۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۷
کد خبر: ۲۶۰۵۱۱
معاون تبلیغات و ارتباطات آستان قدس خبر داد؛

بهره مندی حرم رضوی از ابزارهای نوین رسانه‌ای برای خدمت رسانی

خبرگزاری رسا ـ معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی از به کارگیری فناوری‌ها و ابزارهای نوین رسانه‌ای به زائران بارگاه منور رضوی خبر داد.
معاون تبليغات و ارتباطات اسلامي آستان قدس رضوي

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید جلال حسینی، معاون تبلیغات و ارتباطلات اسلامی آستان قدس رضوی گفت: با توسعه بیش از پیش روش‌های تبلیغات و اطلاع‌رسانی در جهان و اقبال عمومی از رسانه‌های نو، آستان قدس رضوی در پی ایجاد ساختارهای لازم، به‌منظور بهره‌برداری از رسانه‌های نوین در تبلیغات فرهنگی، ‌مذهبی و اطلاع‌رسانی است.

 

وی افزود: آستان قدس رضوی همواره بهره گیری، ارائه فناوری‌ها و ابزارهای نو رسانه‌ای را به عنوان یکی از رسالت‌های مهم در دستور کار قرار داده است.

 

حجت الاسلام حسینی سامانه ارسال محتوای رادیویی پیام آفتاب را یکی از ابزارهای جدید رسانه‌ای عنوان کرد و افزود: معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی چندین دستگاه ارسال‌کننده بلوتوث و وای‌فای در مکان‌های مختلف همچون کیوسک‌ها، دفاتر راهنمای زائر، رواق‌های دارالرحمه، دارالهدایه، دارالقرآن و مدرسه پریزاد نصب کرده که امکان استفاده از مجموعه عکس‌ها، نماهنگ های تصویری و فایل‌های صوتی شامل دعا، مداحی، مناجات، نکات اخلاقی، نرم‌افزارهای مفید و... را برای زائران حرم مطهر رضوی فراهم کرده است.

 

وی با بیان اینکه با هدف دسترسی آسان کاربران به اطلاعات، شبکه‌ «وب‌کیوسک‌های اطلاع‌رسانی» در حرم مطهر رضوی ایجاد شده است، اظهار داشت: برنامه‌های فرهنگی و مذهبی بارگاه منور رضوی، نقشه حرم مطهر با امکان مسیریابی، فایل‌های صوتی و تصویری تولید شده در حجم بالا و برگزاری مسابقات فرهنگی از برنامه‌هایی است که در این «وب کیوسک‌ها» به زائران ارائه می شود.

 

ارائه بسته‌های محتوایی

 

معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی به ارائه بسته‌های محتوایی از طریق سامانه اشتراک محتوای فیزیکی (مموری کپیر) اشاره کرد و گفت: این سامانه طرح‌های گرافیکی، عکس، نماهنگ، کتاب الکترونیک، نرم‌افزار و هر نوع فایل دیجیتال تولید شده در اداره‌های مختلف معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی را در نسخه‌های کم‌حجم و قالب‌های متناسب، برای استفاده در تلفن‌های همراه و تبلت‌ها، در بستر سامانه بلوتوث در اختیار زائران قرار می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه نسخه‌های اصلی این محصولات با قالب و حجم اصلی از سوی دستگاه‌های مموری‌کپیر در اختیار زائران قرار می‌گیرد، اظهار داشت: با اقدامات اخیر هفت دستگاه از این تجهیزات تأمین شده است که با نصب و راه‌اندازی در بدنه کیوسک‌های راهنمای زائر واقع در صحن‌های مختلف، زائران این مکان مقدس از محصولات دیجیتال در مناسبت‌های مختلف بهره‌مند می‌شود.

 

پوشش تصویری برنامه‌های حرم مطهر رضوی

 

دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی سامانه پوشش تصویری برنامه‌های حرم مطهر رضوی توسط نمایشگر‌ها را یکی دیگر از اقدامات واحد رسانه نوین در این بارگاه منور دانست و گفت: در گام اول سه دستگاه نمایشگر ثابت برای نصب و راه‌اندازی در ورودی‌های سه‌گانه شیخ طوسی، شیخ طبرسی و شیخ حر عاملی و 5 دستگاه نمایشگر متحرک برای استفاده در صحن‌های حرم مطهر رضوی در نظر گرفته شده است.

 

وی با اشاره به تشرف میلیونی زائران به بارگاه منور رضوی در مناسبت‌های ویژه همچون تحویل سال، سخنرانی روز اول فروردین رهبر معظم انقلاب و شب‌های قدر تصریح کرد: طی 4 سال گذشته این معاونت اقدام به خرید نمایشگرهای پهن‌پیکر ال‌ای‌دی کرده است.

 

حجت الاسلام حسینی گفت: بخش پیام‌های فرهنگی از سوی نمایشگر‌ها در قالب تصویر و با بهره‌گیری از ابزارها و روش‌های به‌روز، تأثیر به سزایی در ارتقای مفاهیم مذهبی مقدس دارد.

 

وی ادامه داد: پس از استقرار کامل این سامانه و بررسی بازخوردهای فنی و فرهنگی آن، پوشش همه صحن‌ها و همچنین اماکن سرپوشیده غیرزیارتی در دستور کار قرار دارد.

 

معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی تصریح کرد: این معاونت برای بهره‌مندی حداکثری زائران از برنامه‌ها و مراسم برگزارشده در صحن‌ها و رواق‌های مختلف حرم مطهر رضوی، شبکه پرسرعت ویدئویی با تکنولوژی فیبر نوری را ایجاد کرده است.

 

وی با بیان اینکه در گام اول این اقدام، رواق امام‌خمینی(ره)، صحن جامع رضوی، صحن جمهوری اسلامی و مسجد جامع گوهرشاد مدنظر قرار گرفته شده است، افزود: در این شبکه از هریک از مکان‌های اجرای برنامه، 4 خط تصویر با فرمت اچ‌دی و صدای برنامه به مرکز کنترل منتقل می‌شود و مونتاژ تصاویر و صوت، به‌طور هم‌زمان انجام می‌گیرد.

 

حجت الاسلام حسینی خاطرنشان کرد: خروجی مونتاژ شده این مراسم، در اختیار اداره تولیدات فرهنگی و به‌شکل هم‌زمان روی سامانه پوشش تصویری قرار می‌گیرد تا تارنمای Razavi.tv و نمایشگرهای پهن‌پیکر مستقر در صحن‌ها به این شبکه دسترسی داشته باشند.

 

دبیر شورای عالی فرهنگی ادامه داد: سامانه پوشش تصویری با بهره‌گیری از نمایشگرهای پهن‌پیکر، نیازمند پایگاهی برای تأمین و کنترل تصاویر پخش‌شده از این نمایشگرهاست تا توسط بستر شبکه پرسرعت فیبر نوری با نمایشگرها ارتباط برقرار کند، از این رو این اداره مرکز کنترل و مونتاژ زنده تصویر را پیش بینی کرده است.

 

وی گفت: این مرکز، تصویر و صوت برنامه‌های اجرا شده در صحن‌ها و رواق‌های حرم مطهر رضوی را هم‌زمان مونتاژ کرده و خروجی آن را در اختیار واحد آرشیو دیجیتال و سامانه پوشش تصویری قرار می‌دهد.

 

حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: مدیریت پخش تصاویر زنده و محتوای آرشیوی (آف‌لاین) روی نمایشگرها نیز در این مرکز انجام می‌شود، همچنین زمان‌بندی پخش مراسم، نوع و شیوه نمایش پیام‌ها و اطلاعات در سامانه پوشش تصویری، از زیرشاخه‌های این مرکز است.

 

همراه رضوی

 

دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی ادامه داد: نظر به تنوع ملیت و زبان زائران بارگاه منور رضوی و گستردگی نیازهای آن ها در خصوص کسب اطلاعات و راهنمایی، ایجاد بستری چند رسانه‌ای و چند زبانه ضروری می نمود که این معاونت در همین راستا اقدام به راه‌اندازی سامانه «همراه رضوی» کرده است.

 

حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: این سامانه یک نرم افزار قابل نصب بر روی گوشی های تلفن همراه است که مجموعه‌ای از خدمات و محتوای الکترونیک را به شکل پویاDinamic)) ) به مخاطبان عرضه می‌کند.

 

وی ادامه داد: در این سامانه خدمات مختلفی همچون نقشه سه بعدی حرم مطهر با قابلیت مسیر یابی، بهره برداری از کتابخانه دیجیتال، ثبت نام در همایش‌ها، شرکت در مسابقات، معرفی اماکن و فعالیت های فرهنگی مذهبی حرم مطهر رضوی و ... به زائران بارگاه منور علی بن موسی الرضا(ع) ارائه می‌شود.

 

معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: سرویس ارسال پیامک نیز با هدف اطلاع رسانی پیامکی و ایجاد ارتباط دو سویه با مخاطبان شبکه‌های اجتماعی مختلف همچون نورالهدی، راهنمایان زائر و ... ایجاد شده است./1308/د101/ب4

ارسال نظرات