۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
کد خبر: ۲۹۳۲۰۸
آخرین خبر از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛

6 اثر آماده نشر و پی گیری 4 پرونده پژوهش در مرکز احیای آثار اسلامی

خبرگزاری رسا ـ مرکز احیای آثار اسلامی که ازمراکز علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است، در آخرین فعالیت های پژوهشی خود 6 اثر آماده نشر و 4 پژوهش در حال انجام دارد.
آرم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مرکز احیای آثار اسلامی، در سال 1364 با هدف بازسازی انتقادی متون اساسی شیعی آغاز به کار کرد، این مرکز طی این مدت با بهره­گیری از محققان نامورِ تصحیح انتقادی متون و استفاده از آخرین یافته­های این عرصه، تا کنون آثار مهمی از تراث ماندگار علمی شیعه را تحقیق و در قالب صد جلد کتاب منتشر کرده است و به‌عنوان مرکزی کارآمد در این عرصه شناخته می­شود.

 

تا کنون هجده اثر از آثار این مرکز در جشنواره‌های علمی کشور از جمله کتاب سال کشور و کتاب سال حوزه برگزیده و شایسته تقدیر شده است.

 

نخستین کارهای تحقیقی این مرکز شامل تحقیق و نشر آثار دانشمندانی چون علامه حلی، شهید اول، شهید ثانی، نراقی پدر و پسر و فیض کاشانی می­شد.

 

امروزه مرکز احیای آثار اسلامی عمدتاً در دو زمینه مکمل یکدیگر فعالیت می­کند: کتاب و نسخه‌شناسی ، تصحیح و نشر متون کلاسیک شیعی. بخش نخست می­کوشد تا میراث مکتوب شیعه را بازشناسی و به گونه ای نظام­مند می باشد و بخش تصحیح عهده‌دار بازسازی و ارائه متون اصلی تفکر شیعی است.

 

این بخش با نظر به آینده و نیاز محققان و دین ‌پژوهان، در پی تصحیح انتقادی و نشرآثار عالمان بزرگ شیعه، در قالب مجموعه ‌آثار شخصیت‌ ها و متفکران شیعه (موسوعه اعلام شیعه) و مجموعه ‌آثار موضوعی تخصصی (آثار موضوع‌ محور) و نیز تک‌نگاری­ها (آثار محتوا‌ محور) است.

 

لازم به ذکر است این مرکز در آخرین فعالیت های پژوهشی خود 6 اثر آماده نشر دارد که عبارت از جامع السعادات(3 جلد)؛ ملامحمدمهدی نراقی، مناط الاحکام؛ ملانظرعلی طالقانی، الصحابه الکرام(3 جلد)؛ احمدیان نجف‌آبادی، انوار الفقاهه(10جلد)؛ شیخ‌حسن کاشف‌الغطا، تهذیب الاخلاق؛ ابن مسکویه و منهج السالکین؛ آقاحسین خوانساری می باشد.

 

همچنین این مرکز پژوهش هایی را نیز انجام داده که در حال حاضر 4 پژوهش موسوعه شیخ بهایی، موسوعه کاشف الغطا، میراث موضوعی فقه و اصول و میراث موضوعی فلسفه و کلام در حال انجام است./1330/ت302/س

 

ارسال نظرات