تقوا مهم ترین لازمه طلبگی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قائمشهر، حجت الاسلام والمسلمین فیض الله دارایی، مسؤول حوزه علمیه محمدیه قائمشهر امروز در درس اخلاق خود که در این مدرسه علمیه برگزار شد با اشاره به آیه «فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِن کُنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ» بیان کرد: اهل بیت معدن علم الهی و اهل ذکر هستند.
حجت الاسلام دارایی با بیان این که پرسیدن سؤوال نیازمند به علم است، افزود: انسان باید جواب سؤوال خود را از اهل ذکر که همان اهل بیت(ع) هستند درخواست کند.
مسؤول حوزه علمیه محمدیه با بیان این که همه اعضای بدن انسان در دنیا و آخرت در محکمه عدل الهی باید پاسخگو باشند، ادامه داد: انسان باید به گونه ای از خداوند سؤوال و درخواست کند تا هم اجر دنیوی و هم اجر اخروی را به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به این که محبت عام و خاص خدا شامل بندگان می شود، گفت: خداوند متعال محبت خاص خود را شامل کسانی می کند که خداترس باشند و تقوای الهی را پیشه کنند.
استاد اخلاق حوزه علمیه، رمز محبوب شدن نزد خدا را تقوا دانست و خاطرنشان کرد: کسی که تقوای الهی را رعایت کند محبوب خدای متعال است و کسانی که حریم الهی را رعایت نکردند از رحمت خدا شامل حال آنها نمی شود.
وی ادامه داد: همه تلاش اولیای خدا در دوران عمر شریفشان این است تا محبت الهی را جلب کنند.
استاد حوزه علمیه، طلبه ها را به تقوای الهی دعوت و افزود: روحانی بی تقوا بیشترین ضربه را به دین وارد می کند.
حجت الاسلام والمسلمین دارایی با اشاره به روایتی از امام سجاد(ع) و تاکید بر این که طلاب باید رابطه صمیمی خود با خدا را بیشتر کنند، ادامه داد: یاد خدا همه عالم را مسخر شما می گرداند.
وی با بیان این که احسان به دیگران و طمع نکردن به مال آنها از لوازم محبوبیت نزد خلق است، عنوان داشت: با نیکی کردن به دیگران می توان محبت مردم را جلب کرد.
مسؤول حوزه علمیه محمدیه با بیان این که کسی که طمع را سرلوحه کار خود قرار دهد نفس خود را خوار کرده است، ادامه داد: طمع از وسایلی است که نفس را در بین خلق خوار و ذلیل می کند.
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که باید نفس اماره را مهار کرد، گفت: یکی از راه های غلبه بر نفس اماره احسان و نیکوکاری در بین مردم است.
حجت الاسلام دارایی با بیان این که یکی از علت های گرایش مردم به امیرالمؤنین(ع) حس نیکوکاری آن حضرت بود، افزود: امام علی(ع) با احسان و کمک به خلق دل های مردم را به خود جلب کرد و حاکم دل های مردم بود./950/پ202/ب1