مسؤولان فرهنگی زمینه استفاده حداکثری از اعتکاف را برای جوانان فراهم کنند
حجتالاسلام سید غلام عباس موسوی، مدیر کل امور تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، اعتکاف را سنت حسنه پیامبران و اولیای الهی خواند و اظهار داشت: اعتکاف روح انسان را پالایش میکند و با تهذیب، محاسبه و برای رسیدن به کمال الهی با هوای نفسش به مبارزه برمیخیزد.
وی اعتکاف را از رویشهای انقلاب اسلامی خواند و تأکید کرد: حرکت عظیم معنوی که بهویژه در میان جوانان مشاهده میشود از ثمرات انقلاب اسلامی است از اینرو نهادهای فرهنگی به ویژه دستگاههای مسؤول از این ظرفیت استفاده کنند و برای جذب و حضور بیشتر جوانان، بسترهای فرهنگی را آماده کنند.
حجت الاسلام موسوی، اعتکاف را فرصتی برای بازگشت به سمت خدا دانست و ابراز داشت: اعتکاف فرصتی برای انسان است تا از روزمرگی خارج شود و به تفکر در اهداف خلقت بپردازد بنابراین در آن فضای معنوی تلنگری به نفس میزند و با ورود به جامعه در رفتار و گفتار خود تجدید نظر میکند و در راستای خدمت هر چه بیشتر به مردم اقدام میکند.
وی اعتکاف هدفمند و جهتدار را توصیه دین اسلام و بزرگان دینی برشمرد و خاطرنشان کرد: همان گونه که در دستورات به تفکر در آیات الهی توصیه شده است؛ ایام اعتکاف، فرصت مناسبی برای تفکر در خلقت، مبدأ و معاد و بازگشت به سمت خدا است.
مدیر کل امور تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به حلقههای معرفت در اعتکاف اشاره کرد و گفت: حلقههای معرفت که با محوریت اساتید، روحانیت و مبلغان برگزار میشود بهترین ابزار تبلیغ و آشنا شدن جامعه با معارف دینی است که در راستای روایت «تفکر ساعة خیر من عبادة سبعین سنة» است که موجب بازگشت افراد به مسائل اخلاقی و دینی میشود.
وی با اشاره به اعتکاف علمی برخی معتکفان اعم از طلاب و دانشجویان یادآور شد: اعتکاف میتواند برای جوانان و کسانی که در این فضای معنوی حضور دارند بسیار پرثمر باشد بدین معنا که افزون بر ذکر و دعا در جلسات بحث و رفع شبهات شرکت کنند و با مباحثات علمی بنیان فکری خود را محکم کنند.
حجت الاسلام موسوی، مراسم معنوی را موجب بیمه اعتقادی جامعه دانست و تصریح کرد: در میان هجمههای شیاطین انسی و جنی، این مراسم مذهبی و جلسات اعتقادی، جامعه را بیمه میکند و افراد شرکت کننده در این گونه جلسات، اغلب متحول میشوند و این فضای معنوی را به جامعه نیز انتقال میدهند./908/ت302/ف