حج بهترین فرصت برای خودباوری زائران است
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سیدمرتضی حسینی، عضو فراکسیون حج و زیارت مجلس شوری اسلامی در گفتوگویی با اشاره به اینکه سوغاتی ملت ایرانی یک فرهنگ سنتی و پسندیدهای است که میتواند به یک سنت جهان شمول تبدیل شود، اظهار داشت: سوغات سنتی پسندیده است که مسلمانان برای انتقال یک مفهوم انسان دوستانه برای یکدیگر خرید میکنند.
عضو کمیسیون حج و زیارت مجلس شوری اسلامی با بیان اینکه در زمینهٔ سوغات حتی روایاتی قوی و صحیح نیز داریم، گفت: در برخی روایات آمده است حتی اگر شده سنگ بخرید ولی دست خالی از سفر برنگردید.
حجتالاسلام حسینی با بیان اینکه یکی از دلایلی که این سنت یک فرهنگ جهان شمول است، گفت: تقویت بازارهای اسلامی مبنای اقتصادی این سنت است اما این در صورتی است که ابعاد اقتصادی و سیاسی این قصه را زایران در احکام فقهی خود رعایت کنند.
وی با اشاره به اینکه سنتهای اسلامی مبنای فقهی نیز دارند، گفت: در شرایط کنونی باید جنسیت سوغات حج را برای دفاع از حریم اقتصادی بازار اسلامی عوض کرد.
عضو فراکسیون حج و زیارت مجلس شوری اسلامی با بیان اینکه جهان اسلام در شرایط ویژه اقتصادی است، گفت: تقویت بازارهای ایران اسلامی در اولویت قرار دارد و زایران باید برای خریدها غیر ضروری خود به جای خرید از عربستان از میهن اسلامی سوغاتیها لازم را تهیه کنند.
وی با بیان اینکه باید ابعاد خرید سوغاتی برای حجاج از سوی روحانیون کاروانها تبیین شود، ابراز داشت: رسانهها میتوانند با تبیین دقیق و صریح این مواضع به بصیرت جهان اسلام کمک کرده و نتیجه این جریان را به نفع مسلمانان تغییر دهند.
وی با اشاره به اینکه حجاج باید به ابعاد مختلف حج آگاهی داشته باشند، تصریح کرد: باید در تبلیغ و آموزش حج دقیق عمل کرد.
عضو فراکسیون حج و زیارت مجلس شوری اسلامی با بیان اینکه بیحجابی موضوعی است که حجاج باید نسبت به آن حساسیت زیادی داشته باشند، ابراز داشت: راهحل بیحجابی برخی از بانوان در جریان حج این است که ما میتوانیم از بُعد اقتصادی و سیاسی مثلاً لباس فرم و مخصوص را برای بانوان الزامی کنیم.
وی با اشاره به راهبردهای اجرایی حل معضل بیحجابی گفت: کار فرهنگی صحیح میتواند معضل حجاب را از ریشه حل کند و در این عرصه رسانههای ما بسیار مؤثر هستند.
حجتالاسلام حسینی با بیان اینکه رسانههای ما باید بدانند که داعیه ترویج حجاب در دست آنها است، اظهار داشت: باید رسانهها در بُعد تبلیغاتی و فرهنگی این موضوع با توان جدی وارد بحث شوند.
عضو فراکسیون حج و زیارت مجلس شوری اسلامی با بیان اینکه حجاج باید بدانند که بُعد معنوی حج خیلی برای یک مسلمان میتواند حیاتی باشد و از ابعاد عجیب عبادی حج نباید غافل ماند، اظهار کرد: تلف کردن وقت برای مسائل دنیوی امری پسندیده در مناسک حج نیست بنابراین تجارب هم نشان داده است که کسانی که برای تجارت به حج میآیند از هیچ آرامشی در حج برخوردار نیستند و عصبی برخورد میکنند درحالیکه حج برای عبور از این مسائل است.
وی توجه به مسائل معنوی در سرزمین وحی را برای زایران بسیار مهم برشمرد و از آنها خواست که از مباحث معارفی دور نشوند و به جای تجارت به کسب معنویت بپردازند و در ادامه گفت: بنابراین حج یک مرکز ثقل معنوی است نه یک تجارت مادی و کسب خریدهای غیرضروری./1330/د102/ی
منبع: پایگاه اطلاع رسانی حج