حرکت به سوی وابستگی گشودن درهای فقر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید پنجشنبه شب در هشتمین برنامه سخنرانی از سلسله سخنرانی های شب های ماه مبارک رمضان که با موضوع شرح دعای مکارم الاخلاق از شبکه سوم سیما پخش شد، گفت: امام سجاد(ع) از خداوند می خواهد که او را یاری کند تا فقر را از خود دور کند.
وی با اشاره به عوامل معنوی و مادی فقر از نظر اسلام افزود: عوامل بسیاری در روایات درباره فقر بیان شده است، رسول اکرم(ص) می فرماید امانت سبب غنا و خیانت از عوامل فقر است، زمانی که خیانت در جامعه افزایش پیدا کندمردم به یکدیگر اطمینان نمی کنند و اگر اطمینان نباشد کارهای گروهی و دسته جمعی که می تواند مبارزه با فقر کند انجام نمی شود.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که امانت درهای غنا را بر جامعه باز می کند، اظهار داشت: در روایات دیگر آمده صله رحم و ارتباط با خویشاوندان دو فایده دارد که هم عمر را زیاد می کند و هم فقر را از بین می برد.
وی ادامه داد: زمانی که صله رحم باشد و خویشاوندان با یکدیگر پیوند داشته باشند و کارجمعی کنند می توانند کارهای بزرگی انجام دهند، کارهای بزرگ نیز سبب نفی فقر می شود؛ امام علی(ع) فرمودند کسی که دستش را به سوی دیگران دراز کند و دری از تقاضا بر روی خود باز کند خداوند دری از فقر بر روی او می گشاید.
این مرجع تقلید با بیان این که حرکت به سوی وابستگی رفتن به سوی فقر است، ابراز داشت: انسان باید عزت داشته باشد، افراد باید با دیگران روابط جاری داشته باشد و سودی بدهد و سودی باید بگیرد اما هیچگاه نباید دست نیاز به سوی دیگران دراز کند.
وی عنوان کرد: یکی از عوامل فقر اسراف است، اگر اسراف در زندگی ظاهر شود به دنبال آن فقر می آید؛ معنای اسراف این است که انسان ثروت ها را در غیرمحلش از بین ببرد و تلف کند؛ اگر انسان دقت کند می تواند سرمایه ها را ذخیره کند و جامعه را از فقر نجات دهد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: در روایات آمده است هنگامی که در آغاز آفرینش امور گوناگون مزدوج شدند تنبلی و ناتوانی نیز ازدواج کردند و فرزندشان فقر شده است./1323/پ202/ج