۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۳:۲۶
کد خبر: ۲۷۹۷۸۴
استاد حوزه علمیه تشریح کرد؛

عشق های چند ضلعی، محور اصلی سریال های ماهواره ای

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با بیان این که عشق های چند ضلعی، محور اصلی سریال های ماهواره ای است، گفت: خیانت زن و مرد راهبرد متفکران غربی برای از هم پاشیده شدن نظام خانواده است، در همین راستا حدود 74 درصد سریال های فارسی زبان ماهواره یا مروج روابط خارج از چارچوب خانواده یا توجیه گر آن ها هستند.
حجت الاسلام عباسي ولدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام عباسی ولدی، استاد حوزه علمیه قم عصر روز گذشته در سلسله نشست های «دین، نشاط، زندگی» که در صحن جمهوری اسلامی حرم مطهر رضوی برگزار می شود، با تبیین آثار سوء ماهواره اظهار کرد: وقتی در مقابل رسانه قرار می گیریم اصلی‌ترین عضو چشم و نگاه است که درگیر می شود، درباره آثار نگاه روایات فراوانی به صورت مفصل و جزئی قابل تأمل مطرح شده است.

 

وی با اشاره به خانواده رسانه‌محور گفت: خانواده ای است که مدیریت برنامه های زندگی اش به دست رسانه باشد، رسانه محور شده است که در بین رسانه ها ماهواره و شبکه های اجتماعی جایگاه ویژه و در سبک زندگی ما تأثیر بسزایی دارند.

 

کارشناس تعلیم و تربیت رسانه ملی اظهار کرد: بالای 95 درصد شبکه های ماهواره ای فارسی زبان از سوی کشورهای انگلیس و امریکا مدیریت می شوند، مدیر شبکه فارسی وان یکی از ثروتمندترین افراد یهودی اسراییلی است، برخی هم بهایی هستند.

 

وی با بیان این که راه اندازی شبکه ماهواره ای هزینه بالایی دارد، گفت: هزینه ساخت شبکه خبری BBC  که قابل قیاس با هزینه های شبکه های تلویزیونی ماهواره نیست به گفته خودشان 15 میلیون پوند است که از سوی انگلیس تأمین می شود.

 

وجود تنها سه کشور فارسی زبان در دنیا

حجت الاسلام ولدی بیان کرد: در دنیا فقط سه کشور تاجیکستان، افغانستان و ایران فارسی زبان هستند که مجموع جمعیت این سه کشور حدود 120 میلیون است.

 

وی افزود: در سال 73 تنها سه شبکه فارسی زبان داشتیم؛ منافقین و دو شبکه لوس آنجلسی که در سال 1391 به 125 شبکه فارسی زبان رسید و در سال1393 از تعداد 165 شبکه عبور کرد.

 

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: بسیاری از این ها ریشه صهونیستی دارند که برای ساخت و عرضه برنامه های ماهواره ای از ما ریالی دریافت نمی کنند و چندین سال است در اوج مشکلات اقتصادی هستند اما بخشی از این شبکه ها را برای صرفه جویی در هزینه هایشان قطع نکرده اند یا حتی از ایرانیان از طریق اینترنت هزینه ای مطالبه نکرده اند.

 

چرایی عرضه رایگان برنامه های ماهواره ای

حجت الاسلام ولدی با طرح این سؤال که آیا علت عرضه رایگان برنامه های ماهواره ای دلسوزی برای اوقات فراغت یا دلسوزی برای فرهنگ ما است، بیان کرد: اگر ما را دوست دارند چرا هشت سال این سرزمین را به خاک و خون کشیدند و بیش از 200 جوان کشته دادیم، اگر مسلمان دوست هستند چرا این همه بلا سر مسلمانان دنیا در افغانستان، یمن، سوریه، عراق، بحرین و میانمار می آوردند و یک نفر هم معترض نمی شوند، اگر مسلمان دوست دارند چرا در تحریم ها به داد ما نرسیدند با وجود این که داروهای بیماران ما هم تحریم شده بود.

