۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۱۰
کد خبر: ۲۶۸۱۹۸
آیت الله سبحانی:

جنگ و خونریزی‌ در خاورمیانه محصول بی‌اعتقادی به روز قیامت است

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله سبحانی، جنگ و خونریزی‌ در خاورمیانه را سوء استفاده از علم خواند و گفت: کسانی این جنایت‌ها را پدید می‌آورند که ایمان ندارند؛ زیرا ‌ایمان در مرحله نخست به معنای تصدیق و در گام بعد به معنای اعتقاد قلبی است که آثار فراوانی در زندگی انسان دارد.
آيت الله جعفر سبحاني در پشت صحنه ضبط برنامه هاي تلويزيوني مراجع در ماه مبارک رمضان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید، پنج شنبه شب در نخستین برنامه سخنرانی از سلسله سخنرانیهای شبهای ماه مبارک رمضان که از شبکه دوم سیما پخش شد، به آثار ایمان در زندگی اشاره کرد و گفت: ‌ایمان در مرحله نخست به معنای تصدیق است؛ چنان که فرزندان حضرت یعقوب(ع) به ایشان عرض کردند «تو ما را در جریان حضرت یوسف(ع) تصدیق نخواهی کرد» و در گام بعد به معنای اعتقاد قلبی است که آثار خاصی نیز در زندگی انسان دارد.

 

وی سعادت انسان را در گرو عمل کردن به قرآن خواند و اظهار داشت: هر انسانی خواهان سعادت خویش است؛ بنابراین انسان‌های عاقل، سعادت خویش را در عمل کردن به قرآن و قانون می‌دانند و می‌خواهند قوانین در زندگی انسان‌ها حاکم باشد.

 

این مرجع تقلید، به ضمانت اجرای قانون در زندگی اشاره کرد و گفت:‌ برخی ضمانت اجرای قانون را علم می‌دانند و معتقدند اگر سطح علمی جامعه بالا رود؛ عمل به قانون نیز بیشتر می‌شود؛ اما تجربه عکس این مطلب را نشان می‌دهد و در مناطقی که علم و آگاهی بالا است؛ استفاده نادرست از علم و قانون نیز افزایش یافته است.

 

وی افزایش جنگ و خونریزی‌ها در خاورمیانه را سوء استفاده از علم دانست و تصریح کرد: کسانی این جنایت‌ها را پدید می‌آورند که علم و آگاهی آنها از دیگران بیشتر است و با زبان طبیعت آشنا هستند.

 

حضرت آیت الله سبحانی، اسلام را مخالف جهل و مشوق تحصیل علم و دانش خواند و تأکید کرد: اسلام علم تنها را کافی نمی‌داند و انسان را نیازمند دو بال علم و ایمان می‌داند؛ زیرا علمی که به انسان قدرت می‌دهد به رهبری همچون ایمان نیاز دارد تا در مسیر مصالح بشریت استفاده شود.

 

وی اعتقاد به خدا و روز قیامت را مکمل علم برشمرد و گفت:‌ توصیه به علم و ایمان در همه ادیان الهی آمده است؛ چنان که در قرآن کریم نیز هفتصد مرتبه کلمه علم در کنار ایمان ذکر شده است زیرا علم بدون ایمان ناقص است.

 

مفسر برجسته قرآن کریم به داستانی درباره آثار ایمان در زندگی انسان اشاره کرد و یادآور شد: گروهی در بیابان با چوپانی روبرو شدند و از او خواستند، گوسفندی برای آنها ذبح کند؛ چوپان گفت «من امین مردم هستم و اختیاری نسبت به اموال آنها ندارم».

 

وی گفت:‌ آنها که علمشان از چوپان بیشتر بود گفتند «تو گوسفندی را به ما بده، ما شهادت می‌دهیم که گرگ آن را خورده است»؛‌ اما چوپان که ایمان و و اعتقادش از آنها بیشتر بود، گفت «جواب مردم را دادم، در روز قیامت، جواب خدا را چگونه بدهم».

 

حضرت آیت الله سبحانی افزود:‌ بنابر آیه «وقال الذین اوتوالعلم و الایمان» مراکز علمی و دانشگاهی نیاز داریم که علم و دانش را افزایش دهد و در کنارش مراکز دینی که ایمان به خدا و اعتقاد به روز جزا را در مردم افزایش دهد./908/پ202/ج

ارسال نظرات