۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۸
کد خبر: ۲۵۱۷۸۶
رحیم پور ازغدی:

حوزه علمیه ای که مولّد هنر اسلامی نباشد دچار نوعی سکولاریزم است

خبرگزاری رسا ـ عضو شورای انقلاب فرهنگی با انتقاد از انزوای هنر در حوزه های علمیه، گفت: در حوزه های علمیه ما نوعی سکولاریزم حاکم است که سبب می شود هیچ تألیف و تولیدی در حوزه هنر اسلامی نداشته باشند.
حسن رحيم پور ازغدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مراسم اختتامیه هفته فرهنگی هنری اشراق مشهد امروز با حضور حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای انقلاب فرهنگی در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.

 

رحیم پور ازغدی در این مراسم ضمن قرائت فرازهایی از سخنان امام خمینی(ره) درباره هنر، گفت: سینما ذاتا ملازمه ای با فحشا ندارد هم لازمه تفکیک و هم واجب التفکیک است؛ جریان هایی که از فحشای هنری نان می خورند به حوزویان و عالم اسلامی اجازه ورود نمی دهند.

 

وی با بیان این که عقب ماندگی تاریخی اسلام از هنر با موافقت و مخالفت عده ای همراه است، افزود: در شهریور سال 67 امام راحل(ره) فرمودند: «تنها هنری مورد قبول قرآن است که صیقل دهنده اسلام ناب و اسلام فقرای دردمند و با عدالت اجتماعی باشد. هنری قابل قبول قرآن است که نابود کننده اسلام رفاه و تجمل باشد. اسلام سازش و فرومایگی در یک کلام اسلام امریکایی».

 

عضو شورای انقلاب فرهنگی اظهار کرد: هنر باید بتواند در طول زندگی اجتماعی گره ها را باز و معضلات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را حل و عدالت، شرافت، انصاف و درستی را تبیین کند.  

 

رحیم پور ازغدی خطاب به حوزویان گفت: چرا حوزه علمیه یک درس خارج فقه در زمینه هنر ندارد؟ کدام دروس در حوزه به این مطالب رسیدگی می کند؟ آیا کرسی در ادبیات و هنر لازم نداریم؟ مرز بین ابداع و بدعت کجاست؟ مرز بین ارتجاع و سنت کجاست؟.

 

وی در ادامه افزود: در حوزه های علمیه ما نوعی سکولاریزم حاکم است که سبب می شود هیچ تألیف و تولیدی در حوزه هنر اسلامی نداشته باشند و فقط تفاوت سنت و مدرنیته را بررسی کنند.

 

استاد دانشگاه با بیان این که هر هنری جنبه انسانی درونی دارد و امکان ندارد هنر را از انسانیت دور کرد، خطاب به حوزه های علمیه به عنوان منشأ علم فقه در جهان، گفت: چه توجهی به نقش هنر و سینما در دین دارید؟ چرا یک کرسی هنر در فقه برگزار نشده است.

 

در پایان این مراسم که با شعر خوانی حجت الاسلام سید حسین سیدی، رییس انجمن شعر طلاب خراسان در مدح و مقام حضرت زهرا(س) همراه بود، از طلاب هنرمند خراسان از جمله حجج اسلام صفوی، منصوریان و علوی نژاد(از شعرای برجسته خراسان رضوی)، حجت الاسلام مهدی علیپور( رییس انجمن خوشنویسان خراسان رضوی)، حجت الاسلام دانش(فیلم نامه نویس و پژوهشگر عرصه هنر و رسانه) و حجت الاسلام حسین میرزایی(در زمینه شعر کودک) قدردانی شد./930/پ202/ب5

ارسال نظرات