در عرصه فرهنگ با بحران مدیریت مواجه هستیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد مقدس، عصر امروز در اولین همایش بزرگداشت سفر مقام معظم رهبری به استان آذربایجان شرقی، گفت: امیدواریم خداوند متعال برکات این ارزش گذاری و بزرگداشت را در جامعه بروز دهد، مردم تبریز نعمت مقام معظم رهبری و عامل اجرایی آن را تقدیر و شکرگذاری کردند که عامل برکت است.
وی افزود: وابستگی به جریان ولایت و رهبری تنها یک ایده سیاسی و دکترین فکری اجتماعی نیست، بلکه یک واقعیتی است که باورمندی های دینی و توحیدی ما را شکل می دهد.
امام جمعه مشهد با بیان آیه «لـَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِینَ»، گفت: سوژه هدفی منت گذاری الهی، انسانیت نیست، بلکه قشر خاصی از بشر، مؤمنین را مورد خطاب قرار می دهد و بر مؤمنین منت می گذارد، خداوند بر تمام بشریت بر این نعمت منت نمی گذارد، علت این امر چیست؟
وی ادامه داد: خداوند در قرآن کریم می فرماید که صدقات خود را با منت گذاری باطل نکنید، ارزش و زیبایی یک دستگیری را منت گذاری از میان می برد، اما سؤال این است که با این حال چرا خداوند برای نعمت رسالت بر امت نعمت می گذارد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به آیه یُزَکّیهِم وَ یُعَلِّمُهُمُ الکِتبَ وَ الحِکمَه، ابراز داشت: ملاک منت گذاری خداوند کدام یک از مؤلفه های تزکیه، تعلیم و تلاوت قرآن است، این سه محور تشکیل دهنده سه بنیان اساسی برای شکل گیری نظام معرفتی است.
وی افزود: منت گذاری خدا برای کسانی صحیح است که بتوانند از آن نعمت بالاترین استفاده را بکنند، رسالت انبیا به عنوان یک نعمت ضروری برای تمام بشر نازل شده است، انسانی که از این نعمت ارزشمند الهی بهره مند نشده، بلکه بر شقاوت خود افزوده است، منت گذاری بر چنین شخصی صحیح نمی باشد.
آیت الله علم الهدی ابراز داشت: از این رو منت گذاری بر کسی صحیح است که به این نعمت تمسک کرده و در مسیر تکامل قرار گرفته است و قدر و ارزش این نعمت را دانسته است.
وی موضوع اصلی آیه «منت» را جامعه مؤمنین و حیثیت اجتماعی آنها یعنی جامعه دینی عنوان کرد و گفت: اصل هستی، زندگی و امکان حیات نعمت است، آن چیزی نعمت است که انسان را به یک ابدیت انسان کننده ای برساند، اگر این نعمت ها در مسیر هدایت انسان نباشد، بشر را در یک ورطه فلاکت و بدبختی مبتلا خواهد کرد.
وی ادامه داد: ابزاری که عامل قرار گیری انسان در قهر و غضب الهی است، نعمت نیست، بلکه نقمت است، نعمت قابل منت گذاری، نعمت هدایت است که انسان را از شقاوت دور می کند، بنابراین ارزش بالای این نعمت هدایت لازم می آورد که متذکر عظمت آن، با منت گذاری بود.
وی ملاک منت گذاری را رسالت دانست و گفت: آن سه محور تزکیه و تعلیم کتاب و حکمت ذیل عنوان عامی قرار دارد که همان رسالت پیغمبر است، بنابراین محور اصلی این منت گذاری اصل رسالت پیغمبر است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری، افزود: اگر مسأله رسالت تنها ارسال پیام الهی بود، دیگر چه نیازی به رسالت و ارسال پیغمبران بود، اصل کار پبغمبر بعد از رساندن پیام الهی، ساخت انسان در مدار جامعه اسلامی و طرح ریزی یک جامعه دینی است.
وی ماهیت رسالت پیغمبر را در این دو محور عنوان کرد و گفت: در کنار رسالت رساندن پیام الهی به مردم از سوی نبی مکرم اسلام(ص) باید مدیریت اجتماعی پیغمبر را هم مد نظر قرار داد.
وی اندیشه لیبرال دموکراسی را در تضاد با اندیشه اسلامی عنوان کرد و گفت: لیبرال دموکراسی بخش اعظم رسالت پیغمبر یعنی 50 درصد رسالت ایشان را بی اثر می کند.
امام جمعه مشهد تصریح کرد: ریشه و عامل اصلی مشکلات فرهنگی، زاویه مدیریت های فرهنگی جامعه ما با رهبری است، بدون مدیریت فرهنگی، جلوگیری از آسیب های فرهنگی امکان ندارد، مسؤولان در مدیریت فرهنگی جامعه با این محور اساسی نبوت همخوانی ندارند.
وی با اشاره به وجود 830 نماز جمعه در کشور و امر به معروف و نهی از منکر در آن و ارائه مقالات پدافندی در امر فرهنگ، گفت: علت بی اثر بودن این امور و مفاسد فرهنگی روز افزون در جامعه، بحران در مدیریت فرهنگی کشور و زاویه با ولایت است.
نماینده خبرگان رهبری گفت: در درجه اول، مسأله پدافند فرهنگی است که از همه چیز مهم تر است، ما باید پدافند فرهنگی داشته باشیم که این پدافند در سایه مدیریت فرهنگی است، مدیران در پدافند فرهنگی احساس مسؤولیت نمی کنند، چون با رهبری زاویه دارند.
وی با اشاره به مشکلات کشور، گفت: تمام مشکلات کشور در بعد سیاسی و غیر سیاسی در زاویه پیدا کردن با رهبری است، فرهنگ و اقتصاد نیز از این قاعده مستثنی نیست.
امام جمعه مشهد مقدس استکبار ستیزی را اصل اولی اسلام دانست و گفت: با این وجود و در عین حال جریان های سیاسی در مدیریت راهبردی از رهبری زاویه پیدا می کند و در مقابله با جهان خواران ضعیف عمل می کنند.
آیت الله علم الهدی اضافه کرد: همین مشکل را در اقتصاد شاهد هستیم، دو سال است که رهبری راهکارهای ریز و درشت در حوزه اقتصاد خرد و کلان را بیان کرده اند، اما چون مدیران اقتصادی با رهبری زاویه دارند، هنور به نتیجه ای نائل نشده ایم./854/پ202/ج