۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۷
کد خبر: ۲۸۵۵۰۶
استاد حوزه علمیه قم مطرح کرد؛

هرگونه هزینه برای افزایش نشاط طلاب به سود تبلیغ دینی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه، رفع دغدغه‌های معیشتی طلاب را از وظایف اساسی مدیران و مسؤولان حوزه دانست و گفت: طلاب باید از لحاظ علمی، روحی و جسمی با نشاط باشند که عدم نشاط، ضعف تحصیلی آنان را همراه خواهد داشت.
حجت الاسلام سيد مهدي درياباري

حجت الاسلام سید مهدی دریاباری، استاد حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، مهمترین لازمه تکاپوی علمی در میان طلاب را داشتن هدف دانست و اظهار داشت: از دیگر موارد، ایجاد انگیزه و علاقه در میان طلاب است و باید اساتید این انگیزه را تقویت کنند و با راهنمایی و هدایت طلاب در مسیر پژوهش به رشد علمی حوزه کمک کنند.

 

وی نقش استادان حوزه را در رشد علمی طلاب بسیار پررنگ دانست و افزود: اساتید باید با بیان آسیب‌های جامعه و ایجاد دغدغه در طلاب و این که تحقیق و پژوهش را به عنوان رسالت طلاب و ادای دین طلاب نسبت به حوزه مطرح کنند تا طلاب به تدریج به سمت پژوهش های مبتلا به مردم کشیده شوند.

 

استاد حوزه علمیه قم بر صمیمیت میان استاد و طلبه تأکید کرد و گفت: استاد باید برای طلبه الگو باشد و به همین خاطر بر انتخاب استاد این قدر تأکید شده است زیرا سیره استاد در زندگی و ارتباط با خدا و مردم الگوی طلاب است و این صمیمیت می‌تواند در این الگو گیری کمک کند.

 

وی با بیان این که طلاب باید از لحاظ علمی، روحی و جسمی با نشاط باشند، خاطرنشان کرد: این سه مورد مکمل همدیگرند و عدم نشاط در هر کدام سبب ضعف طلاب تحصیلی می‌شود.

 

حجت الاسلام دریاباری افزود: در گذشته علما بخشی از وجوهات را برای تفریح و ایجاد نشاط به طلاب می‌دادند و می‌گفتند برای زیارت جایز نیست از وجوهات به طلاب داد اما برای ایجاد نشاط در طلاب از وجوهات می‌شود استفاده کرد زیرا وظیفه طلاب درس خواندن است و استفاد از وجوهات در این مسیر بلامانع است و این نشان از اهمیت و لزوم نشاط روحی در اندیشه انسان دارد.

 

وی با بیان این که ورزش شنا در اسلام مستحب است و سبب نشاط می‌شود، خاطرنشان کرد: طلاب باید به این امر عمل کنند و ورزش‌های دیگر مانند کوهنوردی و موارد دیگر که موجب نشاط می‌شود را جدی بگیرند تا هم تن سالم و هم روح سالمی داشته باشند و در مسیر علمی با روحیه بهتر تلاش کنند.

 

محقق و پژوهشگر حوزه علمیه رفع دغدغه‌های معیشتی طلاب را از وظایف اساسی مدیران و مسؤولان حوزه علمیه دانست و افزود: باید مسؤولان حوزه با رعایت عدالت و از همه توان خود برای بهبود وضعیت علمی و رفاهی طلاب استفاده و زی طلبگی را در رفتار خود رعایت کنند./843/ت302/ی

ارسال نظرات