۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۱
کد خبر: ۲۸۹۶۹۳
نماینده ولی فقیه در استان سمنان:

مسؤولان اهتمام ویژه‌ای نسبت به اعتلای فرهنگ دینی و اسلامی در جامعه داشته باشند

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در استان سمنان با بیان اینکه متأسفانه دلسوزان و دغدغه‏مندان عرصه فرهنگ انگشت شمار هستند، گفت: مسؤولان و متولیان امر باید برای اعتلای فرهنگ دینی و اسلامی برنامه‏ریزی کنند و مردم را از هجمه فرهنگ‏های حرام نجات دهند.
آيت الله شاهچراغي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در سمنان، حجت‏الاسلام والمسلمین سیدمحمد شاهچراغی، نماینده ولی فقیه در استان سمنان در دیدار با معاون فرهنگی سپاه استان سمنان که در دفتر امام جمعه سمنان برگزار شد، ضمن تسلیت به مناسبت سالروز شهادت امام محمدباقر(ع)، اظهار داشت: انسان، انسانیت و شأن و جایگاه آدمی وابسته به اخلاق انسانی است.

 

وی با بیان اینکه اخلاق دارای مراتب و درجاتی است و محاسن، مکارم و زیبایی‏های اخلاقی در انسان‏سازی و آدم‏سازی بسیار مهم است، افزود: در روایات، آیات قرآن و سنت پیامبر عظیم‏الشأن اسلام سخنان بی شمار و متعددی در باب اخلاق آمده است که نشانگر اهمیت و نقش اخلاق در دین و شریعت ما است.

 

نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به روایتی از امام محمدباقر(ع) خاطر نشان کرد: یکی از مسائل اخلاقی بسیار مهم سنت پیامبر(ص)، عفو و گذشت است که اگر در جامعه حاکم شود، اختلاف، بی‏اخلاقی، فساد و بی بندوباری کاهش و وحدت افزایش می‏یابد و به عبارتی دیگر عفو و گذشت برکات فراوانی را نصیب انسان اهل بخشش می‏کند.

 

امام جمعه سمنان با بیان اینکه اگر زن و مرد گذشت داشته باشند؛ هرگز زندگی شان به طلاق و جدایی ختم نمی‏شود؛ اظهار داشت: یکی از مصادیق عفو این است که اگر فردی ظلمی را در حق انسانی روا داشت او را ببخشد و گاهی می‏بینیم که فرد گناهکاری که محکوم قصاص است؛ به بالای دار می‏برند؛ در لحظه آخر عفو و گذشت خانواده مقتول شامل حالش می‏شود و بخشیده می‏شود.

 

حجت‏الاسلام والمسلمین شاهچراغی  تصریح کرد: عفو و بخشش یکی از مکارم اخلاقی قیمتی و باارزش است که باید در جامعه ترویج و تبلیغ شود تا مردم نسبت به یکدیگر گذشت داشته باشند.

 

نماینده ولی فقیه در استان سمنان اضافه کرد: عفو و گذشت در ارتباطات دوستان با یکدیگر نیز بسیار مهم است؛ همانا آنچه باعث فصل شده را وجود این حسن اخلاقی یعنی عفو و گذشت به وصل مبدل می‏کند و عامل ایجاد وحدت و انس و محبت در جامعه می‏شود.

 

وی یکی دیگر از مکارم و محاسن اخلاقی را حلم و بردباری عنوان کرد و گفت: حلم سدی برابر عصبانیت‏ها و درگیری‏ها و نزاع‏هاست و تحمل انسان را افزایش می‏دهد و فردی که دارای این حسن زیبای اخلاقی است به دیگران اهانت نمی‏کند؛ چرا که اهانت به دیگران کار انسان‏های نادان است.

 

نماینده ولی فقیه در استان سمنان از ضعف و کمرنگ شدن اخلاق در جامعه ابراز تأسف کرد و افزود: کارهای فرهنگی صورت گرفته توسط مجموعه سپاه و بسیج استان سمنان همچون طرح بوستان سلامت و سالم سازی فضاهای تفریحی و گردشگری شایسته تقدیر است و خوشبختانه در راستای محو و کاهش بداخلاقی‌های اجتماعی و فرهنگی کارهای بسیار مهم و خوبی صورت گرفته است که باید تداوم یابد.

 

حجت‏الاسلام والمسلمین شاهچراغی با تأکید بر اینکه جامعه ما نیازمند به وحدت است و همبستگی یکی از ضروریات جامعه اسلامی است، خاطر نشان کرد: بهترین و مهمترین کارها در حوزه اجتماعی، کار فرهنگی است، امر به معروف و نهی از منکر، ترویج خوبی‏ها و جلوگیری از بدی‏ها اثر و نتیجه فعالیت در این حوزه است.

 

امام جمعه سمنان ضمن مهم برشمردن کار فرهنگی برای عموم مردم گفت: مردم تشنه فرهنگ هستند و این مسئله نیاز مردم است و از مهمترین حوائجی است که باید در قبال مردم روا شود؛ البته باید توجه داشت که فرهنگ‏سازی کاری تدریجی است به همین دلیل اثرش در زمان اجرا به چشم نمی‏آید؛ بنابراین باید تداوم داشته باشد و به عبارتی نمی توان یک شبه راهی صدساله را رفت.

 

فعالیت‌های فرهنگی جهاد اکبر است

وی کار فرهنگی را جهادی اکبر و همراه با سختی و مشقت دانست و تصریح کرد: متأسفانه پشتیبانی مردم و مسؤولان در کارهای فرهنگی بسیار ضعیف است و می‏بینیم برای مثال یک نفر از سیل نجات می‏یابد و در همه محافل و مجالس و صدا و سیما و روزنامه‏ها با سر و صدایی فراوان بازگو می‏شود؛ اما کار فرهنگی که نیازمند این نوع برخورد است با بی توجهی و عدم پشتیبانی مواجه است.

