راهپیمایی روز قدس از مصادیق فرهنگ جهاد است/ تسلیم زیاده گویی های استکبار نخواهیم شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله سید احمد خاتمی، عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، در مراسم شب قدر که در محل شبستان بزرگ امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد با بیان اینکه همه مورخین شیعه و سنی در مستندات تاریخی خود آوردهاند بعد از آن که نقشه ترور حضرت علی(ع) با موفقیت انجام شد و آن ضربت کشنده بر فرق مبارک ایشان فرود آمد، نقلشده است که حضرت امیرالمؤمنین(ع) تنها دو جمله فرمودند، گفت:در منابع تاریخی میتوان از منابع اهل سنت تاریخ دمشق و از منابع شیعی بحار انوار را نام برد که فقط این دو جلمه را از قول حضرت امیرالمؤمنین(ع) نقل کردهاند.
آیتالله خاتمی با بیان اینکه ابن ملجم بعد از ترور در حال فرار بود که حضرت فرمودند این مرد را دستگیر کنید، عنوان کرد: این جلمه اول حضرت بود و دومین جمله که در تاریخ خیلی مشهور است عبارت است از «فزت و ربّ الکعبه» یعنی به خدای کعبه رستگار شدم.
وی ادامه داد: راغب اصفهانی در تفسیر خود در رابطه با واژه «فزت» چنین آورده است «الفوز الظفر بالخیر معه بالسلام» یعنی پیروزی، دست یافتن بهخوبی است و بهجایی که باید برسم رسیدم.
عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در نهجالبلاغه آمده است که حضرت علی(ع) فرمودند به پیامبر اکرم(ص) عرض کردم در خاطر دارید که در جنگ اُحد شهید نشدم و دراینباره محضر شما ابراز ناراحتی میکردم، گفت: پیامبر اکرم(ص) در آن زمان در پاسخ به حضرت امیرالمؤمنین فرمودند ای علی شهادت در انتظار شماست.
وی افزود: حضرت علی(ع) در نهجالبلاغه در ادامه نقل این خاطره فرمودند بعد از مدتی این موضوع را برای پیامبر اکرم(ص) یادآوری کردم ایشان فرمودند من بر قول خود پایدار هستم و ادامه داد و فرمود ای «علی صبر تو چگونه است» من پاسخ گفتم که نیاز به صبر ندارد بلکه بهشدت برای آن لحظه راغبم بهسوی پروردگارم.
آیتالله خاتمی با اشاره به اینکه «فوز» یک ادبیات قرآنی است، تصریح کرد: 29 بار در قرآن کریم واژه «فوز» بکار رفته است.
وی ادامه داد: ادبیات قرآن این است که درواقع چه کسی برنده واقعی خواهد بود که میفرماید «فمن زحزح عن النار وأدخل الجنة فقد فاز» چنانچه که خداوند در سوره فتح آیه پنجم میفرماید «لِیُدْخِلَ الْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا وَیُکَفِّرَ عَنْهُمْ سَیِّئَاتِهِمْ وَکَانَ ذَلِکَ عِندَ اللَّهِ فَوْزاً عَظِیماً».
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به آیه پنجم سوره فتح که در آخر آیه میفرماید «فَوْزاً عَظِیماً»، عنوان کرد: برنده واقعی این زندگی کسی است که در آخرت بهشتی شود و اگر کسی به کمتر از بهشت قانع شود در واقع بازنده این امتحان بزرگ است.
وی با اشاره به حضور پرشور جوانان و نوجوانان در مراسم لیالی قدر که در حرم مطهر حضرت معصومه(ص) برگزار شد، یادآور شد: سخن اصلی این آیه با جوانان است چرا که جوانان امشب باعث صفای جلسات شبهای قدر شدند که این کلمه دُر گونه حضرت علی(ع) را الگوی زندگی خود قرار دهند.
آیتالله خاتمی با اشاره به اینکه فرصت شب احیاء برای این است که اگر تاکنون زندگی انسان غیر از این حقیقت بوده است بهسوی او بازگردیم، عنوان کرد: شب احیاء برای آشتی باخداست و امشب من صفایی که در دعای پرفیض جوشن کبیر حرم مطهر دیدم در هیچ جای دیگری با این تمثیل مشاهده نکردهام.
عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اعمال شبهای قدر همه اجزاء و ارکان آن در حقیقت نوعی آشتی باخداست، گفت: وقتی بندهای هزار بار همراه با ذکر نام خدا ذکر «سبحانک یا لا اله الاّ انت الغوث الغوث خلصنا من النار یا رب» را خواند یعنی اینکه خدا آمدم آشتی کنم؛ خدا آمدم رسم بندگی را بجا بیاورم و من آمدم قیمت اصلی خود را به دست بیاورم.
آیتالله خاتمی با اشاره به اینکه در بررسی این 29 آیه تفسیری از عوامل «فوز» را از نگاه قرآن استخراج کردهام، عنوان کرد: هشت عامل را از نگاه قرآن از این 29 آیه کشف کرده که براثر آنها بنده به «فوز» دست مییابد.
وی با اشاره به عوامل دستیابی به «فوز» از نگاه قرآن، گفت: ایمان به خدا، عمل صالح، اطاعت از خدا و رسول خدا، هجرت، معاد، شهادت، سبقت در ایمان و عزت معامله باخدا این عوامل هشتگانه را تشکیل میدهند.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه جامعترین عامل در بین این هشت عامل رسیدن به «فوز» معامله باخداست، عنوان کرد: معامله باخدا جامعترین عامل در بین این عوامل است که سایر عوامل را نیز پوشش میدهد.
عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه از نگاه قرآن دنیا بازار است، گفت: اهلبیت(ع) نیز چنین تفسیر کردهاند چراکه امام هادی(ع) فرمود و اهلبیت هم فرمودند «أَلدُّنیا سُوقٌ رَبحَ فیها قَومٌ وَ خَسِرَ اَخَرُونَ یعنی دنیا بازاری است که پاره ای از مردم در آن سود برند و پاره ای دیگر زیان کنند.»
وی ادامه داد: در هر معامله سه عنصر مطرح است اول کالا، دوم مشتری و عنصر سوم خریدار است.
آیتالله خاتمی با اشاره به اینکه کالای این بازار عمر و جان ما است، گفت: این کالا یک فروشنده و دو خریدار دارد که یک خریدار آن شیطان است و باید عنایت داشته باشید که شیطان سرمایه انسان را تباه میکند و میسوزاند همانگونه که در سوره بقره آیه 175 میفرماید «أُولئِکَ الَّذینَ اشْتَرَوُا الضَّلالَةَ بِالْهُدی وَ الْعَذابَ بِالْمَغْفِرَةِ فَما أَصْبَرَهُمْ عَلَی النَّارِ».
وی افزود: طبق صریح این آیه بنده بازنده مغفرت الله را میفروشد و ذلالت و هر خصوصیت ناپسند و دردناک را خریداری میکنند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در آیه 77 سوره آلعمران خداوند میفرماید «إِنَّ الَّذِینَ یشْتَرُونَ بِعَهْدِ اللّهِ وَأَیمَانِهِمْ ثَمَنًا قَلِیلاً أُوْلَـئِک لاَ خَلاَقَ لَهُمْ فِی الآخِرَةِ وَلاَ یکلِّمُهُمُ اللّهُ وَلاَ ینظُرُ إِلَیهِمْ یوْمَ الْقِیامَةِ وَلاَ یزَکیهِمْ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ»، گفت: ابدیت خود را رایگان با شیطان معامله میکند و جوانان باید دقت داشته باشند که راهنمایی قرآن این است و این بسیار بدمعاملهای است.
عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه گناه، معصیت و غفلت از خدا معامله با شیطان است و در حقیقت تباه کردن سرمایه هستی بشر بهحساب میآید، اظهار کرد: خریدار دوم این معامله خداست که البته در این حالت خداوند خوب خریداری است چراکه گران میخرد؛ بهشت ابدی را در ازای 60 سال بندگی به ارزانی میدهد حال بنده باید تصمیم بگیرد که متاع خود را به چه خریداری بفروشد.
آیتالله خاتمی با بیان اینکه معامله با خداوند متعال با استنباط از آیات قرآن کریم چهارراه عملی دارد، گفت: اولین راه ترک گناه است چراکه حتی در تمام کتابهای عرفانی را هم اگر زیر و رو کنید در تمام نسخههای باقیمانده از اهل عرفان اولین تیتر ترک گناه و معصیت است.
وی ادامه داد: غیرممکن است بدون گذراندن این مرحله احدی به عرفان عملی دست یابد.
استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان اینکه تصمیم داشته باشیم باخدا قهر نکنیم، عنوان کرد: خداوند متعال در سوره غافر آیه 9 چنین میفرماید «وَ قِهِمُ السَّیئاتِ وَ مَنْ تَقِ السَّیئاتِ یوْمَئِذٍ فَقَدْ رَحِمْتَهُ وَ ذلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظیمُ یعنی آنان را از بدیها نگاهدار و هر کس را که در آن روز از بدیها نگاهداری مشمول رحمتت ساختهای و این است همان رستگاری عظیم».
