تأمین «شعر هیأت» وظیفه حوزویان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، وحیده گرجی، شاعر حوزوی، در نخستین نشست «شعر طلاب؛ آسیبها و راهکارها» که در خبرگزاری رسا برگزار شد، به پیشرفت بانوان طلبه در عرصه شعر اشاره کرد و گفت: اگر به سال های گذشته نگاه کنیم به پیشرفت چشم گیر بانوان طلبه در عرصه شعر پی می بریم و از نمونه های این پیشرفت می توان به کتاب«فرشته های تغزل» اشاره کرد که مجموعه اشعار بانوان حوزوی است.
وی پیشرفت بانوان حوزوی در عرصه شعر را نشان از ظرفیت و توان موجود در این طلاب دانست و یادآور شد: با توجه به وجود آثاری که از بانوان طلبه وجود دارد می توان آینده ای درخشان تر از امروز را برای بانوان حوزوی پیش بینی کرد.
شعر طلاب محمل پیام های فاخر دینی باشد
گرجی شعر حوزه را دارای ظرفیت بالای دینی دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به آشنایی طلاب با ابعاد دین و احادیث و روایات می توان با استفاده از این فرصت، به خوبی نشانه های آن را در آثار طلاب مشاهده کرد؛ در واقع شعر طلاب می تواند محمل پیام های فاخر دینی باشد.
این شاعر حوزوی ابراز داشت: وجود بار احساسی در شعر بانوان ظرفیت مناسبی برای رشد شعر و همچنین اثرگذاری های دینی است و این روحیه لطیف و دینی وجه مطلوب در انتقال ملموس دین به شمار می آید.
وی در ادامه گرایش شاعران حوزوی به سوی شعرهای احساسی و عاشقانه را روشی برای شناخت صحیح تر سرودههای عاشقانه بیان کرد و گفت: وجود حیا را نمی توان در اشعار حوزویان انکار کرد و این سبب می شود که اگر طلبه ای در زمینه های عاشقانه هم شعری بسراید، فضای شعر عاشقانه، جایگاه خود را پیدا کند.
بانوان طلبه در سرودن شعر گام های بلندی برداشته اند
گرجی با اشاره به این که ورود خواهران طلبه به دنیای شعر دارای حساسیت های خاصی است، اظهار داشت: این ورود ممکن است با توجه به ویژگی های شخصیتی زنان هم حساستر و هم پرهزینهتر باشد؛ اما تجربه نشان داده اگر به بانوان توجه شود می توان گام های بلندی در تقویت اشعار آیینی برداشت.
این شاعر حوزوی تأمین «شعر هیأتها» را از وظایف حوزه و حوزویان برشمرد و یادآور شد: متأسفانه کم توجهی به تولید محتوا برای هیأتها، سبب دوری برخی مداحان از آثار فاخر شده است؛ از این رو از وظایف مهم شاعر حوزوی ورود جدی به سرودن شعر آیینی است تا از آسیب های موجود شعر هیأتی جلوگیری شود./1322/پ202/س