 

این محقق و نویسنده مطرح کرد: این نکته مهم و قابل تأملی است که با وجود این همه دشمنی با مسلمانان چرا برنامه های ماهواره ای را رایگان عرضه می کنند، دشمنی دیرینه غرب با ایران نمی تواند با این موضوع سازگاری داشته باشد که بیش از 160 شبکه فارسی زبان برای سرگرمی جامعه ما ایجاد شده است.

 

وی با اشاره به این که تمام فرهنگ، فکر و دسیسه های دشمن را با ماهواره به خانه خود آورده ایم، اظهار کرد: خبرگزاری یونایتدپرس خبری را در تاریخ 12 سپتامبر 2002 (21 شهریور 1381) با این محتوا مخابره کرده است: «نخست‌وزیر سابق اسرائیل (که در آن زمان هنوز مجدداً نخست‌وزیر نشده بود) از آمریکا خواست تا تغییر رژیم را در دو کشور عراق و ایران پی بگیرد، و این کار را در عراق با حمله نظامی و در ایران با پخش برنامه‌های تلویزیونی ماهواره‌ای با محتوای هرزه انجام دهد.

 

وی گفت جریان فرهنگ عامیانه غربی به داخل ایران، می‌تواند منجر به براندازی جمهوری اسلامی شود. بنیامین نتانیاهو با اشاره به وجود هزاران دیش ماهواره در ایران، به «کمیته اصلاح دولتی» (یک نهاد دولتی در آمریکا) گفت که آمریکا می‌تواند با پخش سریال‌های شبکه فاکس که «افراد زیباروی جوان را در وضعیت‌های متنوعی از برهنگی نشان می‌دهند که زندگی‌های فریبنده و مادی‌گرایانه دارند و رابطه‌های بیقید جنسی برقرار می‌کنند» یک انقلاب را علیه حکومت این کشور برانگیزد.


نتانیاهو به این کمیته گفت: «این سریال‌ها واقعاً براندازانه هستند. جوانان ایرانی دلشان از لباس‌های دلپسندی که در این سریال‌ها می‌بینند خواهد خواست. آنها استخرها و زندگی‌های پرزرق‌وبرق را خواهند خواست».

 

ماهواره؛ اصلی ترین ابزار تغییر فرهنگ

حجت الاسلام ولدی خاطرنشان کرد: خودشان رک می گویند که امروز با توپ و تانک نمی شود با ایران جنگید بلکه باید فرهنگ ایران عوض کرد و اصلی ترین ابزار برای تغییر فرهنگ رسانه است که در بین رسانه ها جایگاه ماهواره ویژه است، حتی با آمدن تلفن همراه هنوز هم روی ماهواره به دلیل قابلیت هایی که دارد، حساب ویژه باز می کنند.

 

این کارشناس تعلیم و تربیت تصریح کرد: از خود و از کسانی که از ماهواره استفاده می کنند هیشه این سؤال را بپرسید که چرا آمریکا، انگلیس و اسراییل که به کودک، پیر و جوان رحم نمی کنند به چه دلیل برنامه تهیه و رایگان به ما عرضه می کنند؟.

 

خذف باورهای مذهبی و ملی

وی با اشاره به هدف سازنندگان برنامه های ماهواره تبیین کرد: ایرانیان سنت هایی دارند که ریشه در باورهای مذهبی و برخی ریشه در باورهای ملی شان دارد که باعث استحکام خانواده می شود، به گفته خودشان اگر بتوانیم به خانواده سنتی حمله کنیم می توانیم خانواده را در ایران متزلزل کنیم.

 

حجت الاسلام ولدی با بیان این که همزمان با رشد ماهواره در جامعه به آمار طلاق افزوده شد، عنوان کرد: به نقل از مرجع قابل استناد آمار مدیریتی و جمیعیت ثبت احوال که از نظر قانونی مرجع آمارهای ازدواج و طلاق است، در سال 1375 به ازای هر صد ازدواج حدود هشت طلاق ثبت می شد، در سال 1380 در هر صد ازدواج 4/9 طلاق ثبت می شد و در سال 87 یعنی سالی که هم ماهواره در جامعه ما رونق بیشتر و هم شبکه های بیشتری پیدا می کند، در هرصد ازدواج 5/12 تعداد طلاق صورت می گیرد و در سال 1393 این تعداد به 23 طلاق در هر صد ازدواج می رسد.