وی افزود: عرشیان برای مؤمنان اینگونه دعا میکنند که خدایا این بندگان را از گناه محفوظ بدار و جوانان باید دقت داشته باشند که خدا افتخار میکند به توبهکنندگانی که از جمعیت جوانان باشد.
عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه دومین راه دستیابی به این مهم برخورد صادقانه در ایمان است، گفت: صداقت در ایمان یعنی در دینداری صادق باشیم چراکه حضرت یوسف(ع) صادقت خود را در پناه بردن به خدا اثبات کرد.
وی افزود: خداوند در سوره مائده آیه 119 چنین میفرماید «قالَ اللَّهُ هذا یوْمُ ینْفَعُ الصَّادِقینَ صِدْقُهُمْ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدینَ فیها أَبَداً رَضِی اللَّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ ذلِکَ الْفَوْزُ الْعَظیمُ یعنی خدای تعالی فرمود امروز روزی است که راستگویی راستگویان سودشان میدهد برای ایشان است باغهای بهشتی که از زیر آنها نهرها روان است و آنان در آن باغها برای همیشه بسر میبرند خداوند از آنان خوشنود شده و آنان هم از خداوند خوشنود شدهاند و این است رستگاری بزرگ. در این آیه دینمدار بودن عامل فوز شده است.»
آیتالله خاتمی با بیان اینکه سومین عامل فرهنگ جهاد است، عنوان کرد: فرهنگ جهاد و فرهنگ شهادت فرهنگ فوز است چراکه خداوند متعال در سوره توبه آیه 20 چنین میفرماید «الَّذینَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فی سَبیلِ اللَّهِ بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَ أُولئِکَ هُمُ الْفائِزُونَ یعنی کسانی که ایمان آورده و از وطن مألوف مهاجرت نموده و درراه خدا با اموال و جانهای خود مجاهدت نمودند نزد خدا ازنظر درجه و منزلت بزرگترند، و ایشان، آری تنها ایشاناند رستگاران».
وی ادامه داد: فرهنگ جهاد با تمام شدن جنگ پایان نمییابد چنانچه که حضرت رسول اکرم(ص) فرمودند «من مات ولم یغز ولم یحدث به نفسه مات علی شعبة من نفاق» یعنی کسی که نجنگد و فرهنگ جهاد هم نداشته باشد به مرگ جاهلیت و با نفاق مرده است.
امام جمعه موقت نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه راهپیمایی روز قدس از مصادیق فرهنگ جهاد است، گفت: در حقیقت راهپیمایی روز قدس شکستن کاخ شیشهای مستکبران جهان است و امروز جان دنیای استکبار رِژیم غاصب صهیونیسم است و هر مرگ بر اسرائیل مسلمانان سنگی بر شیشه عمر این مستکبران است و این در درگاه الهی عبادتی بزرگ است.
وی افزود: امسال راهپیمایی روز قدس پیام ویژهای خواهد داشت بنابراین فرهنگ هزینه کردن در راه دین امروز مصادیق خواصی دارد و باید در نظر داشته باشیم که امروز دشمن میخواهد القا کند که امت مسلمان از حمایت محرومان و مظلومان خسته شده است اما شما ملت غیور در طول تاریخ غیر این موضوع را اثبات کردهاید.
عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه این حمایتها و راهپیماییها فریضه دینی است و فریضه دینی خستگی نمیشناسد چراکه تکلیف است، عنوان کرد: همانگونه که در جامعه امروز شاهد هستیم که پیرمرد 90 ساله هیچوقت بر عبادات و زوزه احساس خستگی نمیکند و فرهنگ جهاد هم همینگونه است.
وی افزود: عامل نشاط دریا امواج است بنابراین از اول پیروزی انقلاب تاکنون شاهد امواج بودهایم و ملت این امواج را شکسته است.
آیتالله خاتمی با بیان اینکه چهارمین عامل در بندگی مقاومت درراه خدا است، عنوان کرد: دشمنان امروز میخواهند با فشار و زیادهخواهی شما را به عقبنشینی وادار کنند.
وی ادامه داد: ما با سه فرهنگ مقاومت، جهاد و بندگی دشمن را به شدت به عقب خواهیم راند و مردم این را اثبات خواهند کرد./921/پ201/ش