۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۹
کد خبر: ۲۵۹۳۳۸
در قم؛

نشست علمی «رویکردهای مختلف در تفسیر سیاسی قرآن کریم» برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ نشست علمی «رویکردهای مختلف در تفسیر سیاسی قرآن کریم» در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد.
پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي

به گزارش خبرنگارخبرگزاری رسا، نشست علمی «رویکردهای مختلف در تفسیر سیاسی قرآن کریم» با حضور حجت الاسلام عبدالکریم بهجت پور، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حجت الاسلام غلامرضا بهروز لک، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، حجت الاسلام محمدعلی قاسمی به عنوان دبیر علمی این نشست در سالن اجتماعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست حجت الاسلام بهروز لک با بیان این که قرآن کریم مرجعیت علمی و عملی نسبت به سایر علوم دارد، گفت: مرجعیت عملی قرآن کریم به این معنا است که هر واقعه‌ای که در جامعه اتفاق می‌افتد، به قرآن کریم مراجعه کنیم و حکم فقهی این مسأله از کتاب آسمانی به دست آوریم، یا در فعالیت‌ها روزانه به مفاهیم قرآن کریم توجه داشته باشیم و آن را به کار بندیم و معنی دیگر این مرجعیت این است که در مباحث تمدن‌سازی و حکومت به آیات و سوره‌هایی قرآن کریم مراجعه کنیم.

 

وی درباره مرجعیت علوم قرآن کریم نسبت به سایر علوم ابراز کرد: این مرجعیت بدین معنا است که و مفاهیم قرآن کریم مبنا و مرجع سایر علوم دانشگاهی و حوزوی قرار دهیم همانند این که با مبانی و مفاهیم آیات و سوره‌های قرآن کریم، فیزیک و شیمی اسلامی را تولید کنیم.

 

حجت الاسلام بهروز لک اظهار داشت: با توجه به این که در جهان غرب تمام علوم بر مبنای سکولار پایه‌ریزی و تدوین شده است و بسیاری از این علوم با همان مبنای وارد دانشگاه‌ها ما شده است، مناسب است که دروس دانشگاه ایران مطابق مفاهیم و مبنای قرآن کریم، اسلامی‌سازی شود.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اظهار داشت: اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها فقط بدین معنا نیست که اساتید و دانشجویان به نماز و قرآن خواندن اهمیت دهند بلکه به این معنا است که علوم و دروس دانشگاه مطابق مفاهیم و مبنای قرآن کریم اسلامی‌سازی شود.

  

حجت الاسلام بهجت‌پور در ادامه این نشست بیان کرد: برخی از مفسران قرآن کریم دید کلی از مسائل سیاسی دارند و با این نگاه به تفسیر قرآن کریم می‌پردازند، اما مناسب است که این مفسران با دانشمندان علوم سیاسی تبادل نظر کنند، مفهوم دقیق و جزئی علوم سیاسی را به دست آورند و با این دید به تفسیر سیاسی قرآن کریم بپردازند.

 

 عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ابراز کرد: متأسفانه اساتید علوم سیاسی در دانشگاه‌ها با علوم قرآنی آشنایی ندارند و برای ارائه مقالات به ترجمه محض قرآن کریم مراجعه می‌کنند، بنابراین مفاهیمی اشتباه کتاب آسمانی برداشت و تحلیل می‌کنند، اما مناسب است آنان با مفسران قرآن کریم تبادل نظر داشته باشند و تا از هرگونه برداشت و تحلیل اشتباه از قرآن کریم در امان باشد.

 

حجت الاسلام بهجت پور بیان کرد: بهترین رویکرد روش تفسیر سیاسی قران کریم تحقیق گروهی و جمعی است و مفسران قرآن کریم با دانشمندان علوم سیاسی در این زمینه باهم همکاری داشته باشند./998/پ202/س

ارسال نظرات