۲۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۱
کد خبر: ۲۸۸۷۹۶
با تقدیر از آیت‌الله دین پرور؛

نخستین دوره «کارگاه روش تدریس نهج البلاغه» در مشهد به کار خود پایان داد

خبرگزاری رسا ـ نخستین دوره «کارگاه معارف و روش تدریس نهج البلاغه» با تجلیل از اقدامات شایسته آیت الله دین پرور در خصوص تألیف و نشر معارف نهج البلاغه در مشهد به کار خود پایان داد.
کارگاه روش تدريس نهج البلاغه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیین اختتامیه نخستین دوره کارگاه معارف و روش تدریس نهج البلاغه با حضور حجت الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیت الله سید جمال الدین دین پرور، مؤسس بنیاد بین المللی و مرکز نشر آثار نوشتاری دینی نهج البلاغه، حجت الاسلام نصرالله پژمان فر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.

 

در این مراسم مهدی لسانی، مدیر اداره پاسخ گویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی ضمن خیر مقدم اظهار کرد: نخستین دوره کارگاه معارف و روش تدریس نهج البلاغه همزمان با 13 رجب؛ میلاد حضرت علی(ع) در اردیبهشت ماه کار خودش را آغاز کرد و در ایام دهه ولایت به کار خود پایان داد.

 

محمد علیقلی، دبیر علمی کارگاه معارف و روش تدریس نهج البلاغه نیز در ادامه بیان کرد: این دوره با شرکت 200 نفر از طلاب و دانشجویان که اکثریت آن ها دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد بودند در 36 جلسه آموزشی و کارگاهی برگزار شد.

 

وی تصریح کرد: فراگیران این دوره کلاس های آموزشی با عناوین روش شناسی، روش شرح ترتیبی، روش شرح موضوعی، آشنایی با ترجمه های نهج البلاغه و امثال آن و کارگاه های «فن بیان»، «روش تحقیق و پژوهش» و «موضوع شناسی» را در 70 ساعت گذرانده اند.

 

ضرورت برگزاری کنگره هزاره نهج البلاغه در مشهد

علیقلی به شرح کوتاهی از تاریخ هزارساله نهج البلاغه در خراسان پرداخت و افزود: پس از نشر نسخه های نخست نهج البلاغه در شهرهای گوناگون در قرن پنجم و ششم هجری با استقبال زیادی در خراسان بزرگ مواجه شد.

 

وی با بیان این که «یعقوب بن احمد نیشابوری» نخستین کسی بود که به تدریس نهج البلاغه در نیشابور پرداخت، گفت: یعقوب بن احمد نیشابوری و پسرش؛ حسن بن یعقوب نیشابوری نخستین کسانی بودند که در گسترش فرهنگ نهج البلاغه در نیشابور و خراسان بزرگ تلاش کردند.

 

دبیر علمی کارگاه معارف و روش تدریس نهج البلاغه عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب و شهید آیت الله مرتضی مطهری از جمعه فعالان این حوزه پس از انقلاب اسلامی هستند.

 

علیقلی با اشاره به این که خراسان، امروز هم در این حوزه پیشتاز است، گقت: آیات سیدمحمد نقوی خراسانی، جمال الدین دین پرور، محمد خوانساری، محمد حکیمی و همچنین سیده صدیقه صاحبکار خراسانی از جمله کسانی هستند که در حوزه نشر و شرح نهج البلاغه تلاش کرده اند.

 

دبیر علمی کارگاه معارف و روش تدریس نهج البلاغه خاطرنشان کرد: با توجه به این سابقه طولانی فعالیت خراسان در تالیف و نشر کتاب شرح نهج الباغه و آثار مربوطه، برگزاری کنگره هزاره نهج البلاغه در مشهد امری ضروری به نظر می رسد.

 

براساس این گزارش از آیت الله سید جمال الدین دین پرور به پاس تلاش های 40 ساله در حوزه نشر نهج البلاغه با اهدای لوح تقدیر از سوی وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی و همچنین لوحی از سوی آستان قد رضوی تجلیل شد.

 

تأسیس بنیاد بین المللی و مرکز نشر آثار نوشتاری دینی نهج البلاغه، راه اندازی دوره های آموزشی و تدریس نهج البلاغه در حوزه علمیه قم، تالیف 100 جلد کتاب و مقاله درباره ترجمه و شرح موضوعی نهج البلاغه از جمله فعالیت های آیت الله دین پرور است.

 

در پایان نیز از «منشور جاودانه»؛ شرحی بر نهج البلاغه اثر آیت الله دین پرور رونمایی شد و از هشت نفر از افراد برتر نخستین دوره کارگاه معارف و روش تدریس نهج البلاغه تقدیر به عمل آمد./1308/202/ب1

ارسال نظرات