کانونهای مساجد فرهنگ ایستا در جامعه را پویا کنند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، مهدی احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین صبح امروز در نشست با کارکنان دبیرخانه کانون های مساجد استان که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین برگزار شد، گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد ظرفیت بزرگی هستند و در همین راستا تعامل و ارتباط نزدیک با این کانونها بسیار سازنده است.
وی ادامه داد: در بحث برنامه آنچه باید مورد توجه و نصب العین قرار گیرد، رویکرد فرهنگی دولت یازدهم است و مطالبه جدی ما از همکاران و ظرفیتهایی که با ما ارتباط دارند، لحاظ کردن رویکرد فرهنگی دولت تدبیر و امید و مشی عالی وزیر فرهیخته این دولت است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین بیان داشت: سیاست فرهنگی این دولت و وزیر محترم که مورد توجه ستاد عالی نیز هست، بحث کارآمدی و اثرگذاری است که ما از این دو مقوله شعاری با عنوان «اثربخشی به جای فعالیت گرایی» را استخراج کرده ایم که شعار ما در سال 94 در سیاست های اجرایی فرهنگی، هنری دینی و مأموریت ذاتی ارشاد است.
وی با اشاره به ظرفیت کانون های مساجد ابراز کرد: وجود 255 کانون فرهنگی هنری در استان یک معدن، انرژی هسته ای و ظرفیت توانمندی است که این ظرفیت می تواند هدر رفته و مورد استفاده قرار نگیرد و از طرفی نیز می توان با برنامه بهره لازم را از آن برد.
باید سند چشم انداز 1404 مدنظر قرار گیرد
احمدی تصریح کرد: لازمه کارآمدی و اثرگذاری، داشتن برنامه است و برنامه ریزی نیز الزاماتی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد و از جمله این الزامات شناخت سیاست های فرهنگی نظام است که این امر شامل سند بالادستی می شود، بنابراین باید سند چشم انداز 1404 مدنظر قرار گیرد.
این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه برنامه ای که در راستای سند چشم انداز نباشد به معنای انحراف بوده و یک عمل سلیقه ای و طایفه ای است که هرگز نتیجه نخواهد داشت، اظهار کرد: مسؤولان همه نظام و در رأس آنها رهبر معظم انقلاب، راهبر این سند است که این سند باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا دو کار در راستای این سند بهتر از انجام یک هزار کار بدون توجه به این سند است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین خاطرنشان کرد: توجه به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و احصاء مأموریت ستاد عالی در این مصوبات و همچنین مشی وزارت فرهنگ و ارشاد و سیاست های فرهنگی دولت تدبیر و امید از دیگر اقداماتی است که باید در راستای برنامه ریزی مورد توجه باشد.
وی با اشاره به لزوم توجه به موقعیت و فرصتهای استان در برنامه ریزی اظهار کرد: احصاء توانمندی و فرصت های استان با توجه به منابع انسانی و توجه به موقعیت های ویژه استان از دیگر نکاتی است که باید در برنامه ریزی مورد توجه واقع شود.
احمدی در ادامه افزود: از جمله این فرصت ها و ظرفیت ها در استان مساجد و بقاع متبرکه است که میشود در قالب نرم افزاری، تمام مساجد و بقاع متبرکه استان را معرفی کرد زیرا با وجود هزار و 800 مسجد و بقعه متبرکه بیشتر مردم مسجد النبی(ص) و مسجد محمد رسول الله(ص) را میشناسند و بسیاری از بنیان های مذهبی در کشور نیز به دنبال چنین برنامهای هستند.
باید پیش از ایجاد مکان افراد مسجدی تربیت کنیم
این کارشناس فرهنگی تأکید کرد: دانشگاه های آزاد و بین المللی موقعیت های ویژه ای در استان هستند که تنها ایجاد کانون در اینها کافی نیست و در واقع زمانی که میخواهیم مسجدی را بنا کنیم، ابتدا باید افراد مسجدی تربیت کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تصریح کرد: موضوع مهم دیگر در برنامه ریزی داشتن هدف است برای نمونه وقتی کانون ها برای برگزاری برنامه های اوقات فراغت پای کار می آیند چه رویکرد و هدفی دارند که در این باره باید بحث آینده نگری و آینده پژوهی لحاظ شود.
وی تأکید کرد: نکته دیگر در حوزه برنامه ریزی توجه به فرهنگ پویا است، باید توجه داشته باشیم که فرهنگ ایستا ماندگار نیست و خوشا به حال کانونهایی که فرهنگ ایستا را به پویا تبدیل می کنند.
فرهنگ ایستا خطرناک ترین فرهنگ جوامع است
احمدی اعلام کرد: فرهنگ ایستا خطرناک ترین فرهنگ جوامع است زیرا از آنجا شبیخون فرهنگی ورود یافته و روی فرهنگ ایستا نشسته و تهاجم فرهنگی، فرهنگ غالب می شود و اینگونه می شود در خانه ها تماشای ماهواره جایگزین اعتکاف در مسجد می شود و زمانی می توان فرهنگ پویایی داشته باشیم که رصد مستمر در کانون ها صورت گیرد.
وی با اشاره به اسامی کانون های مساجد خاطرنشان کرد: استفاده از نام مفاخر و مشاهیر قزوینی در کنار نام کانون ها از دیگر اقداماتی است که باید مورد توجه دبیرخانه قرار گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در پایان گفت: در راستای برنامه ریزی بهتر لازم است عملکرد سال 93 دبیرخانه کانون های مساجد تهیه و از نقاط قوت و ضعف آن در برنامه سال 94 کمک گرفته شود./955/پ202/ح