طلاب درس های فقه سیاسی و اصل ولایت فقیه به عنوان دروس ضروری و لازم گنجانده شود تا زمینه این سرفصل ها در دروس خارج فراهم شود.
رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه قم ابراز داشت: متأسفانه اساتیدی که درس خارج ولایت فقیه را شروع می کنند با استقبال خوبی روبرو نمی شوند؛ باید رشته های تخصصی فقه الحکومه یا فقه الاداره را راه اندازی کنیم و ادامه دهیم؛ خلأ جدی در زمینه این رشته ها در حوزه احساس می شود.
حجت الاسلام رفعتی از حوزه های علمیه و اساتید حوزوی خواست تا رشته های تخصصی فقه الحکومه یا فقه الاداره یا مدیریت اسلامی را راه اندازی کنند و گفت: راه اندازی انجمن علمی این موضوعات به پشتیبانی فقهی بخش های مختلف نظام اسلامی منجر خواهد شد.
وی با ابراز انتقاد از دستگاه های مختلف کشوری و حکومتی به خاطر عدم رویکرد واقعی به حوزه های علمیه ابراز داشت: دستگاه های مختلف حکومتی از حوزه نخواستند که نیازشان را تأمین کند و متعاقباً هزینه انجام این فعالیت ها را تأمین نکردند.
رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه قم تصریح کرد: متأسفانه دولت مردان خود را بی نیاز از حوزه های علمیه تلقی کردند و نخواستند در برابر حوزه این تواضع را داشته باشند که راهنمایی های سازنده ای از حوزه طلب کنند.
حجت الاسلام رفعتی در پایان گفت: جای تأسف است که هر کدام از نهادهای قوای سه گانه برای خود مرکز تحقیقات خاص درست کردند؛ دانشکده های خاص دارند؛ ضعف های نظام به خاطر این است که قوای سه گانه حتی در استفاده از نیروهای انسانی تمایل دارند تا از دست پرورده های خود استفاده کنند./836/ت302/ش
ارسال نظرات