توبه راهنمای انسان به سوی نور و پاکی است
حجت الاسلام محمد تقی صرفی پور، مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، با اشاره به گناهان کبیره و گناهانی که قابل آمرزش نیستند، عنوان داشت: بزرگترین گناهی که قابل آمرزش نیست، شرک است، شرک به معنای قرار دادن شریک و همتا برای خداوند است.
حجت الاسلام صرفی پور با بیان سرانجام مشرکان از دیدگاه قرآن کریم، تصریح کرد: خداوند شرک را نمی آمرزد ولی کمتر از شرک را می بخشد.
وی در ادامه با بیان گناه کبیره دیگری اظهار داشت: شراب مایعی مست کننده است که نه تنها در دین اسلام بلکه در همه ادیان و بلکه از دید همه اطباء مضر و زیان آور تشخیص داده شده است، بزرگترین ضرر شراب، مختل کردن عقل آدمی است که شرافت انسان و برتری او بر سایر موجودات وابسته به آن است.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: آثار زیانبار شراب در جوامع مختلف قابل انکار نیست، شراب را میتوان ریشه بسیاری از مفاسد غرب دانست که خوشبختانه در کشور ما به دلیل رعایت مسائل مذهبی، شرابخواری در حد بسیار ضعیف و اندکی است، موارد متعددی در تاریخ وجود دارد که سبب نابودی و جنایات و قتل شده است، حتی در بسیاری از روایات به ضرر و زیان شراب اشاره شده که اعمال خوب شرابخوار تا 40 شبانه روز مورد قبول واقع نمی شود.
مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) کرمانشاه با بیان مضرات گوش دادن به غنا و صداهای حرام، ابراز کرد: گوش دادن یکی از راه های تغذیه روح است، چنانچه غذای روح سالم باشد خود روح نیز سالم می ماند و در صورتی که غذای روح مسموم باشد، روح نیز مسموم می شود، طبق روایات و احادیث و حتی طبق نظر دانشمندان مسلمان و غیر مسلمان، غنا و موسیقی های مطرب برای روح انسان مضر بوده و یکی از راه های نفوذ شیطان به روح آدمی است.
وی زبان را بوجود آورنده گناه و یا کسب کننده فضیلت دانست و گفت: انسان می تواند با زبان بهترین سخن ها را بگوید، افراد را هدایت کند، نصیحت کند، با خدا راز و نیاز کند و بسیاری اعمال دیگر که سبب رشد معنوی فرد می شود، اما همین زبان میتواند گناهان بزرگی همچون دروغ، غیبت، ناسزاگویی، افشای اسرار دیگران و بسیاری گناهان دیگر را رقم بزند، اهانت و ناسزاگویی به افراد دیگر از گناهان بزرگی است که هر شخص باید در جهت پاک کردن این ویژگی ناشایست از وجود خود تلاش کند.
حجت الاسلام صرفی پور درباره گناهان چشم یادآور شد: گناهان بسیاری به واسطه چشم انجام می شود، نگاه به نامحرمان موجب دور شدن انسان از صراط مستقیم شده و دامی از دام های شیطان است، اگر چشم خود را کنترل نکنیم دل را گرفتار کردهایم و اگر دل گرفتار شد، رسوایی ها پدید می آید.
استاد حوزه علمیه حسادت و تکبر را دو خصلت ناشایست عنوان کرد و ادامه داد: حسادت آفتی است که اگر به کسی برسد او را از درون سوزانده و نابود میکند، تکبر نیز به معنای خود را برتر و بزرگتر از دیگران دیدن است، وجود این مشخصه در ابلیس موجب شد تا روز قیامت مورد لعن خداوند و خلق خدا قرار گیرد.
مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) کرمانشاه خوردن مال یتیمان را گناهی بسیار بزرگ ذکر کرد و خاطرنشان کرد: افرادی هستند که با حیله و کلک مال یتیمان را می خورند و این را زرنگی می دانند در صورتی که بخاطر حجاب های مادی نمی توانند عواقب کار خود را ببینند که به خوردن آتش مشغول هستند.
وی در پایان متذکر شد: یکی از موانع بر سر راه موفقیت افراد، مأیوس شدن از رحمت الهی است، اگر چه گناه بد است ولی از آن بدتر این است که راه برگشت و اصلاح را غیر ممکن بدانیم، توبه شیطان را نا امید کرده و کمرش را می شکند، توبه چراغی است که هیچگاه خاموش نمی شود و در تاریکی های گناه و انحراف، انسان را به نور و پاکی رهنمون می کند./857/ت302/ح