مدیر مرکز خدمات حوزههای علمیه مطرح کرد؛
ضرورت تحول در حوزه به منظور هدف گذاری آموزشی و توزیع منابع انسانی
خبرگزاری رسا ـ مرکز خدمات حوزه های علمیه گفت: باید یک بازنگری جدیدی در شیوه های نظام آموزشی به منظور هدفگذاری برای آموزش و توزیع منابع انسانی روحانیت صورت بگیرد؛ آن چه رهبر معظم انقلاب به عنوان تحول حوزه مطرح کردند باید اجرا شود.

حجتالاسلام والمسلمین سید حسن ربانی مدیر مرکز خدمات حوزههای علمیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا منشور روحانیت امام خمینی و توجه روحانیت و حوزه های علمیه به آن را باعث ادامه حیات و موفقیت حوزه های علمیه در انجام رسالت خود دانست و گفت: حیات و موفقیت روحانیت در گرو عمل به رهنمودهای امام خمینی (ره) است که تبلور آن در منشور روحانیت به چشم می خورد.
مدیر مرکز خدمات حوزههای علمیه ادامه داد: فعالیت های خوبی در مسیر اجرایی کردن رهنمودهای امام خمینی (ره) صورت گرفته لیکن تا وضع مطلوب فاصله های فراوانی وجود دارد و روز به روز با تحولات اجتماعی، پیشرفت ها و وسایل ارتباطی، نیازمندی های جهان امروز و مجامع غیر اسلامی بیشتر می شود و این موارد وظایف روحانیت و حوزه های علمیه را سنگین تر می کند.
حجتالاسلام والمسلمین ربانی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در زمینه لزوم مدیریت جهادی، بسیج عمومی و روح تازه در جامعه افزود: پاسخگویی به نیازهای فکری و اندیشه ای جامعه اسلامی کار روحانیان و حوزه های علمیه است؛ در این مسیر طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب باید از مدیریت جهادی و بسیج عمومی استفاده کنیم تا از روال عادی و رشد کند خارج شویم.
وی اظهار داشت: تحلیل وضع موجود و پاسخ به نیازهای اساسی به هوشمندی و آینده نگری نیازمند است؛ متخصصین و تحلیل گران حوزوی باید بدانند که ده سال دیگر چه اتفاقاتی خواهد افتاد و در مقابله با برنامه های ده سال دیگر دشمنان، نیرو تربیت کنند.
مدیر مرکز خدمات حوزههای علمیه شرایط امروز حاکم بر حوزه های علمیه را متناسب با نیازهای نظام و جمهوری اسلامی ندانست و ابراز داشت: نیازهای نهضت و نظام اسلامی باید تحلیل شود و در عرصه تبلیغ، اندیشه ورزی و نظریه پردازی و تأمین منابع انسانی مورد نیاز در ساحت های مختلف متناسب انجام وظیفه شود.
حجتالاسلام والمسلمین ربانی جمهوری اسلامی را هدیه الهی و معجزه ای در عرصه حاضر دست حضرت امام و ملت توصیف کرد و گفت: از روحانیت انتظار می رفت در این شرایط، بیش تر فعالیت می کرد؛ گرچه روحانیت و حوزه های علمیه در خدمات مختلفی مانند دفاع مقدس زحمت کشید اما تاکنون نتوانسته نیازهای نظام اسلامی را برآورده سازد.
وی در بیان کاستی های مذهبی اظهار داشت: حتی بعضی از مساجد شهرهای مذهبی امام جماعت ندارند؛ متأسفانه ما هنوز به حداقل هایی چون وجود مسجد و روحانی متدین زمان شناس در هر محل که بتوانند پشتوانه دینی، اخلاقی، تعلیم و تربیتی مردم در بحث دینی باشند از طرف حوزه تأمین نشده ایم.
مدیر مرکز خدمات حوزههای علمیه افزود: باید یک بازنگری جدیدی در شیوه های نظام آموزشی به منظور هدف گذاری برای آموزش و توزیع منابع انسانی روحانیت صورت بگیرد؛ آن چه رهبر معظم انقلاب به عنوان تحول حوزه مطرح کردند باید اجرا شود؛ امروز آثار و کتب بزرگانی مورد استفاده است که لازم بود بنا به نیازمندی های امروز بازنویسی می شد.
حجتالاسلام والمسلمین ربانی اظهار داشت: در این دوران باید روحانیت جایگاه خود را در نظام جمهوری اسلامی تعریف می کرد و نقش خود را به جهانیان می شناساند؛ در حالی که دنیا در مقابل تمام تهاجمات غرب منتظر شنیدن پیام نظام اسلامی است، بسیاری از حوزویان ادبیات بین الملل را نمی دانند.
وی در پایان گفت: روحانیت و حوزه باید به دنبال نوآوری و خلاقیت باشد؛ ضمن حفظ محتوا قالب ها باید تغییر کند این جمود بر قالب ها آسیب های جدی به ساحت روحانیت وارد می کند./836/ت302/ش
ارسال نظرات