۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۰
کد خبر: ۲۵۷۷۵۲
عضو اتاق فکر تبلیغ خراسان رضوی:

اعتکاف اهرمی معنوی برای پیشرفت انسان است

خبرگزاری رسا ـ عضو اتاق فکر تبلیغ خراسان رضوی، با بیان این که معنویات از اهرم های مؤثر در پیشرفت انسان در هر عرصه ای به شمار می رود، گفت: مشکل عمده ای که در جامعه وجود دارد این است که خود را همه کاره زندگی می دانیم، در حالی که نقش کلیدی را خدا در زندگی هر کدام از ما دارد.
حجت الاسلام محمد علي فيض آبادي مسؤول گروه مبلغان قرآن دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي

حجت الاسلام محمدعلی فیض آبادی، عضو اتاق فکر تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، در خصوص اعتکاف، گفت: اعتکاف این است که فرد در مسجد جامع شهر سکنی گزیده و روزه بگیرد و به مناجات بپردازد.

 

وی به زمان اعتکاف اشاره و اظهار کرد: همه وقت می توان اعتکاف را برگزار کرد اما اغلب در ایام عام الفیل که در نیمه ماه رجب (13 و 14 و 15) و از روزهای بسیار با عظمت است، انجام می شود و فرد قبل از اذان صبح روز اول تا اذان مغرب روز سوم معتکف می شود.

 

ارکان و اعمال اعتکاف

حجت الاسلام فیض آبادی در خصوص ارکان و اعمال اعتکاف، گفت: ارکان اعتکاف روزه و عدم خروج از مسجد است و اعمال این فریضه الهی نیز بسیار است که در رساله ها به تفصیل بیان شده است از جمله خواندن دعا و مناجات و روزه گرفتن و نیز انجام کارهایی از قبیل استعمال بوی خوش، نگاه کردن به آیینه و دروغ بستن به پیامبر و غیره حرام است.

 

عضو اتاق فکر تبلیغ خراسان رضوی با بیان این که در قرآن بحث اعتکاف ارائه شده است، تصریح کرد: از زمان پیامبر اکرم(ص) اعتکاف در اسلام بوده است.

 

نقش اعتکاف در معنویت زایی در زندگی انسان

حجت الاسلام فیض آبادی با بیان این که اعتکاف یک قرب معنوی است، تصریح کرد: برنامه های اعتکاف فرصتی برای پاکسازی درونی و معنویت دهی به روح است و همچنین استجابت دعا در این قرب معنوی زیاد است، به خصوص قرائت دعای ام داوود که در بعد از ظهر روز سوم اعتکاف خوانده می شود، در استجابت دعا بسیار مؤثر است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه به نقش اعتکاف در روحیه انسان اشاره کرد و افزود: با توجه به این که در این ایام فرد روزه می گیرد و خداوند در قرآن نیز می فرماید: «فلسفه روزه تقوا است»، در مسجد که خانه خدا است، حضور دارد و نیز به دعا و مناجات و سحرخیزی می پردازد، تأثیر معنوی بر روحیه انسان دارد.

 

وی در خصوص تأثیر اعتکاف در بُعد اجتماعی، گفت: در سه روز معتکفان در مسجد به صورت گروهی حضور دارد و به عبادت می پردازند بنابراین روحیه اجتماعی در آن ها افزایش یافته و اجتماعی سالم، که همان اجتماع معنوی است را به وجود می آورد.

 

حجت الاسلام فیض آبادی با بیان این که یکی از اهرم های مؤثر در پیشرفت انسان در هر عرصه ای معنویات است، اظهار کرد: مشکل عمده ای که در جامعه وجود دارد این است که خود را همه کاره زندگی می دانیم، در حالی که ما نقش داریم اما نقش کلیدی را خدا در زندگی هر کدام از ما دارد.

 

عضو اتاق فکر تبلیغ خراسان رضوی یادآور شد: از جمله این اهرم ها که معنویت را به همراه دارد و موجب پیشرفت انسان ها می شود، دعا، اراده، الطاف و امداد الهی است؛ این موارد زمانی باید تذکر داده شود و بهترین فرصت برای این منظور، اعتکاف است./1310/ت302/ب5

ارسال نظرات