پیشرفت جامعه با اتحاد و همراهی همگان به ثمر میرسد
حجتالاسلام مهدی عظیمی، مدرس حوزه علمیه اراک در گفتوگو با خبرگزاری رسا در استان مرکزی، گفت: هیچ مکتبی به اندازه اسلام به کارکردن و زحمت کشیدن اهمیت نداده و به مذمت تنپروری و بیکاری نپرداخته است.
جوان و بیکاری با یکدیگر سنخیت ندارد
مدرس حوزه علمیه اراک گفت: در قرآن کریم به دهها آیه با مضمون «الَّذِینَ آمَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ» برمیخوریم که بعد از ایمان، بر عمل صالح تأکید دارد و همچنین در قرآن تأکید شده اگر نیکی یا بدی کنید به خودتان باز میگردد؛ بنابراین اولین نتیجه کار و فعالیت به خود انسان میرسد.
حجتالاسلام عظیمی بیان کرد: تنپروری مشکلی است که ضرر آن زندگی فرد را از نظر اقتصادی و روانی تحت تأثیر قرار میدهد، پیغمبر(ص) اگر میشنیدند جوانی بیکار است بسیار مذمت میکردند و معتقد بودند جوان و بیکاری با یکدیگر سنخیت ندارد، جوان توان و بنیهای دارد که باید در خدمت مملکت خود از آن استفاده کند و دنیا را آباد کند.
وی تصریح کرد: ائمه(ع) همگی کار میکردند و با وجود عظمتی که داشتند حاصل دسترنج خود را میخوردند و بر خدا توکل میکردند، رسول اکرم (ص) مردی را دید که نیرو و تواناییاش مایه تعجبش شد از اطرافیان پرسید: آیا کار میکند؟ گفتند نه، بیکار است. فرمود: از چشم من افتاد؛ یعنی جوان بیکار در نظر پیامبر(ص)، ارزش ندارد.
اصل رعایت عدالت و انصاف در کار
مدرس حوزه علمیه اراک با تأکید بر اصل رعایت عدالت و انصاف در کار گفت: نه تنها در امور مملکت باید تقسیم کار صورت بگیرد بلکه در محیطهای کوچکتری همچون خانواده نیز تقسیم کار زندگی را روان و آسان میسازد؛ پیغمبر بارها بر کار گروهی تأکید کردند و از سیره ائمه(ع) به ویژه امام علی(ع) کارها براساس عدالت و اصل مساوات انجام میشد.
حجتالاسلام عظیمی با تأکید بر تقسیم کار در اداره کشور تصریح کرد: تمام اقشار جامعه باید وارد چرخه اقتصاد شوند، پیشرفت جامعه با اتحاد و همراهی همگان به ثمر میرسد، هر فن و هنری گوشهای از مشکلات جامعه را پر میکند، بنابراین نباید از آموختن فنون به نفع حقوق اجتماعی و فردی فاصله گرفت.
مدرس حوزه علمیه اراک گفت: متأسفانه پیاده شدن سیستم ربا در کشور منجر به تنپروری شده؛ افراد باید در نظر داشته باشند به جای اینکه اسکناس را با ربا زیاد کنند آن را وارد چرخه اقتصادی و زمینه فعالیت افراد بیشتری را فراهم کنند این درحالی است که ربا افراد را از کار و فعالیت دور میکند.
حجتالاسلام عظیمی گفت: متأسفانه جوانان ما عادت به پشت میزنشینی کردهاند، طرز تفکری که چند سالی است در مدارس، دانشگاهها و خانوادههای ما در حال گسترش است، جامعه فقط به افراد پشت میزنشین احتیاج ندارد، جای هزاران فن و هنر در مملکت ما خالی است.
مدرس حوزه علمیه اراک در ادامه گفت: باید فکر جوانان را هدایت کنیم، از پشت میزنشینی به سمت کار بکشانیم، باید لذت خوردن دسترنج خود را بچشند تا بتوانند غرور کاذب را کنار بگذارند و به ترویج فرهنگ کار کمک کنند./842/302/ب2