وظیفه اصلی روحانیت پاسداری از حکومت دینی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، همزمان با روز ملی روحانیت و دفاع مقدس، یادواره شهید محلاتی در مدرسه فیضیه قم برگزار شد و سخنران این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تبریک ولادت حضرت زینب(س) و گرامیداشت یاد و خاطره شهید محلاتی، رسالت روحانیت را پاسداری از میراث انبیاء و معصومین(ع) دانست و گفت: تا کنون بیش از هزار سال از غیبت کبری میگذرد و روحانیت، علما و بزرگان شیعه رسالت انبیاء را برعهده داشته اند و با تمام وجود در این زمینه تلاش کرده اند.
سه وظیفه اصلی رهبران الهی
وی با اشاره به سه وظیفه اصلی رهبران الهی تصریح کرد: ابلاغ پیام خداوند متعال که شامل نسخه ای است که از احکام پنجگانه تشکیل شده و بشر را در دنیا و آخرت سعادتمند میکند و شکل دهنده زندگی انسان است؛ ابلاغ این احکام به عنوان نخستین وظیفه رهبران الهی است.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی ادامه داد: عملیاتی ساختن این نسخه، وظیفه بعدی رهبران الهی است که باید با ساختار سازی، سازمان سازی و دولت سازی شرایطی فراهم کنند تا امکان عملیاتی کردن این نسخه الهی در جامعه ایجاد شود؛ بدون قدرت نمیشود سران کفر و الحاد را از مقابل مردم برداشت.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به روش پیامبر اسلام در تحقق این نسخه اشاره و خاطر نشان کرد: پیامبر اکرم(ص) نیز برای تحقق رسالت خود، ابتدا در مکه فرد سازی کرد؛ سپس در مدینه ملت سازی و با ساماندهی این ملت، به سمت مکه حرکت کرد و رژیم حاکم بر حجاز را ساقط و زمینه تحقق دولت اسلامی را فراهم ساخت.
وی به تشریح وظیفه سوم رهبران الهی پرداخت و گفت: ارسطو و افلاطون تنها همین دو رسالت ذکر شده را وظیفه رهبران میدانند، در حالی که از نظر اسلام افزون بر رعایت اخلاق در نگرش، رفتار حاکمان، حاکمیت، سیستم اداری و همچنین تحقق دولت در جامعه، بر پاسداری از دین و حکومت دینی به عنوان وظیفه سوم رهبران الهی تاکید دارد.
وظیفه ولی فقیه و جانشین معصومین(ع) در عصر غیبت
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی درباره وظیفه جانشین معصومین(ع) در عصر غیبت اظهار داشت: در زمان غیبت حضرت حجت(عج)، کسانی که در جایگاه ولی فقیه و جانشین معصومین(ع) هستند، باید این سه وظیفه و رسالت را انجام دهند؛ همانطور که از شیخ طوسی تا آیت الله بروجردی و در زمان امام خمینی(ره) که بنیان گذار انقلاب اسلامی بود و در حال حاضر نیز از سوی رهبر معظم انقلاب این رسالت انجام شده است.
وی به شباهت چگونگی شکل گیری حکومت اسلامی در زمان پیامبر اکرم(ص) و پیروزی انقلاب اسلامی در زمان امام راحل اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) از سال 1342 به فرد سازی پرداخت و در دهه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ملت سازی کرد؛ نهایت در 22 بهمن ماه 1357 دولت سازی کرد و به پاسداری از حکومت و دولت پرداخت.
وظیفه اصلی روحانیت پاسداری از حکومت دینی است
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وظیفه اصلی روحانیت را پاسداری از انقلاب اسلامی و حکومت دینی دانست و تصریح کرد: صف طولانی شهدای روحانی و علمای بزرگ که جانشان را برای پاسداری از اسلام فدا کردهاند، نشان دهنده مسؤولیت سنگین و نقش روحانیت در پاسداری از حکومت اسلامی است؛ شهید محلاتی یک شخصیت برجسته در میان شاگردان امام خمینی(ره) بود که در راه اسلام شکنجههای بسیاری شد و در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایران، نقش بسزایی داشت.
وی به یکی از نقشهای روحانیت در پیش از انقلاب برای پاسداری از اسلام اشاره کرد و گفت: مبارزه با اندیشههای انحرافی از جمله لیبرالیسم غربی، ملی گرایی و ناسیونالیستی، گفتمان چپ مارکسیستی و گفتمان التقاطی که از ترکیب ایدههای لیبرالیستی یا مارکسیستی با ایدههای اسلامی به وجود میآمد، از جمله وظایف علمای پیش از انقلاب بود؛ امثال شهید مطهری در برابر این جریانهای انحرافی ایستادگی کردند.
تفاوت روحانیت قبل از انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به چیدمان و نقش روحانیت قبل و پس از انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: پیش از انقلاب اسلامی، علمای دینی گفتمان اسلامی را دنبال میکردند و ولی فقیه در رأس حکومت نبود؛ در حالی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل حکومت دینی، روحانیت با تبیعیت از ولی فقیه به پاسداری از انقلاب اسلامی و حکومت دینی پرداخته و زمینه تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی را باید فراهم کند.
وی از خطر تهدید عدم تشخیص معیار سنجش حق و باطل سخن گفت و تصریح کرد: اگر پیامبر اکرم(ص) در رأس حکومت است، معیار سنجش خواص چیست؟ آیا ما میتوانیم یک روحانی بیتفاوت نسبت به پیامبر اکرم(ص) را به حساب بیاوریم؟ آیا این درست است که بخشی از علما با رسول خدا مرز بندی داشته باشند؟ پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) خواص متعهد ولایتمدار که به دنبال محور و معیار سنجش حق و باطل بودند به امیرالمؤمنین پیوستند.