 

این محقق و نویسنده متذکر شد: قصد نداریم بگوییم تمام عوامل طلاق در ماهواره خلاص می شود بلکه 70 درصد کسانی که طلاق می گیرند دارای ماهواره هستند از طرفی با زیاد شدن دیش های ماهواره در کشور و شبکه های فارسی زبان آن هر سال بر آمار طلاق افزوده می شود، در نتیجه نمی توان نسبت به این موضوع بی تفاوت بود و از آن به آسانی گذشت.

 

وی با اشاره به این که با بررسی برنامه های ماهواره ای نمی توان نسبت به آنان حسن ظن داشت، عنوان کرد: اولین اثر ماهواره روی خانواده دور کردن از سنت هایی است که ریشه در مذهب و باورهای ملی دارد.

 

خیانت زن و شوهر/ عشق های چند ضلعی

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: خیانت زن و شوهر به عنوان یکی از دلایل طلاق نسبت به 20 سال گذشته افزایش یافته است و بیشتر کسانی که به آن مبتلا هستند مشتری برنامه های ماهواره ای و طرفدار شبکه های اجتماعی اند این نکته ای که در شبکه های ماهواره ای به شدت روی آن کار می شود، فکری است که متفکران راهبردی غربی دیکته کرده اند وفاداری زن و شوهری نسبت به هم باعث استحکام خانواده می شود حتی اگر اختلافی بین آن ها باشد، اما اگر بین زن و شوهری اختلافی نباشد ولی نسبت به هم وفادار نبوده و روابط نامشروع خارج از خانه داشته باشند، این مسأله باعث از هم پاشیدن خانواده از درون می شود.

 

وی بیان کرد: از بیست سریال عاشقانه ای که از ماهواره پخش می کند 15 سریال آن بر اساس عشق های چند ضلعی است به این معنا که زن و شوهر علاقه مند به زن و مردی دیگری هستند که آن ها هم متأهل هستند.

 

این محقق و نویسنده عنوان کرد: حدود 74 درصد سریال های فارسی زبان یا مروج روابط خارج از چارچوب خانواده یا توجیه گر آن ها هستند؛ آن ها به صراحت از رابطه خارج چارچوب از خانواده به عنوان یک حق برای زن یاد می کنند که اگر شوهر رابطه ای خارج از چارچوب خانواده دارد تو هم حق این ارتباط را داری.

 

حذف غیرت و عفت

حجت الاسلام ولدی بیان کرد: در شبکه های ماهواره ای برای از بین بردن دو عنصر غیرت و عفت که خداوند آن ها را همزاد آفریده است، تبلیغ می شود؛ به صورت غیر مستقیم در سریال ها و به صورت مستقیم در گفتگوهای تلویزیونی شان «غیرت» را حس خودخواهی مرد به ناموسش می دانند که به نام «عفت» سر زنان را کلاه می گذارند.

 

وی افزود: زن عفیف در جامعه طوری ظاهر نمی شود که به چشم آید اما تعریف آنان از زن عفیف زنی است که عُرضه عرضه زیبایی هایش را ندارد.

 

این کارشناس تعلیم و تربیت اظهار کرد: وقتی ماهواره به خانه ورود پیدا کند، زن متدین و محجبه حجابش را کنار گذاشته و دیگر به روابطش با نامحرم حساس و دقیق نیست، از آن طرف گاهی دیده می شود که زن به تقاضای همسرش با چهره ی آراسته و زننده در جامعه ظاهر می شوند زیرا مرد بی غیرت شده است.

 

حجت الاسلام ولدی یادآور شد: بر انگیختن حس رقابت در زنان برای دیده شدن در جامعه، تبلیغ ضرورت روابط دختر و پسر، تأخیر در ازدواج و نداشتن مسؤولیت، هم خانه شدن به جای همسر دار شدن، تبلیغ عشق های کاذب در خارج از چارچوب خانواده و امثال آن از اهداف برنامه های ماهواره ای است./1308/پ201/ح

ارسال نظرات