 

نماینده ولی فقیه در استان سمنان اضافه کرد: فعالیت فرهنگی نباید مقطعی باشد؛ چرا که اگر اینگونه باشد، انسان راه و مسیری که در آن قرار گرفته را گم می کند و به بیراهه میرود؛ بنابراین پیوستگی و تداوم در اجرای برنامه‏های فرهنگی نظیر طرح بوستان سلامت و محله اسلامی نباید منحصر به فصل و زمانی خاص باشد و در طول سال باید جاری و ساری باشد.

 

حجت‏الاسلام والمسلمین شاهچراغی تداوم کار فرهنگی را از حفظ آن بسیار مهم‌تر دانست و گفت: در برنامه‏ریزی‏های فرهنگی به سراغ جوانان و نوجوانان بروید؛ چرا که اینها قلبشان پاک و شیطان در آن لانه نکرده است و زنگار گناه آن را سیاه و تیره ننموده است؛ بنابراین اثرپذیرتر هستند و بدانیم که اگر انسان در دوران نوجوانی و جوانی اصلاح شود تا آخر عمر ثابت قدم خواهد ماند.

 

وی با تأکید بر اینکه برنامه‏های فرهنگی باید رنگ دینی داشته باشد، افزود: مردم باید به سمت ولایت و رهبری سوق داده شوند که راه صحیح گم نشود؛ چرا که مسیر حقیقت یکی بیشتر نیست آن هم خط رهبری و ولایت است که همانا این راه، خط الله است و در این خط گمراهی و انحرافی از صراط مستقیم وجود ندارد.

 

نماینده ولی فقیه در استان سمنان با بیان اینکه انسان با عملش بیش از رفتارش می‏تواند در دیگران اثرگذار باشد، تأکید کرد: با رفتارمان باید مردم را به سمت خوبی‏ها و زیبایی‏های اخلاقی در اسلام و قرآن دعوت کنیم؛ همانگونه که پیغمبران چنین بودند و نه تنها با گفتار بلکه با اعمالشان مردم را به توحید دعوت می‏کردند؛ بنابراین کار فرهنگی باید رفتاری و عملی باشد.

 

اجرای 20 عنوان برنامه فرهنگی بومی و محلی در استان سمنان

مرتضی عبداللهی، معاون فرهنگی سپاه استان سمنان نیز در این دیدار با اشاره به اجرای 20 عنوان برنامه فرهنگی بومی و محلی در استان سمنان به ارائه گزارشی از برنامه‏های ابلاغی با سرفصل‌های بومی و محلی پرداخت و اظهار داشت: فرهنگ یکی از مهمترین مسائل روز جامعه است که نیازمند تلاش و حضور همه مسئولان و متولیان امر فرهنگ است.

 

وی با اشاره به اهداف برنامه‏های فرهنگی در قالب‏ها و تحت عناوین مختلف افزود: سالم‏سازی فضای پارک‏ها و بوستان‏ها در سراسر استان و بهینه‏سازی و غنی‏سازی اوقات فراغت عموم افراد جامعه، اصلاح محلات از جمله مهم‌ترین اهداف اجرای طرح‏هایی نظیر طرح بوستان سلامت و محله اسلامی در شهرها و محله‏ها است، امیدوارم بتوانیم دغدغه رهبر معظم انقلاب در عرصه فرهنگ را در راستای کاهش معضلات فرهنگی و اجتماعی جامه عمل بپوشانیم.

 

معاون فرهنگی سپاه استان سمنان با تأکید بر اینکه فضای پارک‏ها باید اسلامی و معنوی شود، گفت: برنامه‏های متنوع و جذاب، همراه با برپایی نماز جماعت و غرفه‏های متعدد در موضوعات مختلف، برگزاری جلسات حلقه‏های صالحین در پارک‏ها در قالب اجرای طرح بوستان سلامت با استقبال بی‏نظیر مردم مواجه شد.

 

عبداللهی از جمله برنامه‏های فرهنگی و مذهبی طرح بوستان سلامت را سینما بوستان، مشاوره، سرگرمی، دین و کودک با حضور اساتید برجسته و متخصص، ایستگاه نقاشی، بازی‏های رایانه‏ای وسرگرمی‏های دینی اسلامی همچون فوتبال دستی و دارت عنوان کرد.

 

وی با اشاره به اجرای طرح محله اسلامی، تصریح کرد: بر اساس آسیب‏شناسی‌های صورت گرفته برخی محله‏ها در شهرستان‏های سمنان، شاهرود، دامغان و گرمسار نیازمند اجرای طرح محله اسلامی شناسایی شدند که در این محله‏ها پس از اجرای طرح با محوریت مساجد و حضور مردم محل شاهد تحولات مثبت و اثرگذاری در راستای حل مشکلات عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی بودیم.

 

معاون فرهنگی سپاه استان سمنان از دیگر برنامه‏های فرهنگی را ساخت تابلوهای تبلیغاتی در هشت نقطه استان سمنان عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه استان سمنان در محل تردد زائران امام رضا(ع) از دیگر استان‏ها به سمت مشهد مقدس است؛ بنابراین در این راستا تابلوهایی با مفاهیم ارزشی و انقلابی با موضوعات دفاع مقدس، استکبارستیزی، اقتصاد مقاومتی، فضای مجازی و شبکه‏های اجتماعی طراحی و نصب شده است./977/201/ب2

ارسال نظرات