۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۲
کد خبر: ۲۵۹۹۹۰
در جلسه شورای راهبردی زیارت مطرح شد؛

تدوین گزارش نهایی سند راهبردی زیارت در ۷۰ جلد

خبرگزاری رسا ـ دبیر برنامه توسعه کمی و کیفی زیارت با اشاره به تدوین گزارش نهایی سند راهبردی زیارت در ۷۰ جلد، گفت: برنامه‌ریزی برای سند راهبردی زیارت از سال ۱۳۸۸ آغاز شده و تاکنون بحث جمع‌آوری اطلاعات و مدیریت برنامه‌ریزی آن مشخص شده است.
زيارت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، جت‌الاسلام هاشم مهذب، دبیر برنامه توسعه کمی و کیفی زیارت، در جلسه شورای راهبردی زیارت امروز بیستم اردیبهشت‌ماه که با حضور مسؤولان استانی در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، به تبیین سند راهبردی زیارت پرداخت.

 

وی با اشاره به تدوین گزارش نهایی سند راهبردی زیارت در 70 جلد خاطرنشان کرد: هر ساله 40 میلیون زائر از داخل و خارج از کشور به مشهد الرضا(ع) مشرف می‌شوند و فرهنگ‌سازی، تمدن‌سازی و آرامش روحی و روانی، تحقق پایتخت معنوی جهان اسلام، تحقق زیارت آسان، فراگیر و عارفانه و طراحی الگوی معماری ایرانی، اسلامی در سند راهبردی زیارت گنجانده شده که تمام این موارد مطابق با سند چشم‌انداز 1404 است.

 

وی با تأکید بر این که شاخص ما برای دستیابی به نقطه مطلوب در سند راهبردی زیارت، تحقق سند چشم‌انداز 1404 است، گفت: وضعیت موجود در شهر مشهد از لحاظ میزبانی برای زائران در رتبه خوبی قرار ندارد، چرا که زائران و مجاوران با یکدیگر رابطه مسالمت‌آمیز ندارند، از این رو سناریوی پیشنهادی ما دراین برهه زمانی تحقق سند چشم‌انداز 1404 است.

 

دبیر برنامه توسعه کمی و کیفی زیارت به راهبردهای کلان در سند راهبردی زیارت اشاره کرد و گفت: توسعه همه جانبه حریم رضوی، تحقق زیارت امام رضا(ع) برای زیارت عارفانه، هم‌افزایی و انسجام مدیریت از جمله راهبردهای کلان این سند به شمار می‌رود.

 

حجت‌الاسلام مهذب با بیان این که در سند راهبردی زیارت راهبردهای عملیاتی تعریف شده است، عنوان کرد: تأمین خدمات رفاهی، فعال سازی بخش غیر دولتی، بهره‌گیری از مؤلفه‌های زیارت، توسعه شهرسازی و ارتقای فرهنگ اسلامی متأثر از سیره رضوی از دیگر راهبردهای مورد توجه در سند راهبردی زیارت محسوب می‌شود.

 

 آمادگی راه‌اندازی 2 مدرسه تجربی زیارت در خراسان رضوی  

 

جواد حسینی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی دراین جلسه گفت: در راستای طرح توسعه کمی و کیفی زیارت این آمادگی وجود دارد که یک مدرسه دخترانه و یک مدرسه پسرانه تجربی زیارت را در اختیار طرح توسعه زیارت قرار دهیم.

 

وی با بیان این که در حوزه زیارت باید تمامی ظرفیت‌ها را پای کار آورد و همه دستگاه‌های اجرایی مرتبط در حد توان خود پیشگام خدمت به زائران باشند، بیان داشت: در سال‌های گذشته طرحی با عنوان طرح تعامل زائر و مجاور در دو بعد عینی و ذهنی انجام شد که در بعد ذهنی نوعی بدبینی میان زائر و مجاور دیده می‌شد اما در بعد عینی سطح تعامل بیشتر قابل مشاهده بود.

 

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان این که طرح توسعه کمی و کیفی نیازمند پیوست رسانه‌ای است، ادامه داد: زیارت آن هم در کلانشهری نظیر مشهد یک ظرفیت معنوی و بی‌بدیلی بوده که نباید از کنار آن براحتی گذشت.

 

حجت‌الاسلام محمود مرویان حسینی، مدیرکل تبلیغات خراسان رضوی درادامه گفت: در طرح مطالعاتی زیارت بدنه‌های مردمی، مساجد و تشکل‌های عمومی باید جایگاه فاخر داشته باشند و توجه ساختاری به بدنه مردمی در موضوع زیارت را فراهم کنیم.

 

وی ادامه داد: طرح توسعه کمی و کیفی زیارت اقدامی خوب و پسندیده در مسیر استفاده صحیح از این ظرفیت برشمرده می‌شود اما حقیقتا نگرانی‌هایی را نیز برای ما ایجاد کرده است ونگرانی شخص بنده دراین طرح مطالعاتی کمرنگ شدن نگاه مردمی به موضوع زیارت است.

 

وی تاکید کرد: باید این تذکر را به مسؤولان این طرح بدهیم که نقش آفرینی‌ها با موضوع زیارت نباید در قالب شورا و دبیرخانه فقط خلاصه شود و رنگ مردمی خود را ازدست بدهد.

 

مرویان حسینی خاطرنشان کرد: نقش آفرینی‌های دبیرخانه‌ای در این حوزه نباید ما را از سرمایه‌های مردمی، تشکل‌ها و نهادهای عمومی در زیارت غافل کند.

 

تخمین هزارمیلیارد تومان برای بودجه زیارت  

 

علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی با تأکید بر این که طرح نهایی سند راهبردی زیارت در مجلس شورای اسلامی ارائه و تصویب خواهد شد، گفت: برآورد بودجه که در شروع طرح راهبردی زیارت تخمین زده شده هزار میلیارد تومان بوده که بحث های مختلفی برای تصویب بودجه زیارت مطرح شده است.

 

وی با اشاره به این که فضا و محیط زیارت، بحث خدمات و برآورده‌کردن نیازهای زائران، هماهنگی بین آستان قدس و سایر ارگان‌ها از جمله برنامه‌هایی است که در روش راهبردی زیارت مورد توجه قرار گرفته است، ابراز کرد: از تجربیات مختلف برای مبانی و کلیات سند راهبردی زیارت استفاده می‌شود.

 

رشیدیان ادامه داد: ستاد تسهیلات سفر که قبلا در مدیریت عمرانی متمرکز بود، از این پس در مدیریت هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی به بررسی برنامه‌ها و طرح‌های اجرایی می‌پردازد./934/پ201/ب4

ارسال نظرات