۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۵
کد خبر: ۲۸۱۲۹۶
کارشناس حقوق بین الملل

توافق نامه وین ظاهری مؤدبانه اما باطنی خشن دارد

خبرگزاری رسا ـ کارشناس حقوق بین الملل با اشاره به متن توافق وین گفت: این توافق نامه علی رغم ظاهر مودبانه، باطن خشنی دارد و باید در بخش حقوق مسائل بین الملل آن را مورد توجه قرار داد.
ايران هسته اي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مسعود اخوان فرد حقوقدان بین الملل در سلسه نشست بررسی حقوقی توافقنامه هسته ای با عنوان «برجام تا انجام» که عصر دوشنبه 26 مردادماه در سازمان بسیج حقوقدانان برگزار شد، با اشاره به متن 159 صفحه ای توافق نامه گفت: توافقنامه هسته ای داری بخش پنجمی است که نقشه کلیدی این توافق نامه و دارای پیچیدگی های مضاعف است.

 

وی عنوان کرد: این متن توسط حقوق دانان بین الملل بیان شده است و علی رغم ظاهر مودبانه، باطن خشنی دارد و باید در بخش حقوق مسائل بین الملل آن را مورد توجه قرار داد.

 

حقوق دان مسائل بین الملل گفت: این توافق نامه همچنین دارای شش صفحه اصلی است و تعهدآور است.

 

اخوان فرد با اشاره به صفحات مختلف توافق نامه تأکید کرد: در بخش پنجم مباحثی مطرح است که نقشه راه و مسیر اجرای توافقنامه نامه را نشان می دهد.

 

وی با اشاره به شاکله زمانی این توافق نامه گفت: پنج روز مهم در جمع بندی این توافق نامه وجود دارد، روز توافق که 90 روز بعد از توافق است، دوم روز قانونگذاری، سوم روز اجرای آن که قید زمانی درج نشده است و با گزارش آژانس مبنی بر راستی آزمایی همراه است.

 

حقوقدان مسائل بین الملل افزود: روز مهم دیگر در این توافق نامه روز انتقال است که بعد از چند سال است و در نهایت روز خاتمه بعد از 10 سال و بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان بین الملل است.

 

اخوان فرد با اشاره به اهمیت اصل حسن نیت در توافق نامه عنوان کرد: در عرصه حقوق بین الملل اصل حسن نیت و اجرای اصل آن نیازمند حداقل های است و فضای حسن نیت در فضای داخلی توسط مجلس و در جهان توسط آژانس بین الملل مطرح  می شود.

 

وی فرمایشات مقام معظم رهبری یک اصل و باید مهم دانست و خاطرنشان شد: ایشان می فرمایند که اگر قرار است لغو تحریم باشد پس چرا مذاکره کردیم .

 

کارشناس مسائل حقوقی افزود: محدودیت های بلند مدت مورد تأیید مقام معظم رهبری نیست و ایشان معتقد هستند که آژانس بین الملل مورد اعتماد نیست.

 

اخوان فرد از دیگر نکاتی که مقام معظم رهبری در رابطه با آن موضع گرفته اند را بازرسی غیر متعارف از شخصیت ها و مراکز نظامی دانست و عنوان کرد: ایشان صریحا به این مطلب اشاره کردند و فرمودند که ما اجازه نمی دهیم.

 

وی تأکید کرد: مقام معظم رهبری همچنین خواستار این هستند که صنعت هسته ای متوقف نشود و کارهای بی فایده در این مرکز صورت نگیرد.

 

کارشناس مسائل حقوقی گفت: در نظام حقوق بین الملل نگاه بر این است که از فریب کاری خوداری شود د وین و لوزان هم به این موضوع اشاره شده بود.

 

اخوان فرد با اشاره به تحریم های که علیه ایران وضع شده است، اظهار داشت: برخی از این تحریم ها مربوط به تحریم های غیر هسته ای است.

 

 وی با انتقاد از اینکه غرب نگاه پرسش گرانه مطالبانه گر نسبت به پرونده هسته ای ما دارد، گفت: باید به کلمات موافقنامه دقت شود و در برخی عنوان شده است که ایران نمی تواند اقدامی را انجام دهد.

 

کارشناس مسائل حقوقی گفت: ما هیچ وقت به دنبال غنی سازی 20 در صد نبودیم و با وجود تقاضای که برای دریافت اورانیوم کردیم با پاسخ منفی روبه رو شدیم و مجبور به انجام غنی سازی شدیم.

 

اخوان فرد با بیان این که ما سه دوره را پشت سر گذاشتم، بیان کرد: از 82 تا 84  و در دولت نهم از سال 84 تا 92 و تا حال حاضر تحولاتی در نظام بین الملل داشتیم و تغییرات و نوآوری را شاهد بودیم.

 

وی یادآور شد: دست آورد ما در سال های گذشته این بود که از پنج سانتریفیوژ به 19 هزار سانتریفیوژ رسیدیم و تعهدات حقوقی پاریس و بروکسل و تهران بعد از آن مطرح شد و در سال های اخیر هم مذاکرات ژنو، لوزان و وین را پشت سر گذاشتیم.

 

کارشناس مسائل حقوقی با انتقاد از این که وقتی غرب به منافقین احتیاج حقوقی پیدا می کند نام آن ها را از فهرست تروریست ها حذف می کند، گفت: آنها به هر بهانه ای قصد توطئه و تهمت زدن را دارند و حسن نیت ندارند./818/ پ202/ج

 

ارسال نظرات