۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۳
کد خبر: ۲۷۰۹۹۹
سخنران حرم حضرت معصومه:

دنیاطلبی حاصلی جز خفت و ذلت ندارد

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که حضرت علی (ع) ریشه تمام مشکلات انسان را در دنیادوستی و دنیاطلبی می‌دانستند، گفت: دنیاطلبی حاصلی جز خفت و ذلت برای انسان طالب آن ندارد.
نهج البلاغه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام رضا محمدی، استاد حوزه علمیه قم، پیش از ظهر امروز در شبستان امام خمینی (ره) با اشاره به این‌که حضرت علی (ع) ریشه تمام مشکلات انسان را در دنیادوستی می‌دانستند، گفت: ایشان متقین را به دنیا گریزی دعوت می‌کردند.

 

 وی افزود: دنیا گریزی در این سخن حضرت علی (ع) به معنای دوری از دنیا و مواهب آن نیست بلکه منظور این است که دنیا برای انسان هدف نشود.

 

 استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: زمانی که دنیا و مواهب آن به هدف انسان تبدیل شود انسان برای به دست آوردن آن هر جنایتی را مرتکب می‌شود درحالی‌که هدف قرار ندادن دنیا موجب می‌شود که انسان دنیا را وسیله‌ای برای بندگی خداوند قرار دهد.

 

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به این‌که خداوند دنیا و مواهب و اسباب آن را به‌عنوان وسیله بندگی انسان آفریده ادامه داد: انسان می‌تواند با استفاده از دنیا و مال دنیا برای خود توشه پرباری جمع کند.

 

 وی اظهار کرد: اگر در زندگی انسان دنیا هدف شود نه‌تنها آخرت انسان نابود می‌شود بلکه انسان خود را به ذلت می‌کشاند تا به نیا دست یابد.

 

 استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که دنیا مانند یک عروس زیبا است که کسانی که به دنبال آن هستند می‌گریزد و عروس هزار رنگی است که هر روز در نظر انسان یک چهره دارد بنابراین کسی که به دنبال دنیا بوده دنیا از او گریزان است.

 

 وی تصریح کرد: کسی که دنیا را وسیله بندگی قرار دهد دنیا شتابان به‌سوی او می‌آید و طبق حدیث قدسی دنیا به بندگان خداوند خدمت می‌کند و به‌فرمان و امر آنها است.

 

 استاد حوزه علمیه قم دنیاطلبی را عامل ظلم‌های فراوان در طول تاریخ به بندگان خدا و انبیا عنوان کرد و گفت: بسیاری از افراد به خاطر به دست آوردن دنیا حتی حاضر شدند خون عزیزترین بندگان خدا یعنی امام حسین (ع) را بر زمین بریزند ولی بعد از این عمل نه‌تنها به دنیا و خلافت شهرهای مختلف دست نیافتند بلکه دچار خفت و ذلت فراوان شدند.

 

 حجت‌الاسلام محمدی اظهار کرد: حضرت علی (ع) همواره به مردم می‌فرمودند که دنیا با ایشان بسیار بی‌ارزش است و اگر تمام دنیا را به ایشان بدهند ایشان حاضر به آزار یک مورچه نخواهند شد.

 

 وی با اشاره به این‌که انسان باید به تبعیت از ولی و مولای خدا دنیا را وسیله بندگی قرار دهد نه هدف زندگی یادآور شد: حضرت امیر زمین‌های زیادی را آباد کردند و اموال زیادی در دست ایشان بود ولی هرگز در زندگی خود به‌اندازه یک ارزن هم از مال دنیا برای خود ذخیره نکردند./837/پ202/ی

ارسال نظرات