مدیر حوزه علمیه حضرت زینب:
عالمان دین، به عنوان رهبران دینی جامعه هستند
خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه حضرت زینب (س) کرمان گفت: عالمان دین در یک جامعه به عنوان رهبران آن جامعه هستند بنابراین طلاب وظیفه سنگینی بر عهده دارند، به ویژه افرادی که به عنوان مدیران حوزهها فعالیت میکنند باید توجه داشته باشند که علاوه بر دقت در انتخاب اساتید و کادر مجرب، باید در ایجاد محیطی با نشاط و اثر گذار نیز کوشا باشند.
خانم فقیه مدیر حوزه علمیه حضرت زینب (س) کرمان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، در رابطه با ابزار تکاپوی علمی در حوزه های علمیه گفت: یکی از شاخص ترین ویژگی های مهم حوزه علمیه به عنوان یک مرکز علمی و پژوهشی روحیه علم جویی و دانش طلبی در طلاب است که از ابزار مهم تکاپوی علمی در حوزه ها محسوب می شود به گونه ای که طلبه را نه دانش طلب بلکه عاشق علم و شیدای فهمیدن قرار می دهد تا آنجا که در طلب فهم بیشتر طلاب سر از پا نمی شناسند و بیشتر اوقات خود را صرف آموختن می کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در احادیث ما علم را فریضه نامیدند و طالب علم را محبوب خدا معرفی نمودند بنابراین سرمایه گذاری در این راه بهترین شیوه برای به دست آوردن سعادت دنیا و آخرت است .
فقیه خاطر نشان کرد : البته شیوه تحصیل در حوزه های علمیه و سنت زیبای مباحثه از دیگر ابزاری است که علاوه بر ایجاد زمینه تکاپوی علمی؛ موجب می شود که علم از قلب بر زبان جاری شود و شاگرد در زمان تحصیلش بر سکوی استادی بنشیند و مطالب را با دقت بیشتری دنبال کند.
وی افزود: البته باید توجه داشته باشیم که ابزار جدید و استفاده از شیوه های مدرن تحصیل و تحقیق هم می تواند این تکاپو را چندین برابر کند و تاثیرات بسیاری بر پیشرفت طلاب داشته باشد.
مدیر حوزه حضرت زینب (س) کرمان در رابطه با نشاط طلبگی عنوان داشت: از آنجا که شاخصه مهم طلبگی بر محور علم آموزی و کسب معرفت و تزکیه و عبادت می چرخد از این رو نشاط طلبگی نیز حول همین محور می چرخد و در واقع نشاط طلبگی همان نشاط معنوی است که طلاب برای کسب آن گاهی از نشاط مادی خود نیز چشم پوشی می کنند.
وی با اشاره به وظیفه خطیر حوزه های علمیه در تربیت طلاب اظهار داشت: عالمان دین در یک جامعه به عنوان رهبران آن جامعه هستند بنابراین وظیفه سنگینی بر عهده دارند به ویژه افرادی که به عنوان مدیران حوزه ها فعالیت می کنند باید توجه داشته باشند که علاوه بر دقت در انتخاب اساتید و کادر مجرب و مهذب باید در ایجاد محیطی با نشاط و اثر گذار نیز کوشا باشند تا طلاب از فضای حوزه نیز تاثیر گرفته و در این فضا تربیت شوند.
فقیه با اشاره به ضرورت آگاهی طلاب از مقتضیات زمان خود، بیان داشت: طلاب به عنوان مبلغان دین باید از نیازهای مردم در جامعه آگاه باشند و مقتضیات زمان خود را بدانند تا بتوانند عمل به وظیفه کنند از این رو باید به روز باشند؛ البته این به معنای این نیست که بی مبنا با جامعه همراه باشند بلکه منظور این است که حرکتی مدبرانه و بر پایه ارزش های پذیرفته شده مطابق مقتضیات زمان و نیاز حقیقی جامعه داشته باشند.
وی ادامه داد: یک طلبه باید علاوه بر شناسایی نیاز امروز مردم، در زمان طلبگی خود توانمندی هایش را بالا ببرد تا بتواند با برقراری ارتباط موثر با مردم نیاز آنان را برطرف نماید و با شیوه های گوناگون و مناسب پا به عرصه تبلیغ بگذارد.
مدیر حوزه حضرت زینب (س) کرمان در رابطه با چگونگی بهره مندی از هنر در امر تبلیغ دین توسط طلاب گفت: آشنایی طلاب با هنر های تاثیر گذار امری پسندیده است از آن جهت که با ابزارهای مختلف تاثیر گذار جامعه امروز آشنا می شوند اما بهتر است که خود طلاب در زمینه هنر به معنای خاصش که همان بازیگری و کارگردانی و... است ورود مستقیم نداشته باشند و با ارائه راهبرد و راهکار به افراد هنرمند در این زمینه فعالیت نمایند.
وی در پایان با اشاره به ضرورت حضور طلاب در عرصه فضای مجازی تاکید کرد: فضای مجازی یکی از زمینه ها و فرصت های بسیار خوبی است که می شود به راحتی برای ترویج فرهنگ دینی مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرد چراکه متاسفانه در حال حاضر کاربران این فضاها هیچ پیوست فرهنگی مناسبی ندارند تا بتوانند از آن بهره مناسبی ببرند بنابراین لازم است طلاب تا آنجا که آسیبی به خانواده و امورشان وارد نشود از این عرصه در جهت تبلیغ دین بهره مند شوند./9703/302/ب3
ارسال نظرات