بعد از پیامبر اسلام 73 فرقه باطل پدید میآید
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی ادامه داد: اگر کوچکترین زاویهای با رسول اکرم(ص) و پس از آن امیرالمؤمنین که میزان الاعمال است داشته باشیم یک خطر بزرگ و انحراف است؛ مرحوم شهرستانی در کتاب خود سخنی از پیامبر اسلام دارد که از به وجود آمدن 73 فرقه بعد از حضرت یاد شده که دارای پرچمهای لا اله الا الله هستند و بهطور قطع میتوان گفت، جریان تکفیری داعش، اسلام سکولاریزه شده ترکیه و اسلام عربستان سعودی، از جمله این 73 فرقه است.
وی از جهل خواص در صدر اسلام یاد کرد و گفت: در زمان امیرالمؤمنین(ع) به ابو موسی اشعری گفتند، چرا در برابر جریانی که در مقابل حق ایستاده کاری نمیکنی و وی در جواب گفت این یک بازی دنیایی است و اگر بهشت میخواهی نباید وارد این دعوا شوی؛ در جریان فتنه اخیر نیز همین اتفاق در کشور خودمان افتاد.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: برخی در زمان فتنه 88 سکوت کردند و هیچ اقدامی علیه آن افراد انجام ندادند؛ بنده به برخی از این بزرگان مراجعه کردم و گفتم مگر نمیبینید رهبری به عنوان جانشین امام زمان(عج) ندای «أین عمار» سر داده است؟ چرا شما سخن نمیگویید؟ در جواب گفتند: دوطرف باید کوتاه بیایند و بنزین روی آتش نریزند؛ همان حرفهای ابو موسی اشعری را تکرار کردند.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی به سخن رهبر معظم انقلاب مبنی بر این که «ما هیأت سکولار نمیخواهیم» اشاره کرد و گفت: هیأت سکولار یعنی این که هیأت، مداح و روحانی که کاری با این انقلاب ندارد؛ این در شرایطی است که دوست و دشمن، داخلی و خارجی، شهادت دادهاند که رهبر معظم انقلاب پا جای پای امام زمان(عج) گذاشته است.
سه دسته روحانی پس از انقلاب اسلامی به وجود آمده است
وی به تشریح این سه دسته روحانی پرداخت و اظهار داشت: روحانیونی که پا به پای امام خمینی(ره) آمدند و بعد از امام راحل نیز در کنار رهبر معظم انقلاب ایستادند و از بیان و جان و وجودشان برای تقویت شجره طیبه ولایت فقیه مایه گذاشتند؛ در مقابل عدهای در برابر امام ایستادند یا طوعاً و کرهاً با امام همراهی کردند اما پس از رحلت امام، زاویه گرفتند؛ برخی دیگر نیز در حوادثی که باید فریاد میزدند سکوت کردند و هیچ نگفتند.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد: امروز روحانیت شیعه در یک آزمون بسیار سخت در تاریخ قرار دارد که به دلیل گستردگی دایره تقابل از همه آزمونها سخت تر است؛ در زمان ائمه معصوم(ع) چنین تقابل گسترده ای نبوده، که امروز در یک طرف انقلاب اسلامی و رهبری و ملت ایران و طرف دیگر جبهه کفر و استکبار قرار دارد؛ ما ناچاریم و باید این مسیر را دنبال کینم.
قرار نیست امام زمان(عج) ظهور کند و به مقابله با داعش بپردازد، بلکه این وظیفه شیعه است
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی به وظیفه مهم ایران در منطقه اشاره کرد و ابراز کرد: قرار بر این نیست که ما منتظر باشیم تا حضرت حجت(عج) ظهور کند و جریان تکفیری داعش را نابود کند؛ این وظیفه رهبری، ملت ایران و روحانیت شیعه است که منطقه خاورمیانه را نجات دهد و زمینه را برای شکل گیری انقلاب جهانی حضرت مهدی(عج) آماده کند؛ متاسفانه امروزه شاهد بیتفاوتی برخی از روحانیون نسبت، به مسائل روز دنیا هستیم که باعث تردید و دودلی مردم میشود.
وی از قرار دادن سه اسلام بدلی در مقابله با اسلام شیعی خبر داد و تصریح کرد: امروز اسلام واقعی در دنیا زنده شده است؛ سه اسلام بدلی تکفیری، اسلام سکولاریزه شده ترکیه و اسلام تکفیری شیعی را در برابر اسلام ناب قرار دادهاند؛ روحانیت باید در این زمینه گامهای بلندی بردارد و نیاز به تحول است؛ تحول به قدری مهم است که پیش از انقلاب به خاطر این که امام فلسفه میگفتند، کوزهای که فرزند امام در آن آب نوشیده بود را آب کشیدند؛ اگر تحول به وجود نمیآمد بلایی که بر سر مسیحیت در قرون وسطی آمد، به مراتب بدتر بر سر ما میآمد.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دو جریان که زاییده بدفهمی کلیسا است، اشاره کرد و گفت: اومانیسم و لیبرالیسم، انسان را جای خدا و عقل را جای شریعت قرار داد و بزرگترین خیانت را به بشریت کردند؛ مارکسیسم نیز در مقابل مسیحیت و معنویت قرار گرفت؛ امروز جهان، تشنه حقایق اسلام است و نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان آمریکا و اروپا، یکی از عنایات الهی در ذهن رهبر معظم انقلاب بوده است؛ امروز صدای اسلام از تریبون ایران به جهان رسیده است و این انقلاب باید موانع را از سر راه خود بردارد و روحانیون و حوزههای علمیه نیاز به تحول دارند، چرا که رساندن پیام اسلام ناب، بر دوش روحانیت است./840/پ201/ش