۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۸
کد خبر: ۲۶۴۵۸۱
در نشست ادبی خبرگزاری رسا عنوان شد؛

تقوای خیال رکن اصلی شعر حوزویان

خبرگزاری رسا ـ کارشناس دینی و شاعر حوزوی، تقوای خیال را از پایه های شعر حوزوی دانست و گفت: خیال از استوانه های شعر است و اگر کسی در شعر دینی فعالیت داشته باشد، باید خود اهل پرهیزکاری باشد.
حجت الاسلام حسيني در نخستين نشست مشورتي شاعران حوزوي در خبرگزاري رسا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید بشیر حسینی، شاعر حوزوی، امروز در نخستین نشست مشورتی «شعر طلاب؛ آسیب ها و راهکارها» که در خبرگزاری رسا برگزار شد، نخست ارائه تعریف درست و مشخص شعر حوزوی را مهم برشمرد و گفت: حوزویان امروزه نیازمند شناخت دقیقی از شعر حوزه و دامنه آن هستند.
 
وی اهمیت توجه به برترین های شعر حوزوی و شناخت جامعه نسبت به استادان شعر حوزه را نقطه ای برای پیشرفت در شعر بیان کرد و ابراز داشت: اگر در تاریخ و بیانات اهل بیت(ع) نگاه کنیم، می بینیم اهل بیت(ع) به شاعران برتر توجه خاصی داشتند و چه بسا امام صادق(ع) به ذاکران می گفت از شعرهای عبدی بخوانند، حتی دلیل نام بردن یک شاعر را بیان می کردند؛ بنابراین پی می بریم معرفی اسوه های برای مبنا قرار دادن طلاب جوان اهمیت دارد.
 
حجت الاسلام حسینی شعر دینی را نیازمند توجه بیشتر از سوی حوزویان دانست و خاطرنشان کرد: اگر در بین حوزویان کسانی باشند که با قدرت به سرودن اشعار دینی بپردازند، ذاکران و مداحان در این راستا با قوت و انگیزه بیشتری از اشعار حوزویان استفاده می کنند.
 
نقش اساسی رسانه در معرفی شعر حوزه
 این شاعر حوزوی به ارتباط رسانه ها با استعدادهای شعر حوزه اشاره کرد و اظهار داشت: رسانه ها ضمن ارتباط نزدیک با نخبگان شعر  و انتشار آثار طلاب هنرمند می توانند به معرفی این استادان در جامعه کمک زیادی کنند و این گامی است در شناخت هر چه بهتر جامعه از شعر حوزوی.
 
وی برگزاری کارگاه های شعر طلاب را راهی برای شناسایی استعدادهای حوزه دانست و تصریح کرد: اگر مؤسسات فعال کارگاه ها و همایش های شعر برگزار کنند، می توانند استعدادهای مختلف و فراوان حوزه را در شعر شناسایی کنند و در آموزش این استعدادها برنامه ریزی کند.
 
حجت الاسلام حسینی تقوای خیال را از پایه های شعر حوزه و فعالیت در این عرصه دانست و گفت: خیال از استوانه های شعر است و اگر کسی در شعر دینی فعالیت داشته باشد، باید خود اهل پرهیزکاری باشد یا به عبارت دیگر تقوای خیال از پایه های شعر حوزه است زیرا اگر طلبه ای در شعر تقوای خیال نداشته باشد نمی تواند در سرودن اشعار موفق باشد.
 
شعر آیینی جزء لاینفک شعر حوزوی
 
وی در پایان شعر تعلیمی را جزء لاینفک شعر آیینی دانست و ابراز داشت: شعر آیینی و تعلیمی باید در بالاترین سطح شعر حضور داشته باشد و در عین حال برای عموم هم شعرهایی داشته باشد که در مجالس مورد استفاده قرار گیرد./1322/پ202/س
ارسال نظرات