140 میلیارد ریال به ساخت مساجد، حسینیه ها و خانم عالم در روستاهای خراسان رضوی اختصاص یافت
حجتالاسلام محمد قادری، رییس ستاد اجرایی زکات استان خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد گفت: از مهمترین ویژگی های زکات این است که کلید قبولی اعمال، نماز و پرداخت زکات است و از طرفی زکات در کنار برکت 32 مرتبه در قرآن آمده است که این امر تصادفی نیست.
وی با بیان این که باید زکات پرداخت شود تا برکت وارد زندگی انسان شود، تصریح کرد: در واقع زکات همانند قرض به خداوند و هر چه انسان در راه خدا از اموال خود بدهد، خداوند نیز برایش جبران می کند.
حجت الاسلام قادری در ادامه درباره فرهنگ سازی در جامعه درباره زکات خاطرنشان کرد: از سال 1383 ستاد احیای زکات در کشور، استان و شهرستان ها تشکیل شد و در همین راستا فرهنگ سازی درباره زکات هم صورت می گیرد.
وی با بیان این که سال گذشته در خراسان رضوی 300 میلیارد ریال زکات جمع آوری شده است، گفت: از این مقدار، 170 میلیارد ریال آن زکاتی بوده است که مردم به کمیته امداد پرداخت کرده اند و این مبلغ با نظارت شوراها، روحانیون و خود مردم روستاها صرف آبادانی روستا شده است.
رییس ستاد اجرایی زکات استان خراسان رضوی افزود: از این صد و هفتاد میلیارد ریال، صدو چهل میلیارد ریال آن صرف احداث و هزینه های عمرانی روستاها از جمله ساخت مسجد، حسینیه، خانه عالم، مدرسه، فضای سبز و مراکز درمانی و شده است.
حجتالاسلام قادری، کمیته امداد را متولی جمع آوری زکات عنوان کرد و گفت: باید تلاش کنیم میزان پرداخت زکات به ویژه در شهرستان هایی که بخش کشاورزی آن ها فعال تر است، رونق یابد.
وی با بیان این که شهرستان نیشابور با 19 میلیارد ریال زکات در سال گذشته رتبه اول را در جمع آوری زکات به خود اختصاص داده است، افزود: تربت جام با 16 میلیارد ریال، تربت حیدریه با 15 میلیارد ریال و کاشمر با 14 میلیارد ریال در رتبه های دوم تا چهارم قرار دارند.
حجت الاسلام قادری تصریح کرد: امید است امسال با توجه به برکات آسمانی در راستای شکرگذاری از نعمات، واجب الهی زکات انجام شود چرا که اگر کسی از دنیا برود و زکات خودش را پرداخت نکرده باشد از اسلام و مسلمانی خارج شده و در ردیف یهود و نصارا قرار می گیرد.
رییس ستاد اجرایی زکات استان خراسان رضوی ادامه داد: در پرداخت زیاد باید به یاد محرومان باشیم همان طور که قرآن هم در مصرف زکات فقرا را در لویت قرار داده است./934/ت302/